Net als in de film

Hallo allemaal, hoe gaat het met jullie? Hier gaat het goed hoor, ook al hebben we Covid toch niet buiten de deur weten te houden. Want dat was natuurlijk wel ons doel omdat gekke virus onze deur lekker voorbij te laten gaan. Maar helaas heeft het een van ons weten te overmeesteren. Gelukkig viel het mee. En na 2,5 dag goed ziek zijn leek het ergste alweer achter de rug te zijn, en kon het verder herstellen beginnen. Maar zo’ n weekje quarantaine hadden we graag over geslagen. En hoe gaat het met jullie en het gekke virus? Weten jullie het nog een beetje buiten de deur te houden? Want het lijkt op het moment wel of er geen ontkomen aan is. Maar goed er zijn toch geluiden dat het einde dan bijna in zicht is, en dat binnen niet al te lange tijd het leven weer zo normaal mogelijk moet worden.


Alles behalve normaal was het afgelopen week in Sax. Want een deel werd dus omgetoverd tot heuse filmset. Wat een nogal bizar beeld gaf van jeeps gevuld met mannen in camouflage kleding en serieus uitziende wapens om hun schouder bungelend. Tel daarbij campers op die onder andere diende als kleedruimtes en wat nog meer nodig is op een filmset, en camera’s die de boel vast probeerde te leggen. En uiteraard mocht de regisseur ook niet ontbreken. En dat was niet de minste kan ik je vertellen. Want ik heb het niet over zomaar een film, maar een echte Hollywoord productie. Met als regisseur Guy Ritchie en Jake Gyllenhaal in de hoofdrol. Dus je snapt dat wij best een beetje trots zijn, dat “ons“ dorp Sax straks schittert in een echte Hollywoord film.


Maar er is nog meer wat schittert op dit moment en dat zijn alle prachtige amandelbomen die weer staan te stralen met hun zacht roze en witte bloesem. Waar de meeste mensen denken dat de Costa Blanca haar naam te danken heeft aan de witte zandstranden, nou die zitten er dus helemaal naast. De Costa Blanca heeft haar naam te danken aan de witte en zacht roze bloesem die van eind januari tot begin maart het gebied weet om te toveren tot een prachtige deken van de meest schattige en fotogenieke bloemetjes. De perfecte periode dus om heerlijke ritten in de auto te maken en te genieten van al dit moois. Of om die wandelschoenen aan te trekken en die camera in je rugzak te stoppen, en te voet door de verschillende valleien te wandelen en daar de prachtigste plaatsjes te schieten van de mooie bloesem. Het geeft mij ook altijd zo’n gevoel dat de lente in aantocht is en dat we de winter hebben gehad. De dagen worden weer langer, de zon wordt weer wat sterker en met temperaturen die overdag soms zelfs de 24 graden al weten te halen, is dat genieten.


Eigenlijk is dit wel de perfecte periode om er op uit te trekken en geweldige wandelingen te maken. Niet te warm en niet te koud, en met de zon op je snoet gewoon genieten van de natuur, vogels, konijntjes, de geur van rozemarijn en pinus bomen. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, maken wij graag wandelingen vanuit ons heerlijke plekje El Capricho Sax. Maar de omgeving leent zich prima om ergens met de auto naar toe te rijden en daar toffe wandelingen te maken. Want er zijn zat plekken om te ontdekken en van te genieten. Vul je rugzak met een lekkere lunch en gaan. Je kan natuurlijk toffe routes opzoeken via Wikiloc, maar je kan natuurlijk ook gewoon op de bonnefooi op pad gaan, auto ergens parkeren en aan de wandel. Vaak kom je wel ergens een mooie plek tegen waar je picknicktafels vind, en waar je dus kan genieten van je meegebrachte lunch en geweldig uitzicht. Wil je liever aan de hand van een papierenversie een toffe wandelroute lopen? Wij hebben een aantal toffe routes uitgeschreven en die liggen op jullie te wachten hoor.

Heerlijk plekje om neer te strijken tijdens een van onze wandelingen


Ook werd ik afgelopen week getipt door mijn lieve vriendin dat er een nieuwe best uitdagende wandeling te maken is binnenkort, welke start in het dorpje Relleu. Zijn jullie bekend met de Caminito del Rey? Je weet wel die best wel spannende met zweet in de handen wandelroute op grote hoogte in Andalusië. Nu blijkt dat er afgelopen tijd hard gewerkt in aan een best spectaculaire 9 kilometer lange wandeling die wel wat weg heeft van deze bekende Caminito del Rey. Op dit moment is de wandeling nog niet te maken, en wordt de laatste hand gelegd aan deze bijzondere route, die start in het bergdorp Relleu. De totale wandeling is 9 kilometer lang, maar 212 meter daarvan loop je dus op een houten stellage op grote hoogte langs de bergwand en heb je zicht op de Amadorio rivier. Aan het einde van de houtenstellage kom je uit bij een uitzichtpunt, met (hou je vast) GLAZEN bodem die zich op 40 meter hoogte boven de rivier bevind. Misschien minder spectaculair dan de Caminito del Rey. Maar tijdens het schrijven zit ik al met zweet in mijn handen. Medio februari moet deze wandeling toegankelijk zijn voor men die wil. Er wordt gezegd dat het een makkelijke wandeling is die voor iedereen goed te lopen is. De route is cirkelvormig en zou ongeveer twee uur duren. Ook al lijkt het mij mega spannend, ik denk dat het toch zeker wel iets is wat ik uit zou willen proberen. Want de foto’s en filmpjes die beschikbaar zijn, zien er adembenemend uit. Dus wie weet deel ik binnenkort wel foto’s van deze toffe ietwat uitdagende wandeling, om jullie zo mijn persoonlijke mening hierover te geven. Houd je sowieso niet zo van wandelen? Geen probleem dit gebied is ook al waanzinnig om met de auto te ontdekken. Dit hebben wij 2 jaar geleden gedaan, toen we een bezoek brachten aan dit gebied met de auto. Een hele tocht die ons hoger en hoger bracht om zo uiteindelijk aan de andere kant van de berg uit te komen en daar neer te strijken op een terras. Om vanuit daar weer richting Sax te rijden. Zoals jullie aan de foto’s kunne zien, is dit ook een geweldige trip om te maken. Echt de omgeving heeft zoveel te bieden je raakt niet uitgekeken.

Dus mocht je het grauwe en natte Nederland willen ontsnappen, en de Spaanse zon op willen zoeken? Bij ons kan je alle kanten op. Of dat nou genieten is op een terras of actief op pad en vanuit de auto de omgeving verkennen. In ons volgende blog gaan we weer eens een citytrip doen.

Voor nu genieten van jullie weekend en tot snel, tot zons.


Liefs Renata