Maart en de eerste hittegolf is een feit ☀️☀️☀️

Waar het de afgelopen dagen in Nederland zelfs winters weer was is de eerste hittegolf in Spanje een feit. In ieder geval in onze regio, waar het kwik vandaag zelfs de 28 graden aan tikt. Is dat genieten dan! Een klein voorproefje van een heerlijke zomer die alweer om de hoek staat te gluren. En waar we weer een heerlijke tijd van gaan maken samen met jullie! Zoveel zin in om kleine feestjes te bouwen en nieuwe herinneringen te maken. Eetzaakjes te ontdekken ons onder te dompelen in lokale feesten, luieren onder de loofboom, plonzen in het zwembad. Kortom een hoop gezelligheid staat weer in het verschiet.


Dit weekend was daar alweer een van onze favoriete festiviteiten. Namelijk de Middeleeuwse feesten in Villena. Dat is echt zo ontzettend leuk en zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Dit jaar gaat het niet meer lukken maar zorg dat je er volgende jaar bij bent en geniet met ons mee. De oude binnenstad omgetoverd tot een gezellige Middeleeuws spektakel. Je kan er volop eten en drinken, en zijn kraampjes met leuke snuisterijen en volop bont uitgedoste mensen die je mee terug nemen in vervlogen tijden. Er is straattheater, fakkeloptochten, muziek en ’s avonds vanaf de kerktoren is het siervuurwerk te aanschouwen. Iedereen is gezellig, geniet en maakt er een onvergetelijk moment van met elkaar. Ik kan het blijven zeggen maar DIT is echt een aanrader om eens mee te maken. Maar daar ga ik jullie nog wel aan herinneren hoor zo eind van dit jaar als het weer tijd wordt om plannen te maken voor 2024.


Laten we nu eerst maar even genieten van het moment, en dus de hittegolf. Het is warm, het is heerlijk, maar er staat ook best een straf windje. Dus een plekje uit de wind is wel een must deze dagen. Ook mag de zonnebrand niet ontbreken, Want die zon doet natuurlijk aardig zijn best zo in het voorjaar. En voor je het weet loop je er al een tomaatje bij. Aangezien carnaval al achter ons ligt is dat niet de bedoeling. Dus smeren op die toet en als we toch aan het smeren zijn smeren we nog even door. Vers brood en heerlijke smeersels mogen natuurlijk ook niet ontbreken zo tijdens deze warme dagen. Ondertussen zijn we lekker plannen aan het maken wat zo binnenkort allemaal aan gaan pakken. We hebben uiteraard niet stilgezeten de afgelopen tijd, maar het wordt nu ook weer tijd om buiten wat plekjes aan te pakken en die nog leuker te maken. Dus plannen worden concreter en foto’s zullen volgen binnenkort. Uiteraard mogen jullie het ook van dichtbij komen bewonderen.


Al was de winter zeker niet slecht zo in het Spaanse achterland, is er aan alles te merken dat het hier ook weer lente gaat worden. Waar men in Nederland altijd vind dat je buiten Nederland niet echt ergens seizoenen hebt, kan ik je vertellen dat ik die zo in Spanje toch wel beleef. Zomers zinderend heet, dan wordt het wat eerder donker, paddenstoelen die je spot tijdens de wandeling en de loofbomen die toch echt hun blad verliezen. Dit gevolgd door kortere dagen en soms zelf koude nachten, maar over het algemeen heerlijke zonnige dagen ervaar je toch wel het winterse gevoel. En nu langzaam aan komt er steeds meer in bloei, wat natuurlijk al begint met de amandelbomen in februari. Gevolgd door brem, klaprozen, jonge konijntjes die nieuwsgierig de wereld in het rond kijken. En dagen die steeds wat langer met een temperatuur die steeds wat stabieler wordt en voor je het weet is het enige schoeisel dat je draagt je teenslipper en wordt het weer genieten van eindeloze zomeravonden.
Nieuwe recepten uitproberen, nieuwe borrelhapjes maken, smeersels testen, onvergetelijke tapasavonden met elkaar, BBQ avonden waarna nog lang na geborreld wordt. Zin in! Maar daar ben ik waarschijnlijk niet de enige in. Jullie zullen toch ook wel uitkijken naar het voorjaar en de zomer? Zin om aan dat saaie wisselvalige voorjaar in Nederland te ontsnappen of nog geen vaste plannen voor deze zomer maar wel zin in een leuke plek? Stuur gewoon even een mailtje dan kunnen we kijken of we er een onvergetelijk verblijf van kunnen maken.


Voor nu geniet van jullie grijze zondag en misschien zien we elkaar snel.
Liefs,

Renata