Time flies when your having fun

Time flies when your having fun. Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat gepost heb. Maar wij waren dan ook heerlijk aan het genieten in goed gezelschap. Dus kwam het er even niet van jullie bij te praten. Maar hier ben ik dan hoor.
Om te beginnen was het weer echt heerlijk de afgelopen weken, gelukkig hebben we de echte hitte achter ons gelaten (denk aan 40+ graden) en is het elke dag stralend zonnig met een graadje of 30 a 33. Prima uit te houden dus aan de rand van het zwembad, of even lekker afkoelen in het zwembad of gewoon heerlijk drijven op een luchtbedje. Dus als jullie dit lezen snappen jullie natuurlijk meteen waarom het een beetje stil was op ons blog 😉😁😎.


Ook hebben we heerlijk geborreld aan ons barretje en genoten van biertjes, wijntjes Gin tonic en sangria. Uiteraard mocht een lekkere plank vol hapjes niet ontbreken, van Spaanse ham en kaas, albondigas tot de oer-Hollandse bitterbal aan toe.


Natuurlijk stond er ook weer een ritje richting zoutmeer en modder op het programma, en hebben we heerlijk liggen floaten in het zoute water. Echt bizar dat je alles los kan laten en gewoon helemaal ontspannen drijft en ondertussen geniet van het stralende zonnetje op je bol. En ook als je, je helemaal hebt ingesmeerd met de klei uit de bergwand, blijft het verbazend hoe zacht je huid is zodra je dit onder de zoet waterbron afspoelt. Op een steenworp bij ons vandaan, maar het blijft leuk!


Wat ook leuk is, nou ja leuk dekt de lading niets eens. Echt super tof, dat is een betere omschrijving. Is het filmpje gemaakt door Davey van ons stekkie. Gewoon zomaar spontaan ging hij aan de slag, met filmen, plakken, muziekje er onder. En het resultaat is echt top! Ben je nieuwsgierig? Volg dan deze link: https://youtu.be/EGsJzF-Ja_A en je kan via You Tube het filmpje van Davey bekijken. En @Davey nogmaals super bedankt dat je dit gewoon even in elkaar gedraaid hebt.


Ook moeders is weer bij ons, dus daar ben ik ook lekker mee op stap geweest, even de markt over in Sax, shoppen en de markt over in Elda en even genieten van een heerlijke ijskoffie. Shoppen en genieten van een lekker ijsje in Villena. Dus zoals jullie lezen vermaken wij ons prima. Ook zijn we met elkaar gezellig op een zaterdag einde van de middag richting Alicante vertrokken. Moeders en ik uiteraard weer even de winkels onveilig gemaakt, terwijl Den met een vriend lekker aan de boulevard op een bankje aan het genieten waren van alle mensen die voorbij trokken. Begin van de avond troffen wij elkaar weer op een leuk klein pleintje, waar we genoten van wat heerlijk hapjes. Wat ons betreft echt een aanrader en we leggen je graag uit waar je moet zijn. Maar wees op tijd want om 21.00 moesten we weer plaats maken omdat alles, maar dan ook echt alles gereserveerd was. Wat voor ons geen probleem was, want sinds een week of 2 wordt er een super leuk klein wijnbarretje gerund door een leuke dame. Die naast goede wijnen ook koude biertjes heeft (en frisdrank) en met alle plezier een lekkere plank voor je klaar maakt. En op die plank vind je de beste kazen uit Spanje, heerlijke lokale vleeswaren, stukjes brood, toast met paté en ga zo maar door. Ook dit leuke kleine zaakje is de moeite waard om te bezoeken, en leggen wij jou graag weer uit waar je precies moet zijn in hartje Alicante.


Ook in Villena vielen wij met onze neus in de boter, we zouden gezellig uit eten gaan bij ons lievelingszaakje. Maar bij aankomst werd ons verteld, dat wij wel om 21.00 weg moesten zijn, want die dag mochten zij maar tot 21.00 open zijn. Dit in verband met iets van vuur wat door de straten zou komen. Onduidelijk verhaal, maar goed eten besteld en om 21.00 zijn we er maar vandoor gegaan. Op veel plekken waar normaal terrassen staan waren deze nu ook niet aanwezig, dus onze nieuwgierigheid was getrokken. Gelukkig vonden wij in een smal straatje een plekje en bestelden wij wat te drinken. En inderdaad daar om de hoek op het plein bij het cultuurhuis ging het gebeuren. Muziek, mensen in pakken als een soort duiveltjes en vuur, iets van sterretjes leken het wel. Dit werd ontstoken iedereen liep en danste er door heen, en het hele gezelschap baande zich een weg door het oude centrum van Villena. Een bijzonder spektakel om mee te maken, al heb ik tot dit moment nog steeds geen flauw idee, wat, waarom enzovoort. Maar dat geeft allemaal niets het was grappig om precies op dat moment aanwezig te zijn.


Na maanden van droogte was de voorspelling dat er toch wat regen zou gaan vallen afgelopen week. De vooruitzichten waren niet best, maar toch was het ook wel belangrijk dat er wat zou vallen. En er is wat gevallen kan ik je vertellen, geen Gota Fria gelukkig maar we hebben twee flinke buien meegemaakt. De eerste op maandagavond, net na onze avondwandeling door de campo. Niet bizar hard maar wel een flinke regenbui, en gelukkig pas in de avond na gewoon weer een heerlijke dag. De tweede was afgelopen donderdag toen we gezellig aan het BBQ-en waren. Voor de zekerheid als wat eerder begonnen, en eigenlijk net op tijd klaar voordat de bui los barste. Dus snel de boel opgeruimd en onder de luifel gewoon nog heerlijk buiten gezeten, want de temperatuur was nog heerlijk. En ook hier was de timing weer prima, want overdag was het gewoon een heerlijke dag. Gelukkig is het hier bijgebleven en is het vandaag ook weer blauw en zonnig, en beloofd het dus weer een heerlijke dag te worden.
Daar gaan wij dan ook van genieten.


Geniet van jullie zondag en tot snel

Liefs
Renata