Lockdown life week 5

Hoi allemaal hoe gaat het met jullie? Kunnen jullie je nog een beetje vermaken nu we allemaal zoveel mogelijk thuis moeten blijven? Hier hebben we inmiddels week 5 van de Lockdown er op zitten. En vervelen doen wij ons hier nog steeds niet hoor. Terwijl de temperaturen hoog zijn en de zon in Nederland uitbundig aanwezig is, is het weer hier wat wisselvalliger. De dagen worden afgewisseld met zon, lekkere temperatuur, maar ook grijze dagen en redelijk wat regen.

De mindere dagen heb ik mij dan ook prima vermaakt in de keuken. En nee deze keer niet voor het bakken van een appeltaart, cake, paasbrood of aardbeien tiramisu, maar het uitsoppen van de keuken. Ja ik weet er zijn leukere klussen, maar het moet toch echt 1 x per jaar goed en grondig gebeuren. Dus wat makkelijks aan, muziekje erbij en gewapend met een emmer met sop, schuursponsjes, en een aardig assortiment schoonmaakproducten ging ik dus aan de slag afgelopen dinsdag. Echt alles was aan de beurt. Kastje voor kastje, laatje voor laatje, plank voor plank werd alles leeggeruimd nagekeken en schoongemaakt. Ook altijd weer een mooi moment om te zien of je echt wel al die schaaltjes nodig hebt en misschien nog wel belangrijker of je ze ook daadwerkelijk gebruikt, ook al zijn ze nog zo leuk. Want ik heb nogal een zwak voor leuke motiefjes, zeker als het gaat om kommetjes, schalen en serveerplateau’s. En echt er komt gedurende het jaar een hoop uit mijn keukenkastjes, en staan al deze leuke schaaltjes, kommetjes en serveerplateau’s leuk te shinen tijdens een gezellige tapasavond aan de rand van ons zwembad. Maar ik vond het toch wel tijd worden om alles stuk voor stuk even onder de loep te nemen, en mijzelf af te vragen of deze het afgelopen jaar inderdaad wel het keukenkastje had verlaten. In sommige gevallen was de keuze snel gemaakt. Nou ja snel, dan waren er nog twee opties als er voor het betreffende schaaltje toch geen plek meer was in het keukenkastje. Namelijk verdwijnen in de vuilniszak of in de doos. Dus een deel verdween direct in de vuilniszak en een deel netjes verpakt in de doos. Na op het gemak soppen, zag de keuken er na twee dagen weer helemaal spic en span uit, waren er twee vuilniszakken gevuld en een doos met tal van spullen die nog een tweede leven verdienen.

Deze winter had ik namelijk het idee om op een zondag in het voorjaar als de vroege ochtenden (denk 05.00 uur) wat minder fris waren, maar de dagen nog niet heel erg heet met al die overtallige spullen op de rommelmarkt in Salinas te gaan staan. De rastro, zoals deze in het Spaans wordt genoemd in Salinas is echt een begrip in de omgeving. In de nacht van zaterdag op zondag zie je de busjes gevuld met dozen al door Sax heen rijden op weg naar Salinas, zodat men op tijd is om het beste plekje te bemachtigen. Maar sinds de Lockdown is er dus ook geen rommelmarkt meer geweest, en zullen de dozen hier nog wel een tijdje staan. Want hoe en wat er precies gaat gebeuren in de toekomst is nu nog onbekend, maar gelukkig hebben we ruimte genoeg hier en staan ze niet in de weg. Plus dat er de komende tijd vast wel meer grondig opgeruimd gaat worden, dus kan het zomaar dat er nog een doos of zelfs meerdere bijkomen. Hoe gaat dat bij jullie? Zijn jullie nu ook meer aan het opruimen, en kom je aan zaken toe waar je normaal niet aan toe komt of gewoon echt geen zin in hebt maar nu toch maar beet pakt?

Vanaf donderdag besloot de zon weer uitbundig te schijnen, tijd dus om volop te gaan genieten. Na ’s morgens de nodige klusjes in en om het huis te hebben gedaan was het tijd om lekker in de zon te lunchen. En dan niet met een broodje kaas, maar een goedgevulde plank met verschillende kleine hapjes, koud biertje erbij, muziekje en lekker genieten van onze heerlijke plek. Ook in Lockdown life proberen we er een feestje van te maken. En dat is gelukt hoor, het was een heerlijke middag, met goed gezelschap, lol en gezelligheid. Vrijdag en zaterdag was het gewoon weer klussen , potten verf naar buiten en door met waar we gebleven waren. Echt het gaat zo prachtig worden hier! Ik hoop toch dat jullie dat snel weer mogen komen bewonderen, want ook al vermaken wij ons prima, het is nog net wat leuker met jullie om ons heen. Samen lol maken en genieten, dat is toch waar het om draait hier bij El Capricho Sax.


Hoe hebben jullie het weekend doorgebracht? Stond er nog wat leuks op de planning? Zaterdag hebben wij heerlijk genoten van onze bekende homemade paella. En vandaag, zondag wordt het lekker niksen. Enige tijd geleden heb ik op mijn tablet de app gedownload van Tijdschrift.nl, dus nu kan ik lekker digitaal mijn favoriete tijdschrift lezen. Misschien een tip voor nu, als je even geen zin hebt om het huis uit te gaan en je in de anderhalve meter maatschappij te begeven om en stapeltje bladen te kopen. Of straks als het weer mogelijk is lekker op vakantie te gaan je tijdschriften gewoon via je tablet kan lezen. Voor slechts 9,99 per maand heb je heel veel tijdschriften binnen handbereik, je kan ze zelfs offline lezen. Wil je nergens aan vast zitten, dan kan je ook gewoon losse nummers kopen. Ik ben er echt blij mee en ga lekker al lezend mijn zondag doorbrengen. Ik heb al een heerlijk plekje gevonden in de schaduw bij ons bloeiende appelboompje, fles water bij de hand en wat lekkere koekjes erbij vermaak ik mij wel de komende uren. Vanavond lekker genieten van een lekkere pasta met spinazie, spekjes en pesto, dat wordt weer een top dag.


Geniet van jullie weekend en tot snel.

Renata

Deze slideshow vereist JavaScript.