Sax schud op zijn grondvesten


Jaaaaaa ik had het jullie natuurlijk al verteld enige tijd geleden dat het begin frebruari weer los zou gaan in Sax. Dat de o zo belangrijke en traditionele feesten de Moros y Cristianos weer gevierd konden worden na twee jaar afwezigheid door corona. En wat een feest is het geweest! Vol passie, emotie en plezier zijn de afgelopen dagen de straten van Sax gevuld geweest met mensen, heel veel mensen. Optochten werden gelopen op verschillende tijdstippen door alle verengingen , buskruit werd de lucht ingeschoten, er werd gezongen gedanst gegeten en gedronken tot in de kleine uurtjes in de verenigingsgebouwen. Heilige missen, de heilige San Blas die weer veilig naar zijn thuishaven werd gedragen en vuurwerk mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Vijf volle dagen feest, waar vandaag de laatste dag is. Van jong tot oud iedereen was er, en deed vol overgave mee aan deze bijzondere festiviteiten. Echt een aanrader om eens mee te maken.

Zoals eerder verteld vinden deze feesten in de gehele Costa Blanca plaats, bijna wekelijks wel in een dorp of stad. Dat deze data verschillen komt omdat de feesten samenhangen met de patroonheilige van zo’n dorp of stad. Wel vakantieplannen maar niet in februari? Neem dan eens een kijkje op onze nieuwe pagina op onze site. Onder het kopje agenda kan je namelijk allerlei leuke data vinden van traditionele feesten, festivals en festiviteiten in de regio. Daar kan je dus terug vinden in welke maanden er in de buurt van ons stekkie de Fiestas Moros y Cristianos plaats vinden, maar ook andere leuke tips. Zoals een hard rock festival, Middeleeuwse feesten, de zomerfeesten in Alicante. Soms met een link voor meer informatie en soms met ons emailadres zodat, als er vragen zijn je ons gewoon kan mailen en wij jou proberen van alle info te voorzien.


Ben je niet van het cultuur snuiven en het bezoeken van festivals? Dat is echt helemaal geen reden om deze heerlijke omgeving niet op te zoeken. Want de regio biedt zoveel leuke dingen voor ieder wat wils en elk seizoen is even prachtig. Zo leent deze periode zich er prima voor om lekker met de auto op pad te gaan. Er zijn zoveel leuke routes te rijden in deze regio. Van bergen tot kust, met waanzinnige uitzichten, leuke pittoreske dorpjes en zat leuke zaakjes onderweg om te genieten van een menu del dia. Zeker nu de periode weer aanbreekt dat de amandelbomen weer uitbundig staan te bloeien is de omgeving prachtig door de witte/zacht roze kleur. Wat prachtige plaatsjes oplevert. De Costa Blanca dankt haar naam dan ook aan deze lieve bloementjes, die vanaf februari tot en met medio maart de regio een prachtige gloed geven. Anders dus dan de meeste mensen denken, dat de naam verwijst naar de witte zandstranden.

Ben jij wel in voor een leuke rit in de auto dan leent deze periode zich prima om er dagelijks lekker op uit te gaan en een van de vier kastelenroutes te rijden. Want elk dorp en stad in deze omgeving is vaak te herkennen aan een boven het dorp of stadje uittorenend kasteel. Dus vul die koelbox met wat drankjes en hapjes, en rijden maar. Van dorp, naar stadje, van kasteel, naar kasteel. Sommige kunnen worden bezocht, vaak is dat alleen in de ochtend. Soms zijn deze kastelen alleen van de buitenkant te bewonderen. Als dat het geval is blijft er vaak nog genoeg te zien en te bewonderen in het stadje zelf. Of is dat misschien even een perfecte break op een terrasje voor een kop koffie of een drankje met een tapa.


Ook is dit heerlijk wandel seizoen of wat dacht je van bergbeklimmen? Op loopafstand van onze plek vind je de Cabreras waar je, je prima een dag kunt vermaken. Een stukje verder heb je Marin waar je dagen achter elkaar kan klimmen en dalen. En zo weten wij nog wel wat plekjes in de regio waar je naar hartenlust deze sportieve hobby uit kunt oefenen. Wil je hier meer over weten, en of je ook kunt blijven logeren? Neem dan even contact op via mail info@elcaprichosax.com.


Natuurlijk kan het ook wat minder uitdagend allemaal en kan je gewoon prima genieten met vaste grond onder je voeten. Zoals heerlijk stukken lopen in de campo. Als wij de poort verlaten is het meteen genieten, omgeven door pijnbomen en olijf en amandelgaarden is het heerlijk wandelen. Die tienduizend stappen zijn een eitje! Want met konijntjes onderweg, eekhoorntjes in de boom, de frisse lucht, kruiden die in het wild groeien kijk je, je ogen uit. En ben je zo een uurtje of langer onderweg. Wil je wat meer uitdaging? Dan weten wij je ook wel een toffe route om de berg heen uit te leggen of een bezoekje aan de grot van Oom Gregorio. Kortom er is altijd wel wat te doen in elk seizoen. Is dat zomers meer zonnen en plonzen, is het nu lekker actief bezig zijn en genieten van het mooie binnenland van de Costa Blanca. Ik zeg twijfel niet boek een ticket en kom genieten. Je bent van harte welkom hoor.

Voor nu veel liefs,

Renata