April doet wat hij wil

Bijna alweer eind april jeetje wat gaat de tijd snel. En wat doet het gezegde April doet wat hij wil, zijn naam eer aan. Want zowel in Nederland als Spanje is echt alles voorbij gekomen qua weer. Zo zaten wij hier heerlijk buiten in het zonnetje met zo’n 25 graden terwijl jullie met de paasdagen sneeuw als cadeautje kregen. Maar niet getreurd ook hier was de maand april niet een echt stabiele lente maand. Er waren zat heerlijke dagen, maar ook dagen die wat grijs waren en best wel wat regen hebben wij deze maand gezien. En dan gelukkig niet de hele dag, want de zon weet over het algemeen wel een gaatje te vinden in het wolkendek, maar wij zijn betere weersomstandigheden gewend in april. Maar stabieler weer is opkomst en dan wordt het genieten en hebben wij de komende maanden dan ook niets meer te klagen als het gaat om zon en heerlijke temperaturen.

Samen genieten van zonnestralen met hapjes en koude drankjes


Maar de wat druilerige dagen hebben we goed besteed hoor. Er was natuurlijk de lekkage waar ik jullie de vorige keer over heb verteld. En na het open hakken en blootleggen van het leidingwerk en de reparatie door de loodgieter, moest dit alles natuurlijk ook weer dicht worden gemaakt. Dat was best een aardige klus, aangezien er aardig wat meters open waren gehakt. Nadat dit weer netjes en vakkundig was hersteld door Dennis, konden we aan de schoonmaak. Want door het hakken was en natuurlijk aardig wat stof vrijgekomen en we hadden ook ongeveer alles van zijn plek gehaald. Dus hebben we dat maar meteen grondig aangepakt, voordat alles weer op zijn plek ging. Alles uitgezocht wat kan blijven en wat mag weg. Dat schoonmaken hebben we dus ook meteen maar even doorgetrokken. De grote voorjaarschoonmaak kan je wel zeggen. Zo zijn de keukens, badkamers, woonkamers en slaapkamers allemaal even goed onder handen genomen en is alles weer helemaal fris tot in de puntjes en uiterste hoekjes. Zodat als straks die zon gaat schijnen we lekker buiten gaan klussen, er gezellig op uit gaan of gewoon even een dagje van het zonnetje gaan genieten aan de rand van het zwembad met de BBQ aan.


Of misschien gaan we dan wel een terrasje pakken. Hoewel deze hier al open zijn, is dat maar tot 18.00. Maar vanaf maandag aanstaande 26 april worden er weer wat versoepelingen doorgevoerd binnen de Communidad Valencia. En mogen de terrassen weer tot 22.00 open, helaas blijft de avondklok nog van kracht en die gaat ook in om 22.00 dus zullen we op tijd richting huis moeten, maar kunnen we wat langer genieten dan de 18.00 waarop de horeca op dit moment sluit. Ook mag men met meer personen aan een tafel (max. 6) zitten op het terras, mogen niet essentiële winkels ook weer gewoon open tot uiterlijk 22.00, en gaan musea, bioscopen en theater weer open maximaal 50 personen of 75% van de maximale bezetting. De avondklok blijft nog van kracht en die is dus van 22.00 uur tot 06.00 in de ochtend. Deze nieuwe regels gaan dus in vanaf maandag 26 april en zullen gelden tot 9 mei. Wat er daarna gaat gebeuren houden wij uiteraard weer in de gaten en zullen wij met jullie delen. Het gaat hier gelukkig super goed qua aantal positief geteste personen, de Communidad Valencia is zelf de Communidad met het minst aantal gevallen op de 100.000 personen binnen heel Spanje. Namelijk +- 40 personen op de 100.00 worden positief bevonden aan Covid-19 in de Communidad Valencia, en dat zijn natuurlijk hele mooie cijfers voor een Communidad die uit ongeveer 5 miljoen inwoners bestaat. Zelfs na de Pasen is er geen piek waargenomen waar men uiteraard super trots op is. En ons dorp Sax weet het aantal positieve al weken op rij op nul te houden, en ook in de omliggende gemeentes gaat dat allemaal goed en worden geen of slechts enkele nieuwe gevallen gemeld. Laten we hopen dat nu echt het einde in zicht is van dit bizarre gebeuren, en dat we snel weer het normale leven met elkaar op kunnen pakken.

Zin in de zomer vol met gezelligheid 😎


Maar genoeg over Covid-19 laten we ons concentreren op de leukere zaken van het leven. Want naast het soppen, poetsen en klussen proberen we natuurlijk ook lekker te genieten. Zo zijn we dus afgelopen zondagmiddag richting Villena vertrokken. Een van onze favoriete stadjes op zo’n 15 minuutjes rijden vanaf Sax. Een stadje wat altijd bol staat van de leuke evenementen, maar nu dus even niet. In maart staat Villena altijd een dag of 3 in het teken van de middel-eeuwse feesten in de oude stadskern. Wat echt een super leuk spektakel is, en als dat volgend jaar weer mag en kan zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. Zomers waren er altijd twee geweldige festivals namelijk Leyendas del Rock, een hardrock festival met grote namen zoals Metallica, Within Temptation, Megadeth, Mr. Big, Thin Lizzy en ook (voor mij) een hoop onbekende namen. Een festival welke 5 dagen duurt en waar mensen vanuit heel de wereld op af komen. We hebben zelfs weleens Nieuw Zeelanders over de vloer gehad die speciaal voor dit festival naar Spanje waren afgereisd. Een weekje later is er het Rabo Lagartija Festival waar het 3 dagen lang feest is en waar je kan genieten van Reggae en Ska muziek tot in de late uurtjes. In september staat Villena in het teken van de Fiestas Cristianos Y Moros. Echt wel de meest spectaculaire optochten, processies en gevechten van de regio. Dus ben je in september in de buurt (weet niet of het dit jaar plaats mag vinden) maar zorg dat je dit niet mist. Heel indrukwekkend en bijzonder om mee te maken. En dan heb je ook nog het prachtige theater Chapi waar elk weekend wel een leuke voorstelling is om naar toe te gaan, maar het prachtige oude theater is al een kust voor het oog. Maar naast al deze leuke activiteiten heeft Villena ook hele leuke pleintjes met hele leuke barretjes en restaurants, waar wij dus graag wat uurtjes doorbrengen. Dus afgelopen zondag hebben wij weer genoten van wat koude biertjes en wijntjes en lekkere hapjes tot dat de klok richting 18.00 ging en wij dus richting huis gingen omdat alles ging sluiten. Ben je hier en wil je Villena ook ontdekken? Wij hebben wel wat leuke tips voor je, maar zelf op onderzoek uitgaan is natuurlijk ook hartstikke leuk.


Deze zondag wordt het geen terrasje pakken, maar gaan wij ons op het laatste stukje schoonmaakwerk storten en dan staat El Capricho weer the shinen op die berg en snel gewoon weer lekker in de zon. Want vanaf maandag zien de berichten er goed uit! Zon een graad of 22 en misschien af en toe een wolkje, maar daar zijn we dan ook wel blij mee. Geniet van jullie zondag en tot ons volgende blog dan neem ik jullie weer mee naar alle avonturen die wij de komende tijd weer gaan beleven.

Liefs,

Renata