Heerlijk avondje en tips voor je bucketlist

Hallo allemaal hoe is het net jullie? Heeft het weekend in teken gestaan van de Sint, surprises, gedichten en speculaas? Of is de goedheiligman dit jaar jullie deur voorbij gegaan en staat de boom al in de kamer te pronken en staan de kaarsjes gezellig aan? Nou hier staat de boom te pronken en hebben we het lekker gezellig gemaakt met lichtjes en kaarsen. En gister? Nou toen hebben we een heerlijk avondje beleefd. Zonder zak van de Sint, maar wel een tafel vol gezelligheid en goed gezelschap. En vandaag was het lekker chill, beetje uitslapen de rommel opruimen en lekker een stuk gewandeld samen.

En maandag staat weer een nieuwe werkweek te wachten. Want inmiddels ben ik alweer enige tijd hier en zit ik alweer weken in een lekker werkritme van maandag tot en met vrijdag. De hele week wordt ik omringd door wijnen, waardoor mijn gedachten regelmatig afdwalen naar onze heerlijke plek in Spanje. En droom ik weg bij de vele bodega’s die wij in de directe omgeving hebben zitten, en waar ik er aan een aantal al een bezoek heb gebracht. Om op die manier kennis te maken met de wijnen die zij maken, en inmiddels mijn smaak enigszins aan het ontwikkelen ben daarin.Een van de mooiste in de omgeving is toch wel de bodega van Francisco Gomez, misschien heb je die afgelopen jaar voorbij zien komen in het programma gemaakt door Ilja Gort. De locatie is echt prachtig, gewoon hoe je, je het helemaal voorstelt. Wijds met alleen maar druivenranken om je heen, een heuse oprijlaan met oleanders en rozen, een prachtig aangelegde tuin. Echt alles ziet er uit om door een ringentje te halen. Er is zelfs een kapel aanwezig waar men kan trouwen, en ik snap best dat daar voor gekozen wordt, want je waant je even in een hele andere wereld.Ben je een liefhebber van mooie wijnen en goede olijfolie? Hoe leuk is het dan om een mooie tour te maken door een van de mooiste bodega’s in de omgeving. Je wordt rondgeleid door de wijngaard, ziet hoe en waar de wijn gemaakt wordt en je krijgt een rondleiding door de kelders waar de wijnen liggen opgeslagen. Wat heel tof is, is dat je een soort van “kluis’ kan kopen/huren voor een jaar. Deze wordt dan gevuld met wijnen waar jij alleen toegang tot hebt. Deze wijnen kan je dan in een speciale kamer opdrinken met goede vrienden of zakenrelaties. Een van de kroonjuwelen van Francisco Gomez is de fondillon. Een rode wijn die op natuurlijke wijze wordt gemaakt en hoog zit in alcohol, ruikt echt heerlijk en doet het goed bij een kaasplank of zoete lekkernijen. De fles is prachtig met o.a. swarovski, maar dat zie je dan ook in de prijs terug.Ook breng je een bezoek aan het olijfoliemuseum, waar u meer leert van het hele proces over het maken van deze heerlijke olijfolie, die tot de top 10 behoort van Spanje. Natuurlijk hoort bij de rondleiding ook een proeverij. Je zult vier verschillende wijnen proeven onder het genot van een klein hapje, en tevens twee soorten olijfolie die Francisco Gomez vervaardigt. De rondleiding onder begeleiding van een Engelstalige gids duurt ongeveer 45 minuten, waarna de proeverij plaats zal vinden. Mocht de wijn u heel lekker smaken, dan is het mogelijk een doosje of fles in te slaan, om tijdens uw vakantie of thuis nog even verder te genieten in Spaanse sferen. Voor een bezoekje aan deze bodega hoef je niet lang op pad, want je vindt deze in Villena, op ongeveer 20 minuten met de auto vanaf Sax. Dus zet deze alvast op je bucketlist voor aankomede vakantie, en mocht je smaak te pakken hebben, kan ik je nog wel een andere toffe wijnproeverij aanraden in de buurt.Want kijken jullie er ook weer zo naar uit op plannen te gaan maken, nieuwe dingen te ontdekken te genieten van Spaanse zonnestralen, lekker eten, relaxen even niks. Laten we hopen dat 2021 een mooier jaar wordt voor iedereen en dat we met elkaar weer kunnen genieten. Gelukkig zien de cijfers qua coronagevallen er in Spanje steeds beter uit, maar blijven een hoop regels in de decembermaand toch van kracht. Dit om er voor te zorgen dat er na de kerst niet een nieuwe piek plaats gaat vinden. Wat inhoud dat men eigenlijk niet de eigen provincie mag verlaten, wat het dus moeilijk maakt om bijvoorbeeld familie op te zoeken vanuit Barcelona in Alicante regio. De avondklok blijft ook van kracht al zal deze op 24 en 31 december een uurtje later zijn. Dus geen 00.00 uur maar 01.00 uur, ook mag men wat meer mensen thuis ontvangen volgens mij maximaal 10 personen. En ziet het er naar uit dat er ook in Spanje in januari gestart gaat worden met vaccineren. Dus laten we hopen dat we 2021 corona van ons af kunnen schudden en het normale leven meer en meer op kunnen pakken. Voor nu is het even niet anders, geniet zoveel het kan, let op elkaar blijf positief en maak plannen. Zoals een heerlijke rondleiding bij Francisco Gomez. Krijg alvast dat heerlijke vakantiegevoel bij het zien van de foto’s en droom even weg.

Ik ga de komende maanden lekker genieten van werk, familie en vrienden en hopelijk zien we elkaar deze zomer in Sax.


Fijne avond en tot snel.
Liefs Renata