Verano is aqui en er even genieten in Valencia

Wat een weertje he? Zowel bij jullie als hier onder de Spaanse zon is het goed toeven en genieten van heerlijke zomerse temperaturen. Dat mocht natuurlijk ook weleens in dat koude kikkerlandje, want wat is het lang slecht geweest en alweer minder weer op komst zag ik op weeronline. Hier is het heerlijk na een natte maand april, natter dan anders is het stabiele zomerweer eindelijk hier. Tijd dus om onze lijst met klussen af te ronden en te gaan genieten.

De zomer is hier #veranoesaqui 😎


En dat genieten hebben wij afgelopen weekend maximaal gedaan. Want wat een verrassing was dat! Dat Dennis met het bericht kwam dat we er heerlijk even tussen uit zouden gaan samen naar een leuk appartementje midden in het centrum van Valencia. Echt super leuke locatie lekker centraal en op een steenworp afstand van de o zo bekende markthal. Valencia is echt een top stad, een met vele gezichten. Want het oude deel is super met echt mega mooie oude gebouwen, leuke pleintjes, en zat zaakjes waar je heerlijk kan genieten van wat tapas of pinchos met een lekkere wijn, koud biertje of een echte agua de Valencia. Maar ook het hypermoderne gedeelte, namelijk Ciuad de las Artes y las Ciencia is super leuk om te bezoeken en ziet er echt prachtig uit. En is te vinden aan het einde (of begin het is maar hoe je het ziet) van het super toffe stadspark. Namelijk de oude rivier de Turia, deze is inmiddels omgeleid omdat met hevige regen de rivier nogal voor wat overlast kon zorgen. En de oude drooggelegde rivier is omgetoverd tot een park waar iedereen zich opperbest kan vermaken. Je kan er heerlijk doorheen wandelen, genieten in het gras of op een bankje van de omgeving. Je komt met grote regelmaat hardlopers tegen en ook andere sporten worden beoefend in het park, verjaardagsfeestjes gevierd en uiteraard als een tour per fiets boekt lijdt deze jouw ook door het toffe park. Wij hebben het allemaal even meegepakt die dagen, al zijn we het grootste deel van ons verblijf in het oude centrum geweest. Hebben we dus heerlijke pinchos gegeten en zijn we bijzondere mensen tegengekomen. Het waren top dagen, waar wij nu nog heerlijk van aan het nagenieten zijn. Na Alicante zijn wij ook zeer zeker groot fan van de stad Valencia. En dat maar op 90 minuten met de auto vanaf Sax, dus nog lekker in de buurt ook. Dus overweeg je ooit een citytrip en wil je die lekker relaxt afsluiten? Ik zou zeggen eerst een dag of 3 Valencia en daarna nog een paar dagen onthaasten op onze toffe stek, altijd welkom. Wil je weten waar wij geslapen hebben in Valencia? Neem dan even contact met ons op, want dat vertellen wij je graag (info@elcaprichosax.com) Het was namelijk een tof stekkie voor een heel mooi prijsje, zeker zo in het centrum van Valencia.


Maar het koffertje is weer uitgepakt en alles is gewassen, en ook de lijst met klusjes is er weer bij gepakt. Want nu de zomer in zicht is, zijn wij met de laatste dingen bezig, zodat het straks alleen maar genieten wordt. Ik ben met een leuk projectje bezig, elke dag een beetje en het gaat steeds meer vorm krijgen kan ik je vertellen. Binnenkort zien jullie de foto’s wel. Ook ziet het er weer sprookjesachtig uit met alle solarverlichting op ons terrein. Ik zal proberen daar ook wat toffe foto’s van te maken binnenkort, lukt dat niet moet je zelf maar even een kijkje komen nemen ;-). Bij de bar hangen de schaduwdoeken weer voor als de zon te heet wordt. En zijn er weer wat leuke plantjes aangekocht om degene die de winter niet hadden overleefd te vervangen. Dus aan ons ligt het niet wij zijn klaar voor een gezellige zomer samen met jullie.


Helaas is het nog even wachten voordat Nederland Spanje code geel gaat geven. Maar dat houdt niet in dat je niet af kan reizen, alleen moet je bij terugkomst in Nederland 5 tot 10 dagen in quarantaine. Helaas kijkt de Nederlandse overheid naar het hele land en niet naar gebieden zoals bijvoorbeeld België wel doet. Want in de Comunidad Valencia waar wij als provincie Alicante onder vallen zijn de cijfers betreft Covid-19 super goed al weken op rij. Per dag worden er ongeveer tussen de 30 a 40 gevallen gemeld op 5 miljoen inwoners. Maar helaas houden regio’s zoals Madrid de cijfers op dit moment nog te hoog, hoewel het in rap tempo naar beneden gaat. Ik hoop dat toch wel voor eind juni Spanje naar code geel gaat. Dat zou dan inhouden dat er geen verplichte PCR-test bij terugkomst naar Nederland en geen quarantaine meer van toepassing zijn. Zoals het er nu uitziet mag men vanaf 7 juni Spanje binnen reizen zonder test indien met volledig gevaccineerd is, omdat er nog geen officieel certificaat is, moet met het vaccinatiebewijs overleggen. Hoe het hier verder is? Super hoor! Er is nog een avondklok van 01.00 tot 06.00, maar die komt te vervallen vanaf 7 juni. Je kan heerlijk naar het terras, uiteten of naar het strand. Het leven is bijna zo goed als normaal. Op de mondkapjes na die dienen nog steeds gedragen te worden ook op straat indien de anderhalve meter zelfs gehandhaafd kan worden. Maar er zijn berichten dat ook dit snel komt te vervallen, en dat deze alleen gedragen moet worden in openbaar vervoer, winkels en overige binnenruimtes. Qua vaccineren gaat het ook lekker. En ook ons dorp Sax heeft een ruimte ingericht waar men niets anders doet dan personen vaccineren. Ongeveer 23% procent van de Spaanse bevolking is inmiddels volledig gevaccineerd en 42% heeft inmiddels de eerste prik ontvangen. Goede berichten dus.

Kasteel van Sax prachtig verlicht


Wij hebben in ieder geval weer zin in een zomer met jullie, en hopen uiteraard ook dat jullie zin hebben in een zomer met ons. Heb je plannen om onze kant op te komen stuur even een mailtje naar info@elcaprichosax.com zodat je bed is opgemaakt, het bier en de wijn koud staan en de hangmat voor je klaar hangt. Dan gaan wij er met elkaar gewoon weer een gezellige boel van maken. Tot snel.


Veel liefs Renata