De toren van Pisa

Hallo allemaal hoe gaat ie daar in tropisch Nederland? Hier mogen we ook niet klagen, want vanaf begin mei is het constant rond de 30 graden of ver daar boven. Zoals aankomende week, wat weer een week wordt met temperaturen van een graad of 36. Volop zomer dus! Dus ons hoor je niet klagen, maar vloeken des te meer. Maar dat even ergens anders mee te maken, want eigenlijk stond een nieuw blog afgelopen zondag in de planning. Maar zaterdag tijdens het opmaken van het bed ging het dus gigantisch mis. Zo’ n beweging minimaal die nergens op slaat, maar je weet het meteen en je voelt de snijdende pijn. Vast herkenbaar? Of niet? Nou dat gebeurde er dus zaterdagochtend waarna een hoop gevloek volgde en ik er bij liep zoals als de toren van Pisa staat. Zo scheef als wat dus met stekende pijn en een beetje schuifelen, meer was het niet. Dus alle leuke plannen werden gewijzigd en werd het dus veel liggen en proberen ook zoveel mogelijk te bewegen tot het moment dat het echt niet meer ging.


Best jammer want die avond (of eigenlijk de hele dag al) stond Sax in het teken van feestelijke activiteiten van de Moorse vereniging. Met ’s avonds om half 8 een parade van prachtig uitgedoste mensen begeleid door muziek. En niet alleen Sax was van de partij maar ook de verenigingen van de buurtgemeente zoals Petrer, Elda en Banyeres. Een grote vrolijke boel dus, waar wij best bij hadden willen zijn, maar wij het nu met de foto’s moeten doen. Maar ach het was even niet anders, we hadden er al genoeg feestjes opzitten de afgelopen periode. Nu was het even prioriteit om die rug weer zo snel mogelijk zo soepel als een elastiekje te krijgen in plaats als de toren van Pisa door het leven te gaan. Dus chillen met netflix in bed en af en toe een stukje lopen op ons terrein, beetje reflex op spuiten en wat paracetamol en wat oefeningen uit de oude doos om er voor te zorgen dat ik weer zo snel mogelijk fluitend door het leven zou gaan.


Beetje bij beetje zat er wat vooruitgang in, in ieder geval goed genoeg om maandag even naar de markt te gaan om wat leuke planten te kopen. Want de week ervoor was ik dus in de watten gelegd door twee hele lieve mensen, die nogal wat hadden meegemaakt tijdens hun reis door Spanje en waar ik hen een beetje bij heb geholpen. Waar zij zo blij mee waren dat ik beloond werd met 5 mooie typisch Spaanse bloempotten die super leuk staan op ons terrein. Maar niet leeg natuurlijk, die moesten worden gevuld. Dus maandag naar de markt waar ik wat leuks heb gevonden, en nu staan deze potten dus gezellig te shinen voor de olijfboom, naast het zitje vlakbij het zwembad, en krijgen ze elke dag een beetje water en praat ik er tegen dat schijnt te helpen daar zouden ze van moeten groeien.


Elke dag ging het iets beter met die gekke rug van mij zolang ik maar rustig aan deed en zeker niet teveel of te zwaar tilde. Dus om ons daar maar even helemaal aan over te geven, stond woensdag een dagje strand op de planning. Om een uurtje of twee vertrokken wij dus met stoeltjes, parasol, genoeg zonnebrand en een koelbox met hapjes en koele drankjes naar ons favoriete baaitje. Waar je op dat tijdstip bijna alleen op het strand zit, heerlijk gewoon. Genieten van het uitzicht suppers die voorbij komen, jachten die voorbij varen, mensen die snorkelen en dan zie je ineens weer een kano. Rond zes uur loopt het een soort van vol met locals die even lekker af koelen en wat zonnestralen meepikken. Super relaxt en een totaal andere wereld dan het o zo drukke Benidorm. Een zee die heerlijk van temperatuur is en de zon op ons bol, het was een topmiddag! Een beetje vitamine D bleek ook wonderen te doen voor die stomme rug, want de dag erna stond ik weer wat soepeler op.

En vandaag als jullie dit lezen lig ik dus op de tafel ( is weer eens wat anders dan onder tafel 😜🍻🍻) om alles los te maken, zodat ik weer dansend en fluitend door het leven kan. En dat zou dus precies op tijd zijn. Want volgende week moet ik zo soepel als een elastiekje zijn. Want dan gaan we dus met een club gezellige mensen naar een gezellig festival in Villena. Met verschillende optredens en DJ’s en……..Manu Chao! Wie? Nou Manu Chao, die ken je toch wel zeker? Wat zal het zijn een jaartje of 10 geleden was hij op het zomercarnaval in Rotterdam waar hij volgens mij bij het Hofplein een gratis concert gaf waar iets van 50.000 man op af kwamen. En nu komt hij dus in Villena, en wij zijn er bij, whoop, whoop🙌🙌! Dat gaat vast een hele gezellige dag worden, en daar ga ik je de volgende keer dan ook alles over vertellen. Voor nu geniet van Spaansachtige temperaturen in Nederland, en tot snel dan gaan we lol maken.

Veel liefs,

Renata