Tosti’s en tapas

Het is stil geweest hier ik weet het. Maar wij waren gewoon best druk in de weer de afgelopen weken. In mijn vorige blog konden jullie lezen dat we aardig aan het klussen waren om El Capricho weer lekker te laten stralen daar boven op die berg. Alles zit dan ook weer netjes in de verf. Maar we waren ook met nog wat andere klussen bezig, die we nog niet af konden maken, omdat we op materialen zaten te wachten. Het meeste daarvan is nu binnen, dus pakken we de draadweer op en gaan we de komende tijd de puntjes op de i zetten, zodat het hier nog gezelliger is.


Soms gooide het weer ook nog even roet in het eten. Want na een natte april doet wat hij wil maand. Was het weer alles behalve stabiel te noemen de eerste week van mei. Er viel dus nog af en toe een bui, tot een hele saaie grijze regendag dan echt de laatste naweeën waren en de regen plaats heeft gemaakt voor zonneschijn en heerlijke temperatuur.
daar zijn we nu dus volop van aan het genieten. En dat deden we niet alleen, want afgelopen week stond El Capricho in het teken van tosti´s en tapas. Want we hadden namelijk de leukste peutertjes over de vloer vergezeld door hun papa’s en mama’s. Dus ik kon mij weer heerlijk uitleven in de keuken, en dat resulteerde in het proberen van wat nieuwe tapas hapjes. Maar dus ook stapels pannenkoeken, tosti´s, wentelteefjes en kipnuggets ontbraken niet. Het was een hele drukte, maar een gezellige drukte en heeft iedereen het super naar hun zin gehad. Een weekje die weer de boeken in kan als zeer geslaagd.


Nu de rust is wedergekeerd, de was is gedaan en de chocopasta handjes zijn weggepoetst, is de tijd aangebroken om de klussen die er dus nog liggen af te maken. Maar ook tijd om te relaxen met een boek in de zon, BBQ aan, potje darten en ’s avonds samen aan het barretje hangen en luisteren naar de krekels. En om natuurlijk op pad te gaan en te genieten van de Spaanse cultuur. Want na twee jaar afwezigheid, worden de meeste feesten weer in volle glorie gevierd. Daarom togen wij gisteravond naar Petrer die tot en met vandaag ( 15 mei) de Christenen en Moren feesten vieren. Vanaf 20:00 zouden de straten gevuld zijn met de optocht van alle verenigingen die er zijn in dit stadje. Een aardige optocht kan ik je vertellen, waar jong en oud aan mee doet en elke vereniging in de meest mooie kostuums in langzame pas door de straten loopt begeleid door hun eigen muziekkorps. Het was dus weer een hele belevenis om dit mee te maken en te aanschouwen. En vooral de rust en harmonie waar dit mee gepaard gaat. Iedereen even vrolijk en aardig en zo blij dat na het moeten missen van dit belangrijke feest het dan eindelijk weer in volle glorie gevierd kon worden. Wij kijken alweer uit naar de volgende Christenen en Moren feesten die begin juni in Elda plaats zullen vinden. En omdat met een aantal van jullie te gaan ontdekken. De sfeer, de kostuums, de gevechten, de parades en de gezelligheid is iets wat je niet mag missen. Ben je er niet bij in juni, misschien zien we je dan in september. Want dan vinden misschien wel de meest indrukwekkende fiestas Cristianos Y Moros plaats in onze favoriete stad Villena. Ik ga er graag met je naar toe om een kijkje te nemen en naar de leukste plekjes te gaan om dit mega evenement te aanschouwen.


Maar voor nu gaan we aftellen naar het eerste foodtruck festival, welke plaats gaat vinden in ons gezellige dorpje Sax. Dit gaat het laatste weekend van mei plaats vinden, en je snapt wij zijn reuze nieuwsgierig wat er allemaal te beleven is. Dus uiteraard gaan we een kijkje nemen, om de sfeer te proeven en waarschijnlijk ook wel een hapje en een drankje doen. De foto´s zien jullie wel weer verschijnen. En als het helemaal leuk is, hopen wij uiteraard dat dit een jaarlijks evenement gaat worden. Waar we dan misschien volgend jaar met elkaar een bezoek aan brengen. Hoe leuk is dat!


Dit is het voor nu lieve mensen. Ik zit nu aan de eettafel achter de laptop, maar de zon roept. En tja daar zal ik toch naar moeten luisteren. En hoewel het in Nederland volgens mij ook al een heerlijk voorjaar is en het natuurlijk lekker genieten is in tuin of op balkon. Mocht je er toch echt even tussenuit willen, stuur dan gewoon even een mailtje, appje of bel even. Dan kunnen we kijken of we nog een plekje hebben zodat het Ontspanje kan worden ervaren. Voor nu geniet van jullie weekend liefs uit Sax