Summertime ☀️☀️ met ups and downs ðŸ˜Ž

Wat later dan gepland maar hier ben ik weer met een nieuw blog. Want zoals de meetse van jullie weten werden wij nogal in beslag genomen door onze pluizige vriend van 🐾🐾. En had ik even niet de inspiratie om een gezellig stuk te schrijven.

Zoals het er nu uitziet was al die spanning voor niets en is het hele gebeuren met een sisser af gelopen. De bult is nog steeds aanwezig in de hals, wordt niet kleiner maar ook niet groter. De mascotte van El Capricho lijkt er zef weinig last van te hebben. Is vrolijk, is lui, is waaks, speelt ’s avonds als de hitte minder wordt graag met haar bal, nog steeds gek op wandelingen en de konijnen die we tijdens die wandelingen tegen komen. Eet goed drinkt goed snoepjes gaan er goed in net als heerlijke verkoelende hondenijsjes! Dus hopelijk hebben de 3 weken antibiotica ook haar werk gedaan voorafgaand aan de trip naar Valencia waar onderzoek heeft plaats gevonden en een operatie dus niet nodig bleek. Uiteraard houd ik haar goed in de gaten en wachten we de resultaten af die we nog zouden moeten krijgen van de dierenarts.

Na Frenky was ik zelf aan de beurt 🙄. Beetje zeurende kiespijn werd een beetje hele vervelende kiespijn. Je kent dat misschien wel trekt door naar je oor, bonkende hoofdpijn pijn met eten. Dus na 2 nachten met minder slaap en 1 nacht echt nauwelijks slaap werd het tijd om de tandarts te bezoeken. Mocht gelukkig al binnen een half uurtje plaats nemen in de stoel. Uitgelegd wat het probleem was en hoe lang al. Dus mond open en kijken. Dat was nog niet het ergste, want om precies te weten om welke kies het ging vond deze man het grappig om even te drukken op mijn kiezen. Nummer 1 matige pijn, maar bij kies nummer twee vloog ik uit de stoel tegen het plafond. Duidelijk dus, hier bestond geen twijfel over! Voorlopig dus een antibioticakuur en begin september even terug om te kijken wat we met die kies gaan doen.

Nou denken jullie misschien, nou dat klinkt niet als een gezellige bende op dit moment zeg. Maar zo erg is het ook allemaal niet hoor. Want we beleven ook een hoop leuke momenten. Zoals een BBQ met onze Spaanse buren op een zaterdag een week of 2 geleden. Een Hollands tintje moest die hebben vonden zij. Nou Nederlandser dan een sateetje met pindasaus van de BBQ kan je het bijna niet verzinnen 🤣. Dus daar hebben wij hen onder andere kennis mee laten maken. En zo hebben wij genoten van de homemade granizado de limon, en de meest lekkere drie chocolade taart zonder suiker. Die was echt verrukkelijk, zeker met de wetenschap dat de dame die deze taart heeft gemaakt ons wist te melden dat hier dus geen suiker in zat. Meteen maar even naar het recept gevraagd 👩‍🍳. Wil je het recept ook laat maar weten niet moeilijk en je zal versteld staan van de ingrediënten.

Ook zijn we heerlijk op pad geweest. In het weekend mijden we het liefst de wat drukkere plekken zoals de stranden bijvoorbeeld. Daarom zijn we vrijdagmiddag en zaterdag op pad geweest en hebben twee hele toffe plekken bezocht. Want het gebied is hier zo mooi en divers, dat er steeds wat te ontdekken valt. Nou waren deze plekken voor ons niet nieuw. Maar voor het goede gezelschap welke wij bij ons hadden wel. Dus beide keren koelbox mee met wat koude drankjes en lekkere hapjes en gaan. Er zijn dus in de omgeving zulke toffe recreatieplekken te vinden met waanzinnige uitzichten en ook keurig onderhouden picknickplekken met toiletgebouwtjes die en spic en span uitzien. Nu het kwik weer de 38°c aantikt is het zo in de bergen (gister de 1000 meter hoogte aangetikt) met een windje heerlijk te doen. Oké je moet misschien niet nog een verdieping hoger willen klimmen omdat daar het uitzicht zo mooi is ook al is die klim maar 5 minuten omhoog lopen en nog via een trap ook. Maar hé het was dat klimmetje echt wel waard hoor! En natuurlijk best bijzonder dat de volgende stop op een gezellig en leuk terras de hele tafel aan het water en frisdrank zit. Ik dacht eerst dat ze solidair waren omdat ik aan de antibiotica zit, maar dat bleek niet het geval te zijn 😉.

Na de rit van gister hebben we ’s avonds het dorp weer onveilig gemaakt. Zaterdagavond en zomer is gewoon super gezellig uiteraard weer bij Ester en Miriam op het terras. Waar we weer heerlijk gegeten hebben, en dat echt voor een super klein prijsje maar goede kwaliteit. Bizar hoe vol het daar altijd zit, en als je niet op tijd bent je gewoon een half uur of langer op een tafel kan wachten. Daarom zorgen we gewoon dat we lekker op tijd zijn, zodat we het terras vol zien stromen en het gezellig druk wordt om ons heen.

En vandaag? Nou dat moet een zondag zijn! Gewoon lekker thuis beetje rommelen in de ochtend even plonzen in de middag en nu heerlijk onder de bomen op de loungebank dit stuk schrijven. Het is weer een heerlijke dag waar we volop van genieten en het beloofd weer een zwoele zomeravond te worden waar we ook heerlijk van gaan genieten. Ik hoop dat jullie ook een heerlijk weekend hebben gehad (of nog steeds hebben) . Maak er in ieder geval iets leuks van ook al is het weer niet echt fantastisch volgens mij.

Ik ga mij de betreft komende dagen richten op mijn antibioticakuur en herstel van de nare kiespijn, zodat ik weer helemaal top ben en ik snel kan proosten ,et een gezellig glas wijn.

Tot snel lieve mensen

Renata