Plonzen, plonzen en nog eens plonzen met deze temepraturen 😎☀️☀️☀️

Hi allemaal hoe is het? Vakantie en lekker aan het genieten of gewoon keihard aan het werk? Qua zomers weer in Nederland zit het allemaal niet mee volgens mij. Een lekkere stabiele zomer kan je het niet noemen. Hoe anders is dat hier! Op het moment van schrijven tikt het kwik de 38°c aan en is de lucht strak blauw. Dat is dus afkoelen in het zwembad, siësta houden en liters water drinken. Gelukkig daalt de temperatuur morgen weer naar een graad op 31°c en is er zelfs kans op wat regen, iets wat wij al weken niet hebben gezien. Maar aankomende week loopt het aantal graden weer dagelijks op om tegen het weekend weer de 40°c aan te tikken. Dus ons hoor je niet klagen, al is een graad of 40 best een beetje teveel van het goede.

Verder hebben wij weer van alles meegemaakt de afgelopen periode. Kennen jullie de reclame tekst “het houdt niet op niet vanzelf” ? Nou voor onze auto was dat dus wel het geval, die hield er zomaar mee op. Dat kan gebeuren natuurlijk , maar waarom dat nou weer 85 kilometer vanaf huis moest zijn! Dat is een beetje jammer natuurlijk. Helaas was de distributieriem kapot en kon deze ook niet meer gemaakt worden. Dus hebben we de tuut bedankt voor de gezellige jaren en is deze afgevoerd naar de sloop. Inmiddels hebben we vervanning gevonden en hopelijk kunnen we weer een hoop veilge kilometers met elkaar maken hier in de regio. Ook de laptop trekt de warmte niet (kan ook de leeftijd zijn) de accu heeft er niet veel zin meer in en het scherm blijft zwart. Ook daar ga ik mij maar eens in verdiepen, want dit is toch wel een beetje onhandig kan ik je melden. Met mijn kies gaat het gelukkig weer helemaal prima. De antibiotica heeft zijn werk gedaan, en de pijn is helemaal verdwenen. Ik moet nog wel terug naar de tandarts, die had het over de kies trekken. Maar I got news for him, dat gaat mooi niet gebeuren. Ik laat de boel lekker zitten zoals het is, en zie wel of er ooit weer een ontsteking komt op die plek, dan kijken we wel opnieuw. Met onze pluizge vriend gaat ook alles goed. Afgelopen week had ze een plakkerige vacht in haar hals, dus ik dacht dat ze ergens in had gelegen. Maar kwam ik een grote roze bult tegen. Niet weer dacht ik, want die andere bult zat er ook nog. Maar deze was dus open en er kwam troep uit, dus schoongemaakt een aantal keer per dag. En op aanraden van mijn kapster ingesmeerd met verse Aloë Vera. Na een dag of 3 zag het er heel netnes uit, en wat denk je? Die andere bult is dus ook verdwenen. Waarschijnlijk heeft de ontsteking zich dus naar buiten gewerkt en is lieve Frenky weer helemaal de oude.

Nu denken jullie misschien nou dat zit daar allemaal niet mee zeg. Maar dat valt best mee hoor. Want zoals Bassie altijd zegt: Altijd blijven lachen. Dus hebben we buiten al deze pech gevallen ook een hoop leuke momenten mee gemaakt, waar we heerlijk genieten en lekker lachen.

Bijvoorbeeld gezellig naar het zoutmeertje hier in de buurt. Waar je helemaal relaxt wordt onder de straal van het mega zoute water, daarna smeer je, je in met heilzame modder, lekker opdrogen en weer afspoelen onder de zoutwater straal. Daarna heerlijk floaten in het zoute meertje, echt zo lekker! Als je zou willen kan je nog een moddermomentje pakken voor een zachte huid. Daarna lekker afspoelen onder de frisse zoetwater straal. Echt je komt weer helemaal zen thuis. Een aanrader en ik ga graag met je mee hoor.

Ook zijn we weer lekker wezen toeren door de bergen om in goed gezelschap te genieten van de omgeving en toffe picknick plekken die je onderweg tegen komt. En even een stop in het leuke en pittoreske Biar. Echt een aanrader om daar een bezoek aan te brengen. Het kasteel, leuke pleintjes, de stadsmuur smalle straatjes, ik zeg doen.

En we hebben hier ook weer heerlijke avonden gehad, zeker als het kwik rond de 38°c is zijn de avonden zwoel en warm en zijn we lekker lang buiten. Muziekje, drankje en een hoop gezelligheid, geen avond het zelfde en allemaal even leuk. Maar we zijn ook weer lekker gaan eten in het dorp. Uiteraard bij onze favoriet Chito’s waar hef eten echt heerlijk is en de prijs bizar. Maar ook weer een gezellige avond bij Vicente, waar we genieten van zijn specialiteit Carne a la piedra. Eerst wordt de tafel volgegooid met voorgerechtjes en als je al tot je oren vol zit, komt de hete steen op tafel met dunne stukjes biefstuk. Altijd goed en altijd gezellig.

Ook heb ik weer lekker geslenterd op de markt in Elda. Een leuke lange markt, waar een jurk hing die ik niet kon laten hangen. Leuke kleuren en lekker zomers ideaal voor nu. Maar het was het heet, eigenlijk te heet. Dus staat er binnenkort iets op de planning, waar ik nog nooit ben geweest maar wat ik wel wil ontdekken. Er schijnt namelijk een super leuke shoppingoutlet te zijn in Alicante. Overdekt dus airco, dus met 40°c een goed plan. Ik laat het jullie weten of het de moeite waard was.

Hier is de zomer dus in volle gang en daar genieten we lekker van. De komende tijd gaan we nog vele gezellige uitstapjes maken en een hoop lol beleven op ons terrein. Er staan weer wat nieuwe dingen genoteerd op mij lijstje om te ontdekken, en dat is niet alleen een shoppingoutlet maar ook andere toffe plekken vermoed ik. Maar of dat echt zo leuk is als ik denk lezen jullie uiteraard weer hier.

Voor nu geniet van jullie weekend. Heb je of ga je op vakantie geniet daar ook lekker van. En wie weet zien wij elkaar snel en gaan we er samen een leuke tijd van maken.

Veel liefs

Renata