Van zinderende zomer naar zinderende nazomer

Het is weer even gelden, maar zoals ik de vorige keer al schreef, op momenten is het zo warm dat we alles een tandje langzamer doen. Inmiddels heeft de echte zomer hitte plaats gemaakt voor heerlijke nazomerse temperaturen. Wat dus inhoud dat we de 40 a 42 graden gedag hebben gezegd en het nu moeten doen een iets tussen de 30 en 35 graden. Zeker geen straf en hopelijk blijft het nog heerlijk zo na zomeren de komende maanden. Op slechts een flinke bui na, is er ook nog geen regen van betekenis gevallen bij ons. Iets waar we wel naar snakken. Want wat is het heet en droog geweest vanaf begin mei. Even een fikse regenbui voor de natuur zou geen straf zijn. In het nieuws hebben jullie het misschien wel meegekregen dat er in de provincie Alicante op de grens van de provincie Valencia een grote natuurbrand is geweest. Gelukkig is het daar wel even los gegaan qua regen wat de brandweer een handje heeft geholpen om de boel onder controle te krijgen.


Het Spaanse leven komt inmiddels ook weer op gang. Want de maand augustus doet men het hier ook allemaal een tandje langzamer en zijn een hoop bedrijven twee en soms meer weken dicht. De grote vakantie begint voor veel Spanjaarden op 15 augustus. Een nationale (katholieke) feestdag waar Maria met ziel en lichaam naar de hemel opsteeg. Een dag die door heel Spanje gepaard gaat met processies. Zo ook in Sax, dus togen wij begin van de avond naar het dorp om deze processie eens van dichtbij mee te maken. Iets wat altijd bijzonder is om bij te wonen, zowel de processie als de ceremonie in de kerk. Waarna het feesten kon beginnen met een verbena op de Plaza Mayor en een dag waar dus voor vele de vakantie officieel begon.


Om te zorgen dat we zelf ook het hoofd koel houden in de zinderende zomer, bestond het afgelopen weken uit lange siesta’s en plonzen in het zwembad tussen alle werkzaamheden door. Maar ook hebben we weer de tocht der tochten afgelegd naar de grot van Tio Gregorio. En nu de avonden ook weer wat aangenamer worden lopen we een paar keer per week lekker door de campo. En genieten van de pijnbomen, rozemarijn en konijntjes die voor onze voeten weg schieten.


Ook zijn er weer gezellige tapas avondjes geweest en staat er voor vandaag een pubquiz op het programma, waarvan ik de quizmaster mag zijn en deze is zorgvuldig samengesteld door niemand minder dan Michel. Super leuk we gaan er een gezellige middag van maken met elkaar. Als er tijd genoeg is brengen we misschien eerst even een bezoekje aan de natuurlijke spa. Zodat we allemaal relaxt met misschien nog wat klei achter onze oren aan de pubquiz kunnen beginnen onder het genot van een biertje of een kannetje sangria misschien wel met een bitterbal in de hand.


En ook maandag hebben we wat leuks op de planning staan. Want na twee jaar afwezigheid gaan zondag de fiestas in Villena weer van start. Namelijk de Moros Y Cristianos! En wat een feest zal dat worden na twee jaar! Maandagmiddag is de parade met alle verenigingen die hier deel van uit maken. Echt een hele belevenis om dit te aanschouwen dus dat gaan we gewoon lekker doen. Jullie zien vanzelf wel de foto’s en misschien wel filmpjes voorbij komen op facebook en insta. Wil je er zelf bij zijn? Zorg dan volgend jaar dat je erbij bent. Want deze feesten vind ik persoonlijk wel een van de meest indrukwekkende van de regio en vinden jaarlijks plaats tussen 4 en 9 september. Dus zet het in je agenda, bucketlist, thing to do , holidaygoals wee tik veel maar mis dit niet.


Nu de temperatuur weer wat aangenamer wordt zullen wij ook weer wat vaker op pad gaan, en jullie mee laten genieten van al het leuks in de omgeving. We hebben nog een aardig lijstje met things to do. Elke keer kunnen we weer wat afstrepen, maar komt er ook weer wat leuks bij. Deze omgeving gaat nooit vervelen en heeft voor vele van alles te bieden. Of dat nou relaxen is, actief aan de wandel, hiken, fietsen of bergbeklimmen. Leuke autoritten maken, een bezoek aan de bodega, lokale markten bezoeken, een proeverij bij een van de vele bodega’s in de omgeving, lokale feesten. Er is zat te doen. Dus we zien jullie snel en dan gaan we misschien wel samen de omgeving ontdekken, of jullie in ieder geval genoeg tips geven zodat je zelf op pad kan en vol verhalen terug komt.
Tot snel.
Liefs,
Renata