Rainy Days in het zonnige zuiden

Terwijl in Nederland de lange grijze sombere winter plaats heeft gemaakt voor de o zo gezellige lentezon, ziet het het in Spanje op dit moment even heel anders uit. Want na een heerlijke zonnige winter met over het algemeen best wel heel goede temperaturen (denk zo’n 20°c overdag en 🌞), zitten we nu even in een dipje. Want afgelopen week begon het al met wat grijze dagen en af en toe een bui. En deze week is het weer dus niet veel beter en moeten we echt rekening houden met fikse buien en zelfs onweer.

De zon is even ver te zoeken, maar snel zal deze vertrouwde blauwe lucht er weer zijn 😍

Uiteraard niet echt leuk als je dacht het sombere kikkerlandje te ontvluchten en te genieten van wat zonnestralen in Spanje. Ook voor volgende week staat er nog wat regen in de voorspellingen, en is de temperatuur niet echt top te noemen en laat de zon het aardig afweten. Maar een beetje blij zijn wij eigenlijk wel met deze regen. Want als we goed gaan graven in ons geheugen kunnen we ons geen echte regen van betekenis voor de geest halen de laatste maanden. Misschien zitten we er naast, maar volgens ons is dat een hele fikse bui geweest met aardig wat onweer op een zaterdagavond ergens begin juni van het afgelopen jaar. En dat is toch best een aardig tijdje geleden. Dus om te zorgen dat de amandelen lekker groeien, de olijfbomen straks weer staan te bloeien en alle andere gewassen het naar hun zin hebben, is deze regen dan ook zeer welkom.

Inmiddels zijn de amandelbomen uitgebloeid en kunnen deze wel wat regen gebruiken om mooie amandelen te leveren in september🌸🌸


Dit onbestendige weer is afkomst van een lage drukgebied dat zich vanaf Noord-Afrika richting Portugal en Spanje verplaatst. Naast de nodige regen die dit lagedrukgebied met zich meebrengt zorgde dit ook voor een enorme wind, die zich in de Sahara van Algerije tot een enorme zandstorm ontwikkelde. Wat er weer voor zorgde dat er dus een enorme hoeveelheid Saharazand in de lucht bevond. Dit leverde mooie plaatjes op. Want door de zand in de lucht kreeg de hemel een bijzondere gele tot oranjeachtige kleur. Wat dus heel bijzondere soms een tikkeltje bizarre beelden opleverden, en wat ook de luchtkwaliteit niet ten goede kwam in onze regio. Er werd zelf een weeralarm afgegeven omdat het problemen zou kunnen geven voor mensen die problemen met hun luchtwegen hebben. En dat terwijl onze regio er normaliter juist bekend om staat een van de schoonste luchten te hebben van heel Europa. Dus laten we hopen dat dit snel voorbij waait en dat we de regen straks ook weer voor lange tijd gedag kunnen zeggen en kunnen gaan genieten van de heerlijke lente.

Impressie van de lucht gevuld met Sahara zand afgelopen week
#bron foto facebook

Want maandag begint deze officieel hoor De Lente 🌞🌞🌞. Hebben jullie er ook zo naar uit gekeken? Lekker weer wat langer licht, en hoewel het hier in de regio overdag best goed genieten was, worden de avonden nu ook weer aangenamer. En dan is het slechts nog een kwestie van weken en dat kunnen die teenslippers gewoon weer dag en nacht aan. Wat hebben wij daar weer zin in zeg! De periode die nu aanbreekt leent zich ook prima om weer lekker te klussen in en om het huis. En zijn er inmiddels alweer tal van plannen gesmeed. Uiteraard gaan wij jullie daar de komende tijd van op de hoogte houden, hoe de uitvoering verloopt en of ze net zo leuk uitpakken als dat ze in onze hoofden zijn ontwikkeld.

Bijvoorbeeld weer hier en daar een likje verf


En we gaan natuurlijk ook weer lekker op pad om nieuwe dingen te ontdekken, restaurants uit te proberen en de leukste terrassen te bezoeken. Want zoals beloofd zouden we jullie daar ook van op de hoogte houden. En ik moet eerlijk bekennen dat dit er de laatste tijd een beetje bij in is geschoten. Gewoon druk aan het werk en ook niet al te vit geweest, wat ervoor zorgde dat de motivatie en inspiratie er even niet was. Dus waar ik jullie in dit blog alleen maar even bijpraat over het weer, de plannen om El Capricho nog leuker te maken en dat ik zeker weer leuke trips en tips met jullie ga delen in een volgende blog.

Kan ik jullie nu al vertellen dat het volgende blog over Alicante gaat. Zoals jullie misschien wel weten echt wel onze favoriete stad op een steenworp afstand van ons toffe stekkie. Kunnen jullie de volgende keer lezen hoe je Alicante het best kunt ontdekken, waar je heerlijk kunt eten, hoe je het beste naar de top van het kasteel kunt lopen en of het stadspark een bezoekje waard is. En uiteraard is deze citytrip prima te combineren met nog even uitpuffen aan de rond van ons riante zwembad.

Alicante lovely city


En Pasen staat ook al weer voor de deur, daar gaan we natuurlijk ook weer een gezellige boel van maken bij ons op El Capricho. Gezellig met elkaar genieten van een paasontbijt met lekkere hapjes en uiteraard mag daar ook mijn homemade Paasstol met spijs gemaakt van onze eigen amandelen niet ontbreken. En na een afwezigheid van 2 jaar denk ik dat we dit jaar de processies die horen bij de heilige week voor Pasen weer terug kunnen verwelkomen in ons dorp. Minder groots dan in het zuiden van het land, maar zeker zo indrukwekkend!

Semana Santa in Sevilla

Dus er komen weer zat leuke dingen aan waar wij van gaan genieten en waar ik jullie in een volgend blog van mee laat genieten. En wie weet geniet je er zelf in levende lijven van omdat we jou/jullie weer gaan zien deze zomer, voorjaar of najaar op het tofste plekje van Sax, namelijk El Capricho Sax.
Geniet van jullie zondag lieve mensen, en van het heerlijke lente weer dat gaat komen in het koude kikkerlandje de komende tijd. Dan gaan wij van de regen genieten die zo broodnodig is, voordat we daar ook weer voor maanden afscheid van gaan nemen.

Liefs Renata