Witte wereld in Spanje en zo’n zin in de zomer

De eerste week van het nieuwe jaar zit er alweer op, tijd voor goede voornemens dus. En dat houdt dus in dat ik het boek van Sonja Bakker onder het stof vandaan heb gehaald. Want misschien was de decembermaand anders dan we gewend zijn met zijn allen, de pepernoten, chocoladeletters, roomboterletters, kerststolen oliebollen waren goed vertegenwoordigd hier in huis. Dus ik dacht laat ik januari maar goed beginnen en proberen die decemberkilo’s als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.


Trouwens over sneeuw gesproken. Terwijl ik hier nog steeds aan het werk ben en geniet van een tot nu toe milde winter, trekt er een aardig kou front over Spanje heen. Dus ook in Sax werden voorbereidingen getroffen, want code oranje werd afgegeven en sneeuw was op komst. Zelfs de scholen zouden afgelopen donderdag en vrijdag gesloten blijven omdat het weleens bar en boos kon worden.
Gelukkig is het meegevallen en is het alleen bizar koud geweest voor Spaanse (lokale) begrippen in ons dorp Sax en was er behalve een heel klein poederlaagje sneeuw op vrijdag, verder geen sneeuw van betekenis. Maar elders in de regio was dat wel anders, zo viel er te lezen dat Bocairent bedolven was onder zo’n 20 centimeter sneeuw. En wegen rondom Alcoy en Xorret del Cati waren afgesloten vanwege de sneeuwval. Gelukkig gaat maandag de zon weer schijnen en loopt de temperatuur de komende week ook weer wat op.


Ondertussen zijn we ook weer plannen aan het smeden en een lijstje aan het maken met leuke plekken die wij willen gaan bezoeken, als het weer wat vriendelijker wordt, de zon weer schijnt en de temperatuur weer uitnodigt op lekker op pad te gaan. Want we zijn nog niet uitgekeken, er is nog zat te ontdekken. Zeker nu niemand zit te wachten op massa toerisme, hebben we wat plekken in gedachten waar je er prima op uit kan trekken zonder al te veel mensen tegen te komen. Ik ga nu nog niet teveel verklappen dat lezen jullie wel als we er zijn geweest. Dan neem ik jullie mee aan de hand van foto’s en onze ervaringen.


Verder ben ik naast mijn werk deze week druk bezig geweest met onze jaarlijkse nieuwsbrief. Nog even de puntjes op de i, maar dan is hij klaar om gemaild te worden naar jullie. Daarin blikken we zoals gewoonlijk even terug naar afgelopen jaar, maar nemen we jullie ook mee naar het nieuwe jaar, nieuwe ideeën, en nieuwe momenten samen. Want hoewel Nederland nog steeds in een lockdown zit, en deze naar alle waarschijnlijkheid wordt verlengt. En ook Spanje de regels aanscherpt worden vanwege een derde golf die onderweg is. Kijken wij toch positief vooruit, en hopen we echt dat we Covid-19 rond de zomer voor het grootste gedeelte achter ons hebben liggen, en wij met elkaar weer kunnen genieten.


Trouwens hoe hebben jullie de feestdagen beleefd? Anders dan anders? Maar wel genoten hoop ik, het hoeft misschien ook niet altijd groots te zijn. Hier waren de feestdagen heerlijk in klein gezelschap, lekker eten, mooie cadeaus. En ik mocht natuurlijk ook weer wat kaarsjes uitblazen. Want niet alleen Sinterklaas en de campingbaas waren jarig, en vieren we natuurlijk ook geboorte van kindeke Jezus in december, ook ik ben weer een jaartje ouder geworden. Dus naast pepernoten, oliebollen, kerstsol heb ik ook nog genoten van een heerlijk stuk hazelnoottaart van Masion Kelder. De beste en de lekkerste, zonder twijfel! En in plaats van ergens lunchen met moeders en tante, heb ik thuis maar wat gezelligs en lekkers in elkaar geflanst. En hebben we in kleine kring met elkaar genoten van wat tijd samen 💝.


Via deze weg wil ik, nou niet alleen ik eigenlijk. Willen wij jullie een prachtig mooi jaar toewensen. Geniet, leef, maak lol, blijf gezond, en maak plannen om even te ontspannen op een zonnig stekkie ( ik weet nog wel een leuk plekkie 😉 ) Geniet van jullie weekend en tot snel
Dikke kus, Renata