Zonnestralen & gezelligheid 💃💃

Wat zijn we weer lekker in de weer hier, en wat is het toch een stuk gezelliger met jullie om ons heen! Zo was het afgelopen weekend een gezellige boel toen wij een deel van het veteranen elftal hier mochten ontvangen. Eigenlijk stond deze trip dus afgelopen jaar gepland, maar we weten natuurlijk allemaal waarom dat niet door kon gaan. Ook nu was deze paar dagen weg niet voor iedereen weggelegd, want helaas valt ons gebied voor de Nederlandse overheid nog steeds onder code oranje. Wat dus inhoud dat men vast zit aan quarantaine, iets wat niet iedereen zich kon veroorloven. Ook zat er deze keer geen wedstrijdje (en derde helft uiteraard) tegen het veteranenteam van Sax in. Maar dat mocht de pret allemaal niet drukken, want met de mensen die wij over de vloer hadden hebben wij een prima tijd beleefd en andersom ook. Het was weer een weekendje weg die de boeken in kan en zeker voor herhaling vatbaar is, met misschien dan wel een potje voetbal.

Throwback naar het voorjaar van 2019 partijtje voetbal tegen de veteranen van Sax ⚽️⚽️


Na het afscheid van de mannen, zijn we meteen aan de schoonmaak gegaan. Want de dag erna zou moeders aankomen op het vliegveld van Alicante. Een tripje die zij al vele keren heeft ondernomen, maar die haar deze keer niet in de koude kleren ging zitten. Ook al is zij gevaccineerd, toch moest er nog een test worden afgenomen. En uiteraard moest de gezondheidsverklaring ingevuld worden, gelukkig heeft zij hier hulp bij gehad van familie en verliep de reis tegen verwachting voorspoedig.

Moeders 75 jaar


Dag na aankomst was het feest, want 75 kaarsjes werden uitgeblazen! Dus slingers, gebak en een heerlijk etentje met elkaar in het dorp om deze bijzondere dag niet zomaar voorbij te laten gaan. Inmiddels zijn we ook al lekker op pad geweest. Zo stond er een dagje Alicante op de planning en hebben wij gezellig de markt en winkelstraat van Elda bezocht. Hier en daar uiteraard samen een terrasje gepakt en genoten van heerlijke ijskoffie en lekkere broodjes. We hebben nog een week, dus aankomende week gaan we weer wat leuke dingen doen afgewisseld met dagjes relaxen bij het zwembad of lekker wiegen in de schommelbank.


En verder kijken wij met smart uit naar het moment waarop Spanje dan eindelijk code geel krijgt van de Nederlandse overheid. Want nu al maanden is ons gebied zo laag in besmettingen, en meer en meer gebieden in Spanje volgen dat het nu echt niet lang meer zou moeten duren. Het begint zelfs een beetje vervelend te worden als er berichten voorbij komen dat bijvoorbeeld Italië of Kroatië gedeeltelijk op code geel gaan, maar dat voor het Spaanse vasteland dan op een of andere manier niet kan gelden. Afgelopen donderdag kwam het Europees Centrum voor ziektepreventie met een update qua kleurcodes voor landen, en daarin is te zien dat de Comunidad Valencia dus hartstikke groen is. Dat is natuurlijk super fijn en zeker geen verrassing voor ons, maar helaas kunnen wij er verder niets mee. Naast de Comunidad Valencia is ook Galicië groen, en zijn er veel gebieden oranje gekleurd. Deze oranje kleur zou in Nederland dan weer code geel inhouden, want het ECDC gebruikt geen geel. Het ECDE hanteert groen, oranje, rood en donkerrood En bij de kleur oranje volgens het ECDC ligt het aantal positieve onder de 50 op de 100,00 en is het dus veilig genoeg. Alleen de gebieden Andalusië, Madrid, Baskenland en La Rioja zouden nog teveel gevallen hebben en tussen de 75 tot 200 op de 100.000 zijn. Deze kaart is op 17 juni bijgewerkt en richt zich dan op de 2 voorgaande weken, inmiddels zien de cijfers er voor deze gebieden ook al beter uit, dus hopelijk gaat Spanje toch gedeeltelijk open of is de dalende trend zo zichtbaar dat code geel voor het hele land niet te lang meer op zich laat wachten.

De kaart van het ECDC de rode stip in het groene gebied is de provincie Alicante binnen de Communidad Valencia


Maar gelukkig hebben een aantal van jullie de keus al gemaakt om deze hier heerlijk te komen genieten. En wat hebben wij daar een zin in! Uiteraard de gezelligheid hier op ons terrein, maar ook leuke uitstapjes die gaan komen. Want als het even kan offer ik mij graag op hoor. Dus zin in een wijnproeverij mij wel bellen 🥂. Dagje Alicante om te shoppen? Altijd leuk! Lekker relaxen en lol hebben omdat we ons insmeren met helende modder en lekker dobberen in het zoute meertje? Just ask! Aan de wandel in de campo? Ik trek mijn schoenen al aan! Heerlijk eten in Villena? Ik zit al in de auto hoor! De grot van Tio Gregorio bezoeken? Ik pak al een flesje water en mijn stevige stappers! Cocktails drinken in het dorp? I’m your girl. Die wandeling die wij hebben afgebroken samen ontdekken? We kunnen het natuurlijk altijd proberen. Biertjes drinken bij de kleine brouwerij Postiguet? Gooi die glazen maar vol 🍻🍻 Maar gewoon relaxen aan het zwembad, boekje lezen op de loungebank, samen eten, potje poolbiljart, pijltje gooien op het dartbord kan natuurlijk ook hoor. En dan ’s avonds samen eten en een drankje doen, klinkt in mijn oren ook als een top dag!


Wij gaan aftellen en zien jullie snel! Heb je nog plannen? Bel, app of mail even. Uiteraard volgen wij alle restricties en eisen om te kunnen reizen naar Spanje op de voet! Dus mocht je vragen hebben over testen, het gezondheidsformulier, regels hier in de Comunidad Valencia, hoe dat nou zit met mondkapjes en ga zo maar door. Mail dan even naar info@elcaprichosax.com en wij zullen jullie op de hoogte brengen van de op dat moment geldende regels.


Hou je haaks geniet van jullie zondag en tot snel.

Liefs Renata