Het is weer tijd voor een feestje ๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒ


Hoe is het daar bij jullie? Kunnen jullie al genieten van tuin of balkon met die zeldzame zonnestraal die zich af en toe laat zien? Wat een ongelooflijke typische Hollandse lente is het dit jaar toch weer. Eentje waarvan je bijna was vergeten dat die bestonden. Hier daar in tegen is het ook best een bizar voorjaar, met temperaturen die maar dik boven de 25 graden blijven en soms al over de 30 graden heen gaan. Enige regen van betekenis hebben wij hier nog niet gezien. Iets waar de boeren echt wel op zitten te wachten, en wat wij zelf trouwens ook niet erg vinden. Gewoon even een buitje voor het stof en voor alle planten in de tuin. Soms verschijnt er een bericht in de voorspellingen dat we wat regen kunnen verwachten, maar bij ons is er dus nog geen druppel gevallen.


We hadden dit voorjaar dan ook allerlei plannen om er lekker op uit te trekken en verschillende wandelroutes te proberen. Zodat wij jullie weer zouden kunnen informeren waar er op uit te trekken, hoe te lopen en waar je de auto kwijt zou kunnen. Maar de warmte en een hernia zorgden ervoor dat dit er toe nu toe nog niet van is gekomen. Lange autoritten (denk langer dan een minuut of 10) zaten er niet in en wandelen in onbekend gebied leek ons ook niet echt wijs gezien de situatie van de klachten. Dus bleef jet bij rondjes lopen in de campo omdat bewegen nou eenmaal wel goed was voor het herstel. Wie weet als het weer nog een dipje krijgt de komende tijd dat we er toch op uit trekken om een nieuwe omgeving te ontdekken, want inmiddels gaat het gelukkig weer wat beter.


Maar het zou ook zomaar kunnen zijn dat wij ons onder dompelen in het feestgedruis van de Moren en de Christenen. Je weet wel die feesten waar ik jullie al meer over heb verteld in eerdere blogs. Bijna wel elke week ergens in een dorp of stad aan de Costa Blanca. En de maand mei en juni is het voor ons wel heel dicht bij huis. Want de feesten zijn in de maand mei te vinden in het pittoreske Biar, onze buurgemeente Salinas en in Petrer waar we binnen 10 minuten zijn met de auto. Het kan dus zomaar zijn dat we weer een kijkje gaan nemen en gaan genieten van de parades, gevechten en de sfeer. Maar vooral een top plekje zoeken waar we vanaf een afstandje lekker mensen kunnen kijken en mee kunnen genieten van hun gebruiken en plezier. De programmaboekjes heb ik alweer op mij telefoon staan, zodat we precies weten waar en hoe laat we op het juiste punt moeten staan en niets hoeven missen. Begin juni is Elda weer aan de beurt om uit zijn voegen te barsten van feest en plezier, met een parade die om middernacht zal starten. Eentje waar wij dus afgelopen jaar getuige van waren en waar de sfeer super was en de beleving top. Het is niet uit te leggen je moet er gewoon een keertje geweest zijn. En het leuke is dat het in elk dorpje of stad weer helemaal naders is. Je raakt er nooit uit gekeken. Dus als je dat onstabiele voorjaar zat bent en toe bent aan wat zonnestralen en je hier weleens bij zou willen zijn laat het ons even weten. Stuur je bericht naar info@caprichosax.com en wie weet zien we jou snel om samen deel te nemen aan een van deze toffe feesten en lekker te genieten aan de rand van het zwembad.Kan je op korte termijn niet vertrekken hebben we ook nog een leuke optie in Juni. Namelijk de zomer feesten in Alicante. De Hogueras welke eind juni plaats vinden, en wat een feestje is om mee te maken. Prachtige kunstwerken die door de stad staan verspreidt, gemaakt van papier marche welke je een aantal dagen kunt bewonderen, samen met het knalvuurwerk bij de grote rotonde, feesten in de vele speciale buiten bars, parades met Damaยดs en siervuurwerk. En als klapstuk worden alle prachtige kunstwerken in de brand gestoken in de nacht van San Juan. Het begin van de zomer is dan officieel en de geesten en al het kwaad worden verdreven door het verbranden van de sculpturen. Op eentje na, de winnaar van dat jaar, want die krijgt een mooi plekje in het museum. Welke trouwens gratis is te bezoeken, en waar de prachtige werkstukken van de afgelopen jaren kunt bewonderen.


Al is afreizen misschien best een risico als je met Transavia deze kant op komt. Want die zijn nogal aan het goochelen met hun vluchten, en het schrappen daarvan vanwege te weinig toestellen. Gelukkig is er nu al bekend welke vluchten er uit vallen in de maand mei, dit is te zien op hun site. Voor 16 mei wordt iedereen die in juni vliegt geรฏnformeerd of hun vlucht wel of niet doorgaat, dit zal daarna ook op de site te zien zijn. En uiterlijk 1 juni is het de bedoeling dat er bekend wordt gemaakt welke vluchten er in juli en augustus worden gewijzigd of geannuleerd. Die vluchten zijn dan ook niet meet te boeken en zullen niet worden aangeboden op de site van Transavia. Dus als je na 16 mei of 1 juni een kijkje neemt op de site om een vlucht te boeken zou je ervanuit kunnen gaan dat deze gewoon wordt uitgevoerd.

Wie weet zien we elkaar snel en gaan we lekker samen genieten van onze heerlijke plek en omgeving. Voor nu fijne zondag en tot zons.