Zinderende zomer

Wat is er weer veel gebeurt hier de afgelopen periode. Zo kwam Bas bijvoorbeeld langs met wat vrienden. Maar die vrienden was niet het enige wat Bas bij zich had. Bas dacht namelijk ik ga op vakantie en ik neem een koffer. Ik ga op vakantie en neem mee een koffer en een zonnebril. Ik ga op vakantie en neem mee een koffer, zonnebril en een zwembroek. Ik ga op vakantie en neem mee een koffer, zonnebril, zwembroek en zonnebrand. Maar het allerleukste wat Bas in zijn koffer stopte was zijn drone. We hebben dus geweldige leuke foto’s vanuit de lucht mogen ontvangen van ons heerlijke stekkie. En Bas weet waar hij het over heeft, want met een gedegen opleiding aan de Willem de Kooning en een eigen bedrijf timmert Bas dus aardig aan de weg. Natuurlijk delen wij maar wat graag wat leuke plaatsjes uit de lucht van onze plek met jullie.


Maar Bas was niet het enige bijzondere wat ons bezig hield de afgelopen periode. Zo was er 23 juli een festival in Villena waar verschillende artiesten op kwamen treden. Een festival georganiseerd door onze vrienden Boni en Jaime. En dit jaar wisten ze niet de minste artiesten te strikken voor dit festival. We werden opgewarmd door Coco Blue, gevolgd door Kumbia Kaos, heerlijk muziek waar goed op gedanst kon worden en de sfeer zat er goed in. Maar de echte grote verrassing kwam dus om 11 uur. Ik heb het jullie in mijn vorige blog al verteld Manu Chao, en wat was dat leuk!! Mi Corazon, tu corazon pa, pa, pa, pa, padadada, Gracias Villena, Canta con migo. Hij had er zin in en wist de menigte te laten klappen, dansen en meezingen. De sfeer was echt top en we hebben genoten met zijn allen. Dat was weer een avondje die de boeken in kan als zeer geslaagd.


De rest van de week zorgde ervoor met de hitte die er was, dat wij zo rustig als mogelijk was aandeden. Uiteraard wassen, koken en schoonmaken. Maar met het kwik wat de 41 graden weer aantikte, was het geen weer om je te druk te maken. Meer weer om te relaxen en te genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft. Dus trok ik samen met Linda er op uit om een bezoekje te brengen aan Salinetas de Novelda. Waar wij heerlijk hebben liggen floaten in het zoute meertje, ons insmeren met modder om onze huidjes weer baby zacht te krijgen hebben wij deze keer maar overgeslagen zelfs daar vonden wij het te warm voor. Maar die zon op onze bol en het zoute meertje en de koude straal uit de zoet water bron waren voldoende om ons te laten genieten. Op slechts 15 minuutjes rijden van ons stekkie bevind zich dit bijzondere plekkie. Hoe je er precies komt vind ik altijd moeilijk uit te leggen, maar werp mij graag op om vrijwillig mee te gaan.


Verder beleven we heerlijke momenten met elkaar, hebben we super avonden met veel lol en gezelligheid. Genieten we met elkaar van zalige BBQ avonden en mocht een avondje tapas ook niet ontbreken. Waar de tafel vol stond met heerlijke homemade tapas, uiteraard weer veel te veel, maar gelukkig was er wel ruimte zat in alle buiken om de dessert ronde weg te werken. Die bestond uit een niet te versmaden speculoos dessert, heerlijke chocolademousse en homemade nutella ijs. Echt dit was misschien wel mij favoriete ronde. Hoewel de albondigas, queso frito, de salsa brava op de patatas ook heerlijk waren.
Inmiddels gaan wij ons weer opmaken voor een nieuwe hittegolf. Zaterdag stijgt het kwik hier tot 42 graden is de voorspelling. Dus dat wordt alles nog een tandje lager doen, veel water drinken, in de schaduw zitten en af en toe een plons in het zwembad. ’s Avonds gaan we met een gezellig clubje mensen op stap om een hapje te eten, bij onze amigo Vicente. Misschien eerst nog even aan de cocktails bij Mambo, maar dat het gezellig gaat worden is een feit.


Onze lieve Frenky lijkt het ook weer voor elkaar te hebben. Na een week met de kap om haar nek en een kuurtje prednison, leek het goed te gaan met haar. Maar helaas na anderhalve week kwamen de klachten terug. Dus weer een ritje dierenarts en andere medicatie. Kap was niet nodig, maar toch gedaan om het bijten en likken op de plek tegen te gaan. Nu alleen de kap nog ’s nachts op. Maar onze Houdini is weer helemaal de oude, want deze ochtend lag die dus gewoon los op de grond. De plek ziet er goed uit, geen konijn is veilig en iedereen die langs loopt wordt welkom geblaft. Dus hopelijk blijft dit zo en kunnen we weer gezellige wandelingen maken met elkaar en lekker met de bal spelen.


Jullie zijn weer helemaal bijgepraat. Het is even stil geweest hier, maar door de warmte gaat alles nou eenmaal een tandje langzamer. En had ik even niet de puf om een stuk te schrijven. Ik begrijp dat het in Nederland ook puffen is. Dus doe rustig aan en let goed op jezelf en elkaar. Maar vooral geniet van deze heerlijke zomer. Tot snel lieve mensen