Van feestje naar feestje tot de lente komt

Back on track

Hi allemaal daar ben ik weer met een nieuw blog. Het is even geleden, maar zoals jullie waarschijnlijk hebben meegekregen lag de site er even uit de mail deed het niet en werd ik tot wanhoop gedreven zo af en toe. Er had weer een wisseling plaats gevonden achter de schermen waar je uiteraard geen last van zou hebben, maar dat liep even anders. Gelukkig met wat hulp van iemand die verstand van zaken heeft is het uiteindelijk opgelost, en kan ik jullie weer bijpraten en meenemen naar de leukste plekjes in de omgeving.


De laatste keer heb ik jullie kennis laten maken met de geweldige feesten die begin februari in Sax werden gehouden. De Christenen en Moren, 5 volle dagen feest, gezelligheid, optochten, missen, eten en drinken. Mocht je dit ooit bij willen wonen geef ons dan een seintje. Wil je dit ooit wel meemaken maar niet in februari? Neem dan een kijkje op onze site onder de kop agenda voor meer data en plaatsen waar deze feesten plaats vinden.
Na al deze festiviteiten was er niet veel tijd om uit te rusten, want afgelopen weekend was daar alweer carnaval. Jawel niet alleen onder de rivieren in Nederland weten ze hoe dat moet. Ook hier is Spanje zijn de straten dan gevuld met vrolijk uitgedoste mensen en vinden er parades plaats door de straten van Sax en elk dorp en stadje in de wijde omgeving. Soms met een Hollands tintje qua uitstraling, soms met een Braziliaans tintje. Zoals bont uitgedoste dames in prachtige kostuums met veel veren en kleuren. Prachtig om te zien.


En nu? Nu is het even rustig en kunnen we bijkomen van want het volgende evenement laat nog even op zich wachten. Eerst moet de kou getrotseerd worden. Want brrrr in Nederland duikt de temperatuur aankomende week onder de nul, ook Spanje krijgt te maken met een kou front. Van Balearen tot diep in Spanje wordt gewaarschuwd voor koude dagen en nachten en zelfs sneeuw op plekken waar dat ongebruikelijk is. Ook Sax pikt hier wat van mee. Sneeuw zullen we hier niet zien, maar aankomende week zullen de nachten wel richting de nul graden gaan. Zoals het er nu uit ziet duurt dat gelukkig niet te lang en ziet het er nu naar uit dat het rond 9 maart weer lekker lente weer wordt met een graad of 21 en een lekker zonnetje.


Dat zijn berichten waar we blij van worden, zeker om dat het weekend van 10 tot en met 12 maart in het teken staat van de Middeleeuwse feesten in Villena. Dit is zo leuk en gezellig echt de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Drie dagen lang staat onze favoriete stad n het teken van even terug in de tijd. Straattheater, vuurwerk, kraampjes met snuisterijen, en eten in drinken in overvloed. Uiteraard worden deze dagen ’s avonds afgesloten met vuurwerk, en is het heerlijk struinen door de straatjes van het oude centrum van de stad. Echt een aanrader om eens mee te maken en je onder te dompelen in een hoop gezelligheid. Wil je erbij zijn? Boek dan nog even snel een ticket naar Alicante, wij maken het bed voor je op en zorgen dat het programma klaar ligt zodat je weet waar je moet zijn en hoe laat. En geniet van deze gemoedelijke gezelligheid en het heerlijke lente weer. Lukt het je dit jaar niet? Noteer het alvast voor volgend jaar dan gaan we er samen een feestje van maken en nemen we je mee naar de leukste plekjes. Voor meer info stuur even een mail naar info@elcaprichosax.com .


Binnenkort gaan we ook weer lekker klussen en ons mooie stekkie klaarmaken voor aankomend voorjaar en zomer. Zo zijn er weer leuke lappen stof op de kop getikt om onder andere het kussen van de schommelstoel in een nieuw jasje te steken. Zijn er gezellige solarlampen gescoord, leuke kussen voor het instant zomergevoel. Moet er binnen wat worden geklust, en is er een idee om het stukje saai en dorre grond voor de schommelbank een nieuwe uitstraling te geven. En nog wel wat meer plannen om El Capricho keer op keer mooier en leuker te maken. Uiteraard gaan we jullie daar ook weer in meenemen aan de hand van ons blog en uiteraard zullen we hier foto’s van plaatsen op onze socials. Zodat jullie mee kunnen genieten van alle veranderingen. Wil je deze liever in het echt aanschouwen kan dat natuurlijk ook. Stuur even een mailtje naar info@elcaprichosax.com of een dm, pb of een whatsapp om te zien of we een plekje vrij hebben. Dan laten we vol trots de veranderingen zien en maken we er een gezellige boel met lekker eten, zonnestralen, zwembad, luieren en niets doen of juist de omgeving ontdekken. Voor nu geniet van jullie zondag en tot snel.

Liefs,

Renata