Blue monday versus blue sky

Afgelopen maandag was het Blue Monday, de meest depressieve dag van de maand januari, misschien wel van het jaar. Hebben jullie er last van gehad? Of gaan jullie fluitend door de maand januari heen? Waarom deze maandag van het jaar uitgeroepen is tot meest depressieve dag van het jaar? Volgens onderzoek omdat men de meeste goede voornemens al heeft laten varen, de dure decembermaand ervoor zorgt dat men wat krapper bij kas zit in januari, en dat alle gezelligheid van december plaats heeft gemaakt voor leegte en saaiheid in huis zonder gezellige lichtjes en boom. Wat je kan doen om deze gevoelens de baas te blijven? Het blijkt dat het boeken van een vakantie helpt om die nare januari maand door te komen en blue monday de baas te blijven. En dat snappen wij wel. Wat die korte grijze dagen, die vragen toch om leuke vooruitzichten, of niet dan? Dus een leuk uitstapje boeken zodat je lekker kan aftellen en plannen kan maken is natuurlijk een heel goed idee.

Laat blue monday lekker achter je en maak zonnige plannen


Daarom ga ik jullie weer meenemen om de omgeving te ontdekken, zodat het to do lijstje kan worden samengesteld. Zodat je al weg kan dromen bij de plekken die je zou willen bezoeken, dat uiteraard afgewisseld met heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad met een heerlijk boek of tijdschrift, kannetje sangria en een lekkere tapasplank.

Pool with a view 😎

Ik heb jullie afgelopen keer meegenomen naar ons dorp Sax waar het prima toeven is , een citytrip naar Valencia is aanbod gekomen, bodega’s bezoeken in de omgeving. Dus nu gaan we eens lekker genieten van de mooie stranden die de costa blanca rijk is. Van grote brede zandstranden, kleine baaitjes en kiezelstrandjes die moeilijk zijn te vinden en waar je alleen lokale Spanjaarden tegenkomt.
Je kan een bezoek brengen aan het stadsstrand van Alicante playa Postiguet, maar daar de volgende keer meer over als we de stad zelf gaan ontdekken.

🌞 Alicante 🌞

Eerst neem ik jullie mee naar het toffe zandstrand van Villajoiosa op ongeveer 40 minuten rijden van ons stekkie El Capricho Sax. De rit er naar toe is al mooi, zo langs de kust met die mooie azuurblauwe zee. Eenmaal het stadje binnen, rijd je richting boulevard, waar je uiteindelijk een stukje overheen rijdt om zo aan het einde van het strand je auto te parkeren op het zand en binnen 5 minuten je handdoek neergooit en een lekkere duik neemt in de zee (die altijd van prima temperatuur is). Uiteraard kan je ook gewoon een strandbedje huren met parasol. Het strand is lekker breed en nooit te druk, her en der groepjes palmbomen waar de lokale bewoners samen komen om te genieten met elkaar. De boulevard van dit plaatsje is een echte eyecatcher met de vrolijk gekleurde vissershuisjes. Een foto momentje waard vinden wij. We hebben er zelf een mooie afdruk van laten maken die prijkt aan de muur in een van onze woonkamers. Op de boulevard is een scala van restaurants en barretjes aanwezig, waar je kan genieten van ontbijt tot diner. En je vind er winkeltjes waar je een luchtbed kan scoren, de vergeten zonnebrand kan kopen en ijsjes in alle soorten en maten te vinden zijn, plus die koelkastmagneet voor thuis natuurlijk. Wist je trouwens dat Villajoiosa ook bekend staat om haar chocolade? Het merk Valor heeft hier de oorsprong gevonden en er is een museum waar je een tour kan krijgen waar het proces in wordt uitgelegd. Maar daar zal ik in een volgend blog meer over vertellen, want dit is best een leuk uitstapje.


Ben je meer van de kleine baaitjes waar je niemand, tot bijna niemand tegenkomt? Dan moet je googlemaps er even bij pakken. Want vanaf het strand van Villajoiosa terug richting Sax is het soms even zoeken maar Villajoisa zelf beschikt al over enkele kleine baaitjes waar het prima toeven is. Neem wel zelf je stoeltje, parasol en een goedgevulde koelbox mee, want dit soort strandjes hebben over het algemeen geen faciliteiten. Ook El Campello kent veel van dit soort kleine baaitjes, waar het goed toeven is tussen de locals. Als het even kan zijn wij daar dan ook te vinden. Ben je meer van de grote brede zandstranden? Dan is het strand van El Campello ook zeker de moeite waard. Ruim, breed en ook nooit te druk, maar minder idyllisch qua zicht als je dat vergelijkt met het pittoreske Villajoiosa.


Ben je meer opzoek naar een strand waar over het algemeen de golven niet te hoog zijn en je meters de zee in kan lopen? Ga dan richting Santa Pola ongeveer een half uurtje rijden vanaf Sax. Hier vind je zandstranden, tal van restaurants, zomers leuke kraampjes waar je al je souvenirs kunt kopen, jetski en banaan ontbreken hier ook niet. De stranden van Santa Pola zijn wel wat drukker dan de eerder genoemde stranden. Wist je trouwens dat Santa Pola ook een prima plek is om op pad te gaan om flamingo’s te spotten die te vinden zijn in en rond de zoutmeren. Of wat dacht je van een boottripje richting Isla Tabarca.


Wat ook een lust voor het oog is, is Arenales del Sol en dan zeker de zandduinen daar waar je lekker doorheen kunt lopen. Mooi wit zand en blauwe zee in het voor en naseizoen is het goed parkeren op een steenworp afstand. Een heerlijk stuk strand om lekker te wandelen door de duinen mooie plaatjes te schieten en uiteindelijk een lekkere duik te nemen in de zee. Met ook weer een tal van restaurants binnen handbereik voor een lekkere lunch.

Arenales del sol 🌞


Nou dat zijn toch zat tips om een heerlijk stranddag te beleven, of niet dan? Ben je niet zo van al dat zand aan je tenen, dan blijf je gewoon lekker aan de rand van het zwembad liggen. Of lekker dobberen op een luchtbedje in het zwembad. Boekje lezen of even netflixen in de schaduw van de loungebank. Dat afgewisseld met een potje jeu de boule of poolbiljart of darts. Heerlijk wegdromen op de schommelbank met waanzinnig uitzicht op de prachtige bergwand. Want hé niets moet alles mag want het is vakantie. Dus om die januari blues door te komen, maak alvast plannen voor het voorjaar, de zomer of najaar. En geniet van de zonnestralen, vitamine D, sangria, manchego, jamon iberico, teenslippers, blauwe lucht en zinderende hitte.

Zien wij jullie snel? App, mail of stuur even een pb-tje via insta of facebook. Dan gaan wij weer genieten met elkaar en laten we die saaie koude grijze januari achter ons en maken we heerlijke nieuwe herinneringen met elkaar.