Volop aan het nazomeren, en dat is genieten πŸ’ƒπŸ˜Ž

Deze ochtend begon ik vol energie aan weer een leuk stukje om jullie bij te praten over de afgelopen periode. Want zeg nou zelf, het was best stil hier op de site. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik was al een aardig eind op weg om jullie mee te nemen naar al onze belevinissen van afgelopen periode. Maar toen zomaar uit het niets besloot de laptop dat het genoeg was geweest. Oké ik wist dat hij aan vervanging toe was, en was ook al aan het kijken en lezen voor wat voor eentje we zouden moeten gaan. Maar weet je ik heb daar dus echt geen verstand van en weet eigenlijk niet wat ik zou moeten aanschaffen, dus schoof ik het maar op de lange baan. Maar nu moet ik dus echt serieus snel op pad voor een nieuw exemplaar. Dus heb je tips, dan zijn die van harte welkom. Eisen? Ik wil kunnen mailen, tekstverwerken en administratie kunnen doen en het liefst vriendelijk geprijsd. Verder geen gekke wensen, dus weet jij iets laat het mij dan even weten ik ben je voor eeuwig dankbaar 😊

Zonsopgang tijdens de ochtendwandeling met Frenky 😍

Dus zwaar geΓ―rriteerd omdat de blog bijna af was en in rook opging, ben ik de keuken maar ingestrompeld. Wat zeg je nou? gestrompeld? Ja dat klopt inderdaad! Vraag niet hoe, maar gister in het donker wilde 1 van mijn tenen ineens heel erg graag de salontafel een metertje opschuiven. Maar helaas heeft dit teentje het niet gewonnen van de salontafel kan ik je melden. Die is dus blauw, dik en doet mega veel pijn (echt heel veel pijn). Ik zat dan ook even zo op de bank πŸ˜–πŸ˜–πŸ˜¨πŸ˜©πŸ€¬πŸ€¬πŸ€¬πŸ€¬πŸ€¬πŸ€¬πŸ€¬πŸ€¬πŸ€¬πŸ€¬πŸ€¬πŸ€¬πŸ€¬. Nu maar vast getapet aan mijn andere tenen en veel met mij been omhoog. Maar goed waar was ik, oja ik ging de keuken in en heb ik mij uit staan leven op lekkere tonijnsalade en alvast aardappelsalade gemaakt voor bij de BBQ morgen. Want hoewel het vandaag wat bewolkt is met heel af en toe een zonnestraal die zijn best doet er door te komen, is het morgen gewoon weer zonnig en 24Β°c. Dus gaat die BBQ lekker aan. En wat dacht je van homemade appeltaart een tijdje terug gemaakt van appels van onze boom. Uiteraard met rozijne geweld in de rum, zo die was een partijtje lekker πŸ˜‹

Het weer is trouwens nog steeds heerlijk hoor, we hebben echt niets te klagen. OkΓ© het is oktober dus de avonden worden kouder, maar overdag? Gewoon stralende zonnige dagen waar we volop van genieten, en zelfs af en toe nog een verfrissende duik nemen omdat het anders echt niet uit te houden is. Gezellig met een muziekje op de achtergrond, koud drankje erbij en een gezellig plankje. Je weet wel van die leuke plankjes met van alles wat. Denk aan Spaanse ham en kazen, olijven, inktvisringen, balletjes gehakt, sardientjes. Die maken zo’n zwembaddag he-le-maal af kan ik je vertellen.

We hebben trouwens weer een super leuk cadeau gekregen. Ja echt wij worden regelmatig in de watten gelegd hier. Dit keer een bijzonder cadeau all the way from Houston Texas van lieve Guus en Ria. Omdat als je op dit moment van de States naar Nederland vliegt is een quarantaine van 10 dagen verplicht, maar vlieg je vanaf de States naar Spanje is geen quarantaine nodig. Daarom besloten Guus en Ria eerst even bij ons langs te gaan voordat zij richting Holland zouden gaan. En dus all the way from Texas kwam hier in Sax uit Ria haar koffer een flessenopenaar, je weet wel waar je, je biertjes of flesjes cola mee open maakt. Helemaal handgemaakt in de vorm van een fles met Sparta logo. Nu staat deze nog even bij ons binnen, maar in het voorjaar krijgt het een mooi plekje bij onze bar.

En van de week zijn we op pad geweest, naar een plek die al lang op mijn lijstje staat. Namelijk het balkon van Alicante, waar je waanzinnig uitzicht zou moeten hebben. Toen ik hoorde dat de Vuelta daar de finish had in augustus, dacht ik top dat gaan we doen. Helaas mocht daar geen publiek bij in verband met kans op brandgevaar vanwege de enorme droogte. Dus zijn we een aantal dagen geleden in de auto gestapt koelbox mee een gaan. Wat een rit joh! Echt de weg is goed geasfalteerd, wel smal en af en toe goede haarspeldbochten en je gaat in rap tempo omhoog. Onderweg hebben we af en toe gestopt, want dan is het uitzicht al adembenemend. Eenmaal de top bereikt heb je een goede parkeerplaats, verschillende picknicktafels en een plateau welke je waanzinnig uitzicht biedt. Ben je dit van plan, ga op een heldere dag,anders loop je zo met je hoofd in de wolken. Vanaf deze plek zou je ook te voet nog hoger kunnen. Deze keer hebben wij dat niet gedaan maar staat wel voor een volgende keer in de planning.

Trouwens wist je dat Transavia alweer de tickets voor volgend jaar online heeft staan? Je kan alweer plannen maken tot en met oktober 2022. Wij hebben dan al weer verschillende momenten vastgelegd in onze agenda. Dus heb je plannen om te ontsnappen aan het regenachtige Nederland in mei, juni, juli, augustus of september misschien zelfs wel in oktober. Dan kan je dus al tickets boeken, en vaak hoe vroeger je boekt hoe goedkoper ze zijn πŸ˜‰. Dus ik zeg mail, app of bel even als je plannen hebt. Bijvoorbeeld samen, als gezin met vrienden of gewoon even alleen er uit. Laat het weten, ik noteer het en zorg dat tegen die tijd je bedje lekker is opgemaakt en duik de keuken in voor wat lekkers. Terwijl jij alleen hoeft te genieten van zon, zwembad, boekje lezen en de omgeving ontdekken . Zien we jou/jullie volgend jaar? Gezellig wij kijken ernu al naar uit.

Voor nu wens ik jullie nog een heel fijn weekend. Geniet ervan kaarsjes aan, kruidnootje met een kopje thee lekker netflixen of misschien lekker aan de wandel. Ook niets mis mee toch? Maar houd die date met ons ergens volgend jaar in je achterhoofd (of boek direct) πŸ˜ŽπŸ’ƒπŸŠπŸ”†πŸ”†πŸ”†

Veel liefs en tot snel,

Renata