Sunshine it is, de herfst is begonnen☀️☀️

Die zomer bleef maar door vloeien, gelukkig met temperaturen die wat lager waren dan in juli en augustus. Maar met een graad of 33 tot 35 viel er niets te klagen. Integendeel, doordat het iets minder warm was, was het ook weer wat leuker om op pad te gaan. Jullie hebben misschien de foto’s al voorbij zien komen op insta en facebook. Maar begin deze maand konden eindelijk de feesten in Villena weer door gaan. En wij waren van de partij hoor! Vanaf 4 tot en met 9 september staat de stad in het teken van de Moros y Cristianos, met op 5 september de grote optocht van alle verenigingen prachtig uitgedost en begeleid door indrukwekkende muziek. Wij waren uiteraard van de partij om deze stoet aan prachtig uitgedoste mensen aan ons voorbij te zien trekken. Dit feest zit zo diep in de wortels en genen van de Spanjaarden, en men was zo ontzettend blij dat na wat jaartjes afwezigheid door covid, het dit jaar eindelijk weer door kon gaan. De band die voorop liep zorgde samen met het gezang van alle toeschouwers voor een moment van kippenvel. Volgend jaar gaan we voor de parade in de avond die twee dagen later plaats vind en misschien pakken we het vuurwerk dan ook wel mee en misschien maken we zelf even tijd om het spektakel te aanschouwen boven bij het kasteel, als de Moren worden verslagen door de Christenen. Houd je wel van een beetje cultuur en een feestje? Zorg dan dat je erbij bent volgend jaar. Het geheel is echt een indrukwekkend gebeuren.


Ook was het weer eens tijd om een van de mooiste bodega’s in de buurt te bezoeken. Namelijk die van Fransico Gomez, wat een lust voor het oog is deze plek toch. Idyllisch omgeven door velden en velden vol met druivenranken, echt zover je kan kijken. En een rondleiding die super leuk is en afgesloten wordt met een prima proeverij. Deze proeverij bestaat uit een mandje met brood en twee olijfolies die geproefd kunnen worden, fijne vleeswaren uit de streek en 4 heerlijke wijnen. En als kers op de taart ( of moet ik druif op de taart zeggen? ) mag het glas mee in de tas als aandenken van een super toffe ochtend/middag. Uiteraard verlaten we de bodega niet zonder wat wijnen mee te nemen en daar thuis nog eens eventjes van na te genieten.


En ondertussen bleef die koperen ploert maar stralen daar boven aan die blauwe hemel. Dat vroeg dus om genoeg geniet momentjes in de avond bij de bar aan de rand van het zwembad. En die avonden gingen dus gepaard met gezellige BBQ’s en tapasavonden waar wij met elkaar genoten van heerlijke kleine hapjes, lekkere desserts, frisse salades, gevuld stokbrood en een hoop gezelligheid met elkaar.
Maar man, man, man wat zaten wij toch ook wel een beetje op wat regen te wachten. Want na 4 mei is er dus geen regen van betekenis meer gevallen. En alle bomen en planten en landerijen waren toch echt wel een beetje toe aan wat water van boven. Maar al was de voorspelling dat er wat zou vallen, het bleef zonnig en droog. Tot afgelopen donderdag. De voorspelling was niet best een dag grijs, wel warm, maar nat dat zou het worden. De dag begon echter met zon en 33 graden, en geen wolkje aan de lucht. Maar zo tegen 17.00 trok de lucht dicht, en daar kwam dan eindelijk de regen waar we op zaten te wachten. Een klein uurtje viel het met bakken uit de hemel, van echt hevig tot een goede Hollandse bui. Bomen en planten weer blij en staan er weer vrolijk bij, en wij ook weer blij. Want na dit hevige buitje is de temperatuur misschien wat lager maar met 26 graden nog steeds heerlijk, en laat het zonnetje zich weer van haar beste kant zien.


Regelmatig krijgen wij ook de vraag hoe het met onze pluizige vriend is. De meeste van jullie hebben via de sociale kanalen wel meegekregen dat ze natuurlijk even niet helemaal pluis was in juli. Dat ging de goede kant op, maar in augustus waren daar weer kale plekken, hotspots en had ze het niet haar haar zin. Dus een spuitje tegen de jeuk en een kuurtje omdat het zou gaan om een allergie. Het was niet anders dan, dat ze weer even als een lopende lamp door het leven ging om het bijten en jeuken tegen te gaan. En het leek weer goed te gaan. Maar helaas sinds afgelopen woensdag loopt Frenky weer met een lampenkap op, en was een bezoek aan de dierenarts noodzakelijk. Want kale plekken en een hotspot waren weer zichtbaar. Dus wederom een spuitje om de jeuk zo snel mogelijk tegen te gaan en weer een kuur van een ander medicijn. We gaan nu ook echt door totdat onze pluizige vriend weer helemaal 100% in order is heeft de dierenarts gezegd. Dus laten we hopen dat we dat met goede zorg, liefde en aandacht en wat hulp van de dierenarts voor elkaar gaan krijgen. En dat onze pluis nog wat jaartjes het terrein bewaakt, iedereen welkom heet, je een goede morgen komt wensen en gezellig met de bal speelt.


De komende tijd gaan wij lekker genieten van het heerlijke weer hier. En hopelijk kunnen we weer wat dingen van ons to do lijstje schrappen. Want elk jaar wordt dat lijstje wat korter, maar gedurende dat jaar ook weer wat langer. Want deze omgeving heeft zoveel te bieden en er is zoveel te beleven. Wij raken niet uitgekeken, uitgewandeld, uitgegeten en uitbeleefd. En gaan natuurlijk graag op pad om alvast even voor te kijken of het echt wel zo leuk is en hoe je er het makkelijkst komt. Dus keep an eye op ons blog en we nemen je mee naar de leukste plekjes. En wie weet sta jij daar volgend jaar te genieten.


Liefs
Renata