Lentekriebels

Wat een super heerlijk voorjaar is het toch hier. Elke dag is het echt maximaal genieten van heerlijke temperaturen en zonnestralen. Tuurlijk zijn de avonden soms nog fris, maar het is dan ook nog geen zomer, maar gewoon een heerlijke lente maand. Dat riep dan ook om een grote schoonmaak! Alles naar buiten en vol goede moed met emmers sop aan de slag en stofzuiger, zodat alles blinkend is en lentefris ruikt. Ramen zemen en de deur open zodat de lente lekker binnen stroomt. De winter is natuurlijk ook niet slecht geweest met veel zonnestralen en best aardige temperaturen. Maar je merkt nu echt aan alles dat de lente in volle glorie haar intrede doet. De amandelbomen die heerlijk hebben staan bloeien, sommige staan zelfs nog is bloei. De pruimenboom die ook vol zit met heerlijk ruikende bloesem. Vaste planten die weer lekker uit gaan lopen, vogels die vrolijk fluiten. Primavera es aqui!

En volgens de vooruitzichten blijft dit heerlijke weer nog een tijdje aan de gang. En beloofd de Semana Santa die op komst is ook heerlijk te worden. Dit is de laatste jaren weleens anders geweest dat het kouder dan normaal was en ook natter. Maar helaas voor iedereen die in de lage landen woont. Is het voorjaar daar nat, koud en regenachtig, dan kunnen wij hier genieten van een zalig voorjaar. Dus dat doen we dan ook. We wisselen verfklussen af met zonmomentjes, kolen zijn al op de BBQ gegooid en de nieuwe dips en smeersels zijn al uitgeprobeerd met een koud biertje en knapperig stokbrood.


Ook is de naaimachine weer onder het stof vandaan gehaald en hebben wij een serieus gesprek met elkaar gehad. Want de laatste keer dat we samen aan het werk waren verliep dat niet helemaal soepel, en heb ik deze moedeloos in de kast opgeborgen. Maar de schommelstoel moest voorzien worden van een leuke nieuwe bekleding. Dus zijn we de strijd weer even met elkaar aangegaan. Na een wat eigenwijze houding van de naaimachine en wat gevloek (🤬😡🤬) van mij, besloten we er samen toch het beste van te maken. Met een leuk nieuw overtrek als eind resultaat. Dus dat wordt deze zomer weer genieten onder de loofboom lekker verscholen en in de schaduw.


Ook heeft de muur in ons gastenverblijf weer een nieuw likje verf gekregen en ziet dat er weer strak uit. En heeft de springtoren ook weer een nieuw likje verf gekregen en staat deze uitnodigend te stralen en te wachten tot er een durfal vanaf springt. Nou zijn de klussen die we de afgelopen tijd hebben gedaan niet allemaal leuk om te doen. En zat er ook een aardige shit klus tussen. Ik zal hier niet te veel over uitweiden, want misschien zit je net te eten. Maar het woord shit klus (💩) zegt genoeg denk ik 😉. Maar dit is uiterst vakkundig verholpen en voorlopig kunnen wij geen onaangename verassingen meer op de meest onhandige momenten verwachten.


Die klussen doen we niet alleen natuurlijk. We hebben ook weer bezoek vanuit Nederland. Namelijk onze vaste huisschilder is er weer voor een aantal weken. Omdat het schilderen niet helemaal verantwoord meer is met zijn 82 jaar. ( denk hierbij aan op een trap staan enzo). Heeft onze huisschilder een nieuwe taak op zich genomen, omdat stilzitten niet in zijn aard zit. Dagelijks zorgt hij er nu voor dat het grind op ons terrein er netjes en strak geharkt bij ligt. Met zorg worden onze rozen gesnoeid, en krijgen we tips hoe de olijfbomen te snoeien. Ook de verfklussen worden onder kritisch oog beoordeeld. Wat natuurlijk soms voor best wat zenuwen zorgt, want kan het de goedkeuring wel ontvangen van het kritische oog van onze huisschilder. Wat we hebben geleerd wees niet bang, maar durf te verven. Uiteraard geniet hij ook van de zonnestralen en heeft zelf al een mooi laagje bruin op zijn gelaat, en maken we er samen een gezellige boel van en leggen wij heb lekker in de watten.


De komende tijd zullen we de handen nog even uit de mouwen blijven steken en gaan we nog op pad om een aantal leuke dingen aan te kopen en de veranderen op ons mooie stekkie. Uiteraard ga ik daar jullie weer in meenemen in een volgend blog. En zal ik het voor en na delen aan de hand van foto’s. Uiteraard zijn jullie van harte welkom om dit in het echt te bewonderen en van te genieten. Want samen genieten maakt alles leuker. Dus wil je dat saaie grauwe lenteweer in Nederland ontsnappen en even wat vitamine D op doen onder de Spaanse zon op het leukste stekkie van Sax. Stuur dan even een mailtje en wie weet zien we elkaar snel.


Voor nu liefs en geniet van jullie weekend.

Tot ziens tot zons tot snel

Renata