Alleen maar gezelligheid en temperaturen van dik in de 30°c

Hi allemaal normaal praat ik jullie natuurlijk bijna elke twee weken bij op zondag, maar wat een weertje joh hier! Ik had er echt even de puf niet voor om de laptop erbij te pakken en jullie mee te nemen naar al onze belevenissen van de afgelopen tijd. Want lekker zomers en warm is het al een tijdje, maar zaterdag tikte de thermometer de 37 graden aan en zondag was het zelfs 38 😎. En dat is nog niks kan ik je vertellen, want voor zondag aanstaande zegt de weersvoorspelling dat het hier 42 graden kan worden. TWEEENVEERTIG 😳! Dus dat wordt dompelen in het zwembad en verder niet teveel gekkigheid, dat kan ik je nu al vertellen. Vandaag is het rond de 35 graden en daar schommelt het deze week een beetje rond iets hoger of wat lager, zonnetje en uiteraard een blauwe lucht.
Dat wordt dus wasjes draaien en een beetje aan de schoonmaak, maar ook wordt de wekker vroeg gezet om de cementmolen erbij te pakken en even een klusje te klaren. Want er liggen wat boomwortels dwars waardoor het terras wat hobbelig is geworden, dus dat gaan we even glad strijken de komende dagen.

Ook staan er weer wat rondjes ’s avonds door de campo op de planning en ik ga ook maar wat baantjes trekken in het zwembad. Want de afgelopen tijd was het hier gezellig, heel gezellig misschien bijna wel te gezellig. Dus al die ijsjes, drankjes, hapjes en gezellige etentjes ga ik er weer even aflopen en zwemmen.


Zoals jullie weten was moeders hier natuurlijk en daar ben ik lekker mee op pad geweest. Zo hebben wij een bezoekje gebracht aan het pittoreske Biar. Lekker aan de wandel vanaf het kasteel afdwalen door de smalle straatjes, trappetjes en leuke doorkijkjes helemaal naar benden, waar we natuurlijk een welverdiend terrasje hebben gepakt. En natuurlijk zijn we samen gaan shoppen in Villena (wat trouwens super goed gelukt is) daar hoort natuurlijk een lekker ijsje bij en even wat drinken op het terras. Dan was er een hoop gezelligheid op het terrein lekker samen eten en ’s avonds barretje hangen, muziekje erbij en een wijntje, biertje of Gin tonic. Dus tijd om weer back to normal te gaan en gewoon water, fruit en wat te bewegen.


Niet dat er niet bewogen is hoor. Want afgelopen donderdag zijn we nog met wat vrienden richting de grot van Tio Gregorio gelopen. Vanaf onze stek een rondje van ongeveer 6 kilometer. Eerst over het onverharde pad wat langs ons huis loopt, om vervolgens een boomgaard te doorkruisen en vanaf daar een smal pad omhoog. Best even een klim, maar wel een hele leuke kan ik je vertellen. Met toffe vergezichten en uiteindelijk wordt de trip beloont met een heuse grot met verschillende kamers waar dus ooit Tio Gregorgio in zou hebben gewoond.


En ook in Alicante hebben we aardig wat meters afgelegd. Gezellig met elkaar in het treintje vanaf Sax richting Alicante. Er stond al een tijd een bezoek aan de markthal op mijn to do list. Gewoon even checken of deze net zo leuk is als de markthal in Valencia. Het aanbod is groot en je kan er prima voor een week groente, fruit, vlees en vis inslaan, maar veder werd ik er weinig enthousiast van. Ook stond een bezoekje aan het Volvo Oceanmuseum al een hele tijd op mijn lijstje. Dus ook daar ben ik even naar binnen gewandeld. De toegang is gratis en het museum is niet heel groot, maar zeker met kinderen best een leuk uitstapje. Want het is dus een heel interactief museum met schermen en knopjes waar je op kan drukken en zo veel informatie krijgt over de zeilboten, je races kan zien er is zelfs een simulator die helaas vanwege corona nu nog afgesloten was, maar waar je in de toekomst weer kan ervaren hoe dat er aan toe gaat op die wilde woeste zee. Deze bezoekjes natuurlijk samengevoegd met een wandeling door het stadspark La Ereta en een wandeling door het oudste gedeelte van Alicante. Dat blijft een tof stukje met al die smalle straatjes, trappetjes en natuurlijk geen auto of fiets te bekennen. Nu mondkapjes niet meer verplicht zijn op straat als de anderhalve meter gewaarborgd kan worden, zijn dit soort tripjes natuurlijk een stuk leuker als de zon op je bol schijnt.


Om de wandeling naar Tio Gregorio en een dag stappen door Alicante een beetje te compenseren met wat relaxen, hebben we ook een dagje strand gepakt. Uiteraard naar het leuke en fleurige Villajoyosa, waar het eigenlijk nooit te druk is en nu dus ook niet. Alle ruimte op het warme witte zand en een zee die zo heerlijk van temperatuur is dat je er eigenlijk niet uit wil. Het was een top dag waar we allemaal met volle teugen van hebben genoten. En ook hebben we weer een bezoek gebracht naar een van onze lievelings stadjes hier in de buurt, namelijk Villena. Leuke pleintjes, gezellige soms tikje alternatieve mensen en de leukste en lekkerste restaurantjes weten wij daar wel te vinden. Dus zaterdag lekker op stap en met een gezellige club mensen genieten van biertjes, wijntjes en water en uiteraard verschillende heerlijke hapjes. En op weg naar de auto mocht een tussenstop natuurlijk niet ontbreken op nog zo’n leuk pleintje.

☀️☀️ Villajoyosa ☀️☀️


Niet normaal wat een gezelligheid allemaal de afgelopen weken, het leek soms wel vakantie 😎🤣🥂☀️. Hopelijk komen er nog veel meer van zulk soort weken, maar nu eerst even aan de schoonmaak en wat klussen, beetje onderhoud in de tuin maar ons ook niet te druk maken met deze hitte. Qua Covid-19 staat de Comunidad Valencia ineens op rood, dat was even schrikken na maanden groen geweest te zijn. Gelukkig zijn er wederom in Sax geen nieuwe besmettingen bijgekomen. En net als in Nederland vinden op dit moment de meeste gevallen plaats onder de leeftijd van 18 tot midden twintig. Vanwege alle gezelligheid de afgelopen periode heb ik mij hier ook niet zo heel erg in verdiept, dus helemaal bijpraten kan ik jullie niet. Maar ik ga er de komende dagen even induiken en zal even de laatste info geven via facebook en insta. Want nu is er natuurlijk de app met de QR code waarmee je makkelijk zou kunnen reizen, hoe zit het met testen en is quarantaine nu wel of niet verplicht. Allemaal vragen die jullie waarschijnlijk best bezig houden. Dus kom ik daar in de loop van de week even op terug, zodat jullie weer even op de hoogte zijn van de regels en restricties die nu gelden.
Maak er een mooie week van dan zien of spreken wij elkaar snel.

Veel liefs,

Renata