Dit moet wel een zomer zijn

Wat een weken hebben wij achter de rug en wat een temperaturen hoorde daarbij! Echt bizar en soms echt wel een beetje te warm voor het mooie. Ik denk dat je er in Nederland geen voorstelling van kan maken, wat ik hoor en voorbij zie komen lijkt het nog steeds meer herfst dan zomer. Gelukkig hebben we de 40 graden weer achter ons gelaten en is het nu aangenaam rond de 30 graden en tegen het weekend zal het kwik weer de 35 graden aantikken.
Maar wij hebben ons zo goed als het kan aangepast aan deze temperaturen hoor. Gewoon alles een tandje langzamer, en als we op pad gingen was dat naar een plek waar water was of dat we ergens binnen waren.


Maar natuurlijk zijn we ook ’s avonds op pad gegaan en hebben we weer heerlijk gegeten bij Chito’s in het dorp. Maar ook Elda stond op het programma want het werd wel weer eens tijd om te genieten van heerlijke patatas brava van El Jefe, en al het andere lekkers wat hij klaar maakt.


Zo zijn we weer gezellig naar het zoutmeertje in Novelda geweest, om daar heerlijk te dobberen en ons weer in te smeren met de modder uit de bergwand, die heilzaam zou moeten zijn en helpt tegen vele kwalen. Wat ik in ieder geval zeker weet is dat je huid super, super zacht is na het ritueel en dat het drijven zo relaxt is dat je helemaal loom thuis komt.


Omdat mijn lieve vriendin hier was, wilde ik haar graag meenemen naar een van de mooiste bodega’s hierin de buurt. Namelijk Francisco Gomez in Villena op ongeveer een klein hal uurtje rijden vanaf onze stek. Je waant je daar werkelijk in een paradijs, zo prachtig om te zien en zo mega groot. We kregen daar een super leuke rondleiding gegeven door een lieve dame, die ons alles in en outs vertelde over het ontstaan van de bodega en het maken van de wijnen en de olijfolies. Na de tour langs de kapel waar getrouwd kan worden, de velden vol met druiven en de wijnkelders waar het vol staat met vaten vol met wijn en waar het heerlijk ruikt, mochten wij proeven. Vier wijnen begeleid door wat lokale vleeswaren en natuurlijk ook wat brood en olijfolie van Francisco Gomez mochten niet ontbreken. Het was nog even de vraag of ik wel op mijn benen bleef staan, want de warmte van die dag en het verplichte mondmasker tijdens de tour, zorgde ervoor dat ik het niet al te best had op momenten. Maar gelukkig heb ik mij staande weten te houden en hebben we een super leuke middag gehad. Uiteindelijk lag de achterbank vol met dozen met verschillende bubbels, rose en olijfolie om hier thuis nog even verder te gaan met proeven.


Die dag (van de wijnproeverij) was de aftrap van een paar dagen 40+ graden. Iets wat wij hier zoveel dagen op rij eigenlijk ook nog nooit hadden meegemaakt. Zeker zondag was een uitdaging, want man, man, man wat was het heet. Het zwembad was eigenlijk de enige oplossing, waar we dan ook gretig gebruik van hebben gemaakt met elkaar. ’s Avonds moest er natuurlijk gegeten worden, maar wat klaarmaken zag ik echt niet zitten. Dus op naar de pizzeria en meteen maar wat ijsjes meegenomen van de ijssalon naast de pizzeria. Terug naar huis (20.30) gaf de thermometer bij de apotheek nog 37 graden aan. Het koelde ook niet veel verder af, dus lagen we voor pampus op de ligbedjes, rand van het zwembad of er maar in om toch proberen wat af te koelen. Maar he vanaf dinsdag werd het weer aangenamer en had iedereen het weer naar zijn zin.


Dus toen de avonden weer wat aangenamer werden, was het weer tijd om de grot van Tio Gregorio te bezoeken. Weer een heerlijke wandeling, met een uitdaging. Want het pad is smal en je klimt toch zo’n 200 meter omhoog voordat je op de top van de berg bent. Maar we hebben het weer super gedaan allemaal. Hoewel het even schrikken was toen we eenmaal de berg weer uit waren Lin toch een grote pechvogel was door een steentje over het hoofd te zien en languit op haar snuit lag. Gelukkig viel het redelijk mee op wat beurse plekken na en natuurlijk pijn hier en daar van de harde ondergrond, maar hield zij zich kranig tot we weer thuis waren.


Ohh en weten jullie nog dat ik op onderzoek wilde gaan bij de Outlet Stores van Alicante? Nou gedaan hoor ;-). Makkelijk te vinden leuk aanbod van winkels (binnenkort worden er nog wat leuke zaken geopend) leuk plein waar je wat kan eten en drinken en genoeg parkeerplekken. Het is ook niet te groot en lekker overzichtelijk. Wat mij betreft een aanrader als je een dagje zou willen shoppen. De ideale plek als het mega warm is of als het een regenachtige dag is.


Dus zoals jullie kunnen lezen zijn we weer lekker op pad geweest de afgelopen tijd, en kun je, je hier ook prima in de extreme hitte vermaken. Maar we zijn wel blij dat het nu weer rond een aangename 30 graden is. En dat was maar goed ook want vorige week vrijdag hadden we weer zo’n leuk uitje. Het bleek namelijk dat de ronde van Spanje de Vuelta heel erg in de buurt was. En nog wel een bergetappe werd er gereden, dus hadden wij het idee om dat te aanschouwen richting finish. Die zou namelijk zijn op het Balcon de Alicante. Echter vanwege de grote droogte werd er besloten hier geen publiek toe te laten. Dus gingen we opzoek naar een andere toffe plek in Tibi en die hebben we gevonden hoor! Een tof plekje met een boom voor de nodige schaduw en leuke Spaanse buren. Het was even wachten ( een uurtje of 4) maar met een koelbox met broodjes en drankjes , muziekje en goed gezelschap vlogen deze uren zo voorbij. En wat was het weer mega tof om al die renners voorbij te zien komen. Sommige al helemaal stuk maar met de aanmoediging langs de kant zag je soms toch een glimlach komen. Heb je de Vuelta op TV gevolgd en zag je in een split second Dennis staan, maar dacht je dat kan toch niet. Nou let me tell you hij was het echt hoor!


Ook de komende tijd gaan we weer lekker genieten. Wat we allemaal gaan beleven lees je dan weer. Wil je nog even ontsnappen aan de herfst in Nederland? Stuur even een appje of mailtje en misschien gaan we binnenkort dan samen op pad of genieten we hier.
Voor nu veel liefs en tot snel

Renata