Pasen, poetsen, klussen

Het is weer een tijdje stil geweest, veel te stil! Maar we waren dan ook druk in de weer. Er moesten weer wat klussen in en rondom het huis worden gedaan om alles weer spic and span in orde te maken voor de komende maanden. Dennis liep een hernia op en de auto besloot bij Murcia de pijp aan Maarten te geven. Dus er waren &^🤬%^&🤬#%🤬#^&🤬 momentjes maar ook genoeg leuke momenten hoor.


We was natuurlijk Pasen en de heilige week voor Pasen, de Semana Santa die de zondag voor eerste Paasdag plaats vond. Deze besloten wij om die zondag de dia del Ramos bij te wonen in Elche. Een stad die bekend staat om een intense en indrukwekkende Semana Santa. Uiteraard gingen wij geheel in stijl met een prachtige decoratie uit palmblad gevlochten decoratie op de borst gespeld. De stad was! Echt bizar overal waren mensen te zien netjes gekleed, met een prachtig gevlochten palmblad in de hand op opgespeld op de borst, net als wij. En allemaal aanwezig om de aftrap naar bijna de belangrijkste, misschien wel de belangrijkste week van het jaar bij te wonen. Door de starten van Elche toog de processie. En we kunnen niet anders zeggen dan deze indrukwekkend was. De rest van de middag hebben we genoten van een heerlijk zonnetje gepaard met koude biertjes en lekkere hapjes. Qua rijden hoefden we nergens naar te kijken want we hadden dus een super schattig stulpje geboekt net aan de rand van het centrum. Echt een aanrader als je een of twee nachten in de stad door zou willen brengen. Die genoeg te bieden heeft om ontdekt te worden.


Na terugkomst op ons heerlijke plekje gingen we gestaag door met alles in order te brengen voor een heerlijk voorjaar, zomer en najaar met jullie. Er werd geverfd, nieuwe planten gepoot en alles kreeg weer een mooi plekje. Het ziet er nu dan ook weer uit om door een ringetje te halen. Dat beloofd weer een top tijd te worden en leuke herinneringen gaan weer gemaakt worden.
Ook hebben we weer wat leuke restaurantjes in de smiezen die we binnenkort uit gaan proberen, om te kijken hoe de ligging is, het eten, de bediening en de prijs. Is het een topper dan gaan we dit zeker met je delen. Is het toch niets? Dan gaan we gewoon door naar de volgende van ons lijstje.


Tussen het weer beregezellig maken van ons stekkie zijn we er natuurlijk ook lekker op uit getrokken. Zo hebben we weer een bezoekje gebracht aan het schattige Biar, om daar neerte strijken op een aantal leuke terrasjes. Of het ons gaat lukken weet ik niet maar begin mei zullen daar de Moren en Christenen feesten plaats vinden. Wij denken dat het dorpje dan uit zijn voegen barst van een en al feestgedruis en dat het zeker de moeite waard is om Biar in deze periode te bezoeken. Dus als het lukt zullen we zeker even een kijkje nemen en jullie in een volgend blog bijpraten of het inderdaad zo leuk is als we nu denken.Het staat in ieder geval om ons to do lijstje waar nooit een einde aan lijkt te komen. Want nummer een strepen we af van de lijst en een volgend iets voegen we toe om te ontdekken, zien en beleven. Of dat nou een leuke bodega is, een festival, wandelroute, uitzichtpunt, restaurantje, cocktailbar, marktje. Het maakt niet uit we zorgen dat we jullie kunnen informeren wat er te doen is ind e regio en dat er voor ieder wat wils is.
Wil je gewoon luieren dan ben je natuurlijk bij ons ook op het goede adres. Boekje lezen in de zon of schaduw. Af en toe plonzen of serieus een aantal baantjes zwemmen per dag? Het kan allemaal. Lekker bakken in de zon of luieren in de schaduw met een serietje op je telefoon. Biertje, wijntje of cocktailtje aan het barretje met een tapasplankje? Just ask! De omgeving verkennen te voet of per auto misschien wel op de fiets. Of echt gewoon helemaal niets! Onze plek is er om je thuis te voelen en op te laden. Er is altijd wel een plekje vrij. Dus als je er even lekker tussen uit zou willen laat het ons weten en je bed is opgemaakt als je aankomt. Stuur even een mailtje en wie weet zien we elkaar snel. Maak er weer een gezellige week van, en ik praat je snel weer bij over onze belevenissen.

Liefs,

Renata