Eerste paasdag, eerste blog

Goedemorgen het is dan zover mijn eerste blog op eerste paasdag. Ik loop al een tijdje met het idee een blog te plaatsen en jullie een kijkje te geven in ons leven, mee te nemen naar de leukste plekjes in de omgeving en af en toe een lekker recept met jullie te delen. Maar wanneer start je nou zo’n blog? Begin je daarmee op 1 januari, of zomaar ergens midden in het jaar. En zitten mensen er op te wachten om “een leuk stukje” van mij te lezen? Toen kwam ik er achter dat het mij helemaal niet uitmaakt of jullie daar op zitten te wachten, want ik vind het vooral zelf heel leuk om een stukje te schrijven en dan is het aan jullie of jullie deze met plezier willen lezen. En er misschien straks wel naar uitkijken om mijn wekelijkse blog te lezen. Want dat is namelijk mijn bedoeling om elke week een leuke blog te plaatsen.

Waarom juist nu? Nou de wereld staat nogal op zijn kop door het corona virus, en het leven van vele is verandert. Ook dat van ons, want sinds 16 maart is de noodtoestand in Spanje afgekondigd, en deze zal ook nog wel een tijdje van kracht blijven. Wat dus inhoud dat men alleen voor noodzakelijke dingen het huis mag verlaten. Zoals naar werk reizen als dit om essentiële beroepen gaat, boodschappen doen, bezoek aan de apotheek of bank of een bezoek aan arts of ziekenhuis. Heb je een hond? Dan mag je deze nog wel uitlaten maar slechts tot 50 meter van je huis. Per huishouden mag zich slechts 1 persoon verplaatsen in de auto als het gaat om bovengenoemde zaken. Dus alleen in de auto richting dorp om boodschappen te doen, daar in de rij staan in verband met de anderhalve meter regel, handen ontsmetten en handschoenen aan, voordat je de supermarkt in mag. Best even een dingetje, wat overigens snel went, het is nou eenmaal niet anders op dit moment.

Wij hebben natuurlijk het geluk dat wij op ons prachtige plekje zitten, en zeeën van ruimte hebben, vergeleken met de families die hier in het dorp wonen en nu met zijn allen in een klein appartementje moeten verblijven. Daarom leek het mij juist nu een mooi moment om met mijn blog te starten, en jullie een kijken te geven hoe wij de Lock down beleven. Want ineens is er tijd zat om te klussen, koken, bakken, lezen, sporten en luieren. Normaal zouden er in deze periode alweer de eerste gasten komen, en zouden we samen met jullie een heerlijke tijd van maken hier. Nu wordt er dus volop geschilderd, zodat alles weer strak in de verf staat. En onze mooie finca staat te shinen in de Spaanse zon.

Ook breng ik veel tijd door in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen. Zo was het dus afgelopen vrijdag bakdag. Het was natuurlijk niet voor niets Goede Vrijdag, en hoe kan je die beter besteden dan weer wat nieuws uitproberen in de keuken met de foute vrijdag van Qmusic op de achtergrond. (ja ik beken mijn guilty pleasure). Het leek mij een tijdje zo leuk om een paasbrood te maken met spijs gemaakt van onze eigen amandelen. Dus daarmee aan de slag, en het resultaat is echt geweldig, ben zo trots als een pauw. Want wat is deze goed gelukt zeg en wat smaakt hij heerlijk! Tussen het rijzen van het deeg voor de paasstol was er dus tijd zat om een heerlijk frisse citroen kwarktaart te maken. En ook deze is goedgekeurd, niet zuur maar lekker fris. Na al dit bakken en kokkerellen de keuken even flink aangepakt, ondertussen luid zingend en swingend op de foute muziek dus.

En dan is het nu eerste paasdag, de dag dat mijn eerste blog is geboren en weer een heerlijk zonnige dag. Van deze zonnestralen gaan we zo lekker genieten onder het genot van een heerlijke brunch, met mijn eigen baksels, verse aardbeien, koude fles cava en uiteraard mogen de chocolade eitjes ook niet ontbreken.
Wij wensen jullie hele fijne paasdagen in deze rare situatie. Hopelijk kunnen jullie in de ruimte die jullie gegeven is om vrij te bewegen genieten. Blijf gezond, blijf thuis, houdt afstand.

Lieve groet,

Renata

 

Deze slideshow vereist JavaScript.