Wat een heerlijke herfst

Wat is het genieten geweest in oktober, niet normaal. En niet zomaar genieten, maar genieten in hoofdletters. Want wat zijn wij verwend met echt bizar lekkere temperaturen, zowel overdag maar zelfs de avonden waren zomers. Neem nou 21 oktober bijvoorbeeld, echt ik ga je vertellen dat het kwik die dag gewoon de 30 graden aan tikte. Dus na een ochtend vol werkzaamheden was het rond de middag toch echt wel tijd om zelf die zwembroek en bikini aan te trekken en van een heerlijk zonovergoten middag te genieten. Er moest gewoon ook echt geplonsd worden om af te koelen zo heerlijk stond dat zonnetje te branden daar hoog aan de hemel. Echt een dag met een gouden randje, waar wij met elkaar super van hebben genoten.Maar er was natuurlijk ook werk aan de winkel, dus de dagen die volgde hebben wij weer de handen uit de mouwen gestoken op ons terrein. Zo werd het tijd dat het een en ander gesnoeid werd, en mocht een grote najaarsschoonmaak niet ontbreken op het to do lijstje zowel binnen als buiten zijn we aardig bezig geweest.

Maar was er ook zeker tijd voor ontspanning. Zoals bijvoorbeeld een heerlijk middagje op het plaza mayor van Elda bij ons favoriete zaakje. Waar wij heerlijk genoten van koude biertjes, colaatjes en goede Gin tonic en heerlijke tapas.Maar ook was er tijd om Novelda een bezoekje te brengen. Waar na een jaar van afwezigheid dit jaar het stadje gelukkig weer in het teken stond van de Feria Modernista. Waar je mee terug genomen wordt in de tijd. Denk aan de Jugendstil periode. Er zijn in Novelda veel gebouwen te vinden uit deze tijd, en tijdens het weekend is iedereen in stijl van toen gekleed. Je kon een bezoek brengen aan het museum om wat meer te weten te komen om Novelda en de Moderne kunst, er was een soort van braderie, picknick, een koor wat prachtig stond te zingen en een geweldig orkest op het plaza de Glorieta met een dirigent waar je sowieso al heel blij van werd om naar te kijken. Kortom wij vonden het top om mee te maken. Wil je er volgend jaar ook bij zijn? Zorg dan dat je het een na laatste weekend van oktober bij ons bent, dan gaan we gezellig samen.Naast klussen, snoeien, soppen, wassen en opruimen, terrasje pakken, Novelda bezoeken, mocht een dagje strand ook niet ontbreken. En met zo’n 24 graden en zon kwam dat dus ook wel goed. En gingen we samen met onze koelbox en stoeltjes richting ons favoriete kleine baaitje in El Campello. Heerlijk het is daar eigenlijk nooit druk en lekker lokaal, en nu zo eind oktober waren we denk met ongeveer 8 man op het strandje daar. De zee nog heerlijk en de zon krachtig genoeg voor een dagje relaxen. Vrienden van ons gingen ondertussen de kust van Villajoysa en Benidorm onveilig maken op de waterscooter. Want het blijkt dus dat je een toffe tour kunt boeken met gids die een uur lang maar liefst langs de kust van Villayosa richting het eilandje van Benidorm en voor de kust van Benidorm met je gaat, onderweg is nog de mogelijkheid om even een duik midden op zee te nemen, plus dat zij terug kwamen met super toffe foto s en zelf hele gave filmpjes van hun trip. Echt het zag er super indrukwekkend uit. Dus mocht je ooit zoiets willen, ik heb de folders liggen met het adres.


Vanaf het strand zijn we voor het big city life gevoel gegaan, en reden we naar Alicante om daar lekker met zijn viertjes te gaan eten. Echt een heerlijke stad, druk maar nooit te druk. En leuk nu de herfst in volle gang is, dat je overal kraampjes tegenkomt waar je puntzakjes met gepofte kastanjes kunt kopen. Ik weet niet maar ik vind dat er op een of andere manier altijd zo gezellig uitzien. Uiteindelijk we streken wij neer bij Lizzaran voor lekkere pinchos. Kennen jullie Lizzaran? Wij waren er als eens geweest, maar niet in dit zaakje. Het principe is heel leuk vinden wij. Je gaat lekker zitten besteld wat te drinken en het personeel loopt door de zaak heen met schalen vol warme pinchos. Als het je wat lijkt pak je iets van de schaal, zit er niets voor je bij wacht je gewoon op de volgende ronde. Het kan van alles zijn zoals mini hamburgers, kroketjes van sepia, spiesjes van kip of varkenshaas, en allemaal super lekker. De stokjes bewaar en aan het eind reken je, je drankjes af worden de stokjes geteld en die komen ook op de rekening. Super leuk concept en zeer smakelijk ook.Omdat die zon maar bleef stralen en het dik 20 graden bleef, zijn we een paardagen later lekker weer richting strand geweest. nu de kant van El Altet op. Waar onze lievelings baai in El Campello uit rotsen en grind bestaat, vind je in El Altet gewoon een heerlijk zandstrand.

Uiteraard ook hier niet te druk en zet je, je auto in deze periode op slechts 3 meter lopen van het strand. waarna we lekker op blote voeten in het zand weg hebben zitten dromen en lekker hebben zitten turen in de branding richting horizon. Even opladen voor wat komen ging. Want vanaf 3 november was het mogelijk om de olijven weer in te leveren bij de plaatselijke bodega in Sax. Dus de dag na dit relax dagje moesten de handen uit de mouwen en de netten moesten uit. Met elkaar hebben we de eerste 100 kilo uit de bomen gehaald en weggebracht. Het is altijd best een klusje, maar zo leuk dat we gewoon altijd koken met olie die van onze eigen olijven is.Inmiddels is mijn uitzicht verandert van bergen en vergezichten, naar meestal grijze lucht en huizen en ben ik weer even een tijdje op Nederlandse bodem te vinden. Maar ik ga jullie zeker vanaf hier bijpraten wat er allemaal gebeurt in Sax nu ik er niet ben, maar ik ga jullie de komende tijd ook weer mee nemen naar leuke plekken, dorpen en steden, stranden en feesten die komend jaar het bezoeken weer waard zijn. Gewoon jullie alvast even lekker maken en nieuwsgierig zodat we alvast weer plannen kunnen maken met elkaar voor volgend jaar. Voor nu een dikke kus misschien zien wij elkaar snel hier en anders tot in Sax

Liefs Renata