Waar is dat feestje, hier is dat feestje en een partijtje gezellig 💃💃

Wat is het heerlijk weer en wat vermaken wij ons prima. De temperatuur schommelt tussen de 30 en 33 graden overdag, en daalt ´s nachts terug naar een graad of 20. Denk daarbij aan een strakke blauwe lucht met af en toe een klein wit wolkje, en je snapt het is prima toeven hier. Wij genieten dus ook volop, op dit moment. De grootste klussen zijn inmiddels geklaard, het was soms wat wachten op materialen, onderdelen en mankracht. Maar inmiddels hebben wij alles wat wij dit jaar wilde veranderen, verbeteren en nog leuker maken op onze heerlijke plek zo goed als voor elkaar.


Verder is het heerlijk genieten op ons stekkie, met alles wat prachtig in bloei staat. Zoals de oleanders, bougainville, hibiscus falso, de lampenpoetsersplant. Maar ook de appelboom heeft vrolijk staan bloeien en komen er kleine mini appels tevoorschijn. En staat op dit moment de granaatappel vol in bloei, met mooie fel oranje trompetbloempjes, die zich langzaam om zullen toveren tot granaatappels. En de pruimenboom heeft voor zover wij ons kunnen herinneren nog nooit zo vol gezeten. Afgelopen week stond ook ineens de buurman aan het hek om ons een deel van zijn kersenoogst te geven. Dus een tas vol met heerlijke rode kersen, dat was genieten.


Uiteraard proberen wij ook af en toe gezellig op pad te gaan. Zoals als jullie misschien nog wel weten uit mijn vorige blog, waren wij toen te vinden in Petrer, waar de fiestas Moros Y Cristianos plaats vonden. Een indrukwekkend spektakel, en afgelopen weekend vonden deze feesten in onze buurgemeente Salinas plaats. Dus trokken wij er op uit om het feestelijke gebeuren in dit dorp te aanschouwen. Want elk dorp heeft weer zijn eigen gewoontes, parades en kledingstijl en is het weer een lust voor het oog om dit te aanschouwen. Zaterdag rond de klok van 18.00 uur zou de parade beginnen met als aansluiting het eren van de patroonheilige van het dorp en het bloemenoffer. Nou is de gemeente Salinas niet gek groot, dus geen mensenmassa´s maar gewoon een goed plekje op de plaza de ayutamiento om het geheel te aanschouwen. Iedereen zag er weer prachtig en vrolijk uit en vanaf kleins af aan wordt deze traditie al met de paplepel ingegoten. Dus de kleine hummels van enkele maanden oud wiegden vrolijk mee in de juiste outfit op de armen van hun vader of moeder. Het bloemenoffer had ik nog nooit van dichtbij mee gemaakt en zorgde ervoor dat ik vol verbazing stond te kijken, hoe dit in zijn werk ging. Elke vereniging beschikt over zijn eigen fanfare 7 muziekkorps. En het muziekkorps volgde de deelnemers van de vereniging op de voet al spelend de kerk in, een bijzonder tafereel kan ik je vertellen. Waarna de complete groep inmiddels uitgespeeld qua muziek de andere zijde van de kerk weer verliet, en alwaar de bloemen werden overhandigd en deze met zorg in het daarvoor bestemde hek werden geplaats. Langzaam aan toog iedereen naar zij of haar vereniging om daar gezellig met elkaar te eten en drinken en tot vroeg in de ochtend te feesten. Dit weekend (nou ja eigenlijk al vanaf woensdag) zijn de festiviteiten in Elda te vinden. Donderdag om middernacht zou de parade beginnen, wat een tijd! Dus daar gingen we met 3 auto’s vol richting Elda om de parade met alle verengingen te aanschouwen. En wat een spektakel was dat weer! Vrolijke muziek, dans en jong en oud wist ons te laten genieten, te laten joelen en te applaudisseren en zorgde ervoor dat ieder zijn telefoon nu volstaat met toffe filmpjes en tal van foto´s.


Vrijdag stond in het teken van Match Day, want wij hebben namelijk de heren veteranen van Hillegersberg op bezoek. Uiteraard gingen er voor de wedstrijd een paar dagen aan vooraf voor de heren van Hillegersberg om zo te wennen aan de Spaanse zon, de gezonde lucht, siesta´s en fiesta´s zoals de parade om middernacht in Elda. Dat dat nachtje doorhalen misschien achteraf niet zo’n goed idee was, gezien de uitslag van de wedstrijd is een ander verhaal. Maar de avond op het sportcomplex in Sax was weer eentje die de boeken kan gaan als zeer geslaagd. Lol en respect voor beide partijen stond voorop, en mee doen was misschien wel belangrijker dan winnen. Na de wedstrijd ging de derde helft van start met een tafel vol lekkers, zoals olijven, zoute bonen, nootjes en chips en heerlijke empanada’s gevuld met tonijn. Denk hier ijskoude biertjes bij, en je snapt dat het een geslaagde avond was.

Inmiddels is de nodige rust gepakt na de wedstrijd en zijn de kleine pijntjes verdwenen. Om de boel lekker soepel te houden werd gister de tocht naar de grot van Tio Gregorgio ingezet. Een heerlijke wandeling met geweldige uitzichten onderweg die de nodige fotomomentjes waard zijn. Inmiddels is het eerste afscheid genomen van een deel van de groep. Hoewel afscheid willen we het niet noemen, eerder tot ziens. Want wat een lol hebben wij met elkaar gehad, en dit is zeker voor herhaling vatbaar. Nu de boel opruimen, wassen en even op adem komen, misschien wel een dagje strand of een lekkere plons in het zwembad. Want wat verkoeling kunnen we wel gebruiken met het vooruitzicht dat het kwik de 38 graden aan gaat tikken de komende tijd. Dus heb je zin in wat Spaanse zonnestralen, gezelligheid en een beetje relaxen en opladen? Stap in dat vliegtuig en voordat je het weet zit je met een sangria in je hand aan het zwembad op de rand. Benen lekker in het water, zonnetje op je bol en een tapasplankje. Prima plan toch? Geniet van jullie extra vrije dat maak het er een heerlijke dag van, gaan wij ook doen hier.Veel liefs,

Renata