Weekendje OntSpanje

Hi daar ben ik dan wat later dan gepland, maar ik was dan ook aardig in beslag genomen de afgelopen dagen. Huh had je het dan zo druk? Ja mag toch nergens heen hoor ik je denken. Dat klopt inderdaad. Maar aangezien de temperaturen heerlijk zomers waren en we de afgelopen weken hard hebben geklust, had ik mijzelf een weekend El Capricho beloofd. Even het OntSpanje gevoel beleven en drie dagen niets doen. Dus vrijdagmiddag besloot ik plaats te nemen op een ligbedje aan de rand van het zwembad, zonnebril, zonnecrème factor 30, strooien hoed op en bikini aan en een boek om lekker te genieten. We hebben namelijk een uitgebreide bibliotheek met boeken die hier achter blijven, dus het was even zoeken, maar ik had een lekkere thriller te pakken. En wat voor een, na twee bladzijdes was ik verkocht en onbereikbaar voor de rest van de wereld. De vreemde gast van Charlotte Link, echt een aanrader! Heerlijk vind ik dat lekker lezen, maar meestal komt het er niet van of gun ik mijzelf de tijd hier niet voor. Dus nu tijdens mijn weekendje Ontspanje op El Capricho vond ik het weer eens tijd om mij lekker terug te trekken en weg te dromen in een lekker boek. Af en toe was het echt nodig om te zon te verruilen voor een plek onder de parasol en weer snel verder te lezen en mij totaal af te sluiten voor mijn omgeving.

Natuurlijk moest er ook gegeten worden en moest het boek dit weekend ook af en toe even aan de kant. Vrijdag stond het in het teken van kleine hapjes, wijntjes en koude biertjes en een potje darts. Waar ik natuurlijk weer gigantisch heb verloren, maar dat terzijde.

Zaterdag was een belangrijke dag voor de Spanjaarden, want na 7 weken kwam er weer wat verlichting in de Lockdown. Vanaf zaterdag mag men namelijk tussen 6.00 en 10.00 aan de wandel tot een kilometer van huis, of individueel sporten binnen de gemeentegrenzen. Of tussen 20.00 en 23.00 is dit weer toegestaan, maar men mag slechts 1x per dag het huis verlaten voor een van de activiteiten. Zaterdagochtend mocht ik dus eindelijk wat verder van huis samen met Frenky. En die had na 7 stille weken de tijd van haar leven, in de 25 minuten dat we onderweg zijn geweest op 700 meter van ons huis vandaan zijn we maar liefst 7 mountainbikers tegengekomen. Vol ongeloof dat deze nog bestonden stond Frenky te springen en vol blijdschap te blaffen. Ook na ons rondje had ze weer de tijd van haar leven, en heeft zij iedereen die op de mountainbike, wandelend of hardlopend voorbij kwam een goedemorgen toe geblaft.

Na onze wandeling een kop thee en mijn yoghurt met musli besloot ik met de auto naar de bakker te gaan, zodat het brood voor die avond alvast in huis was. Wat een beleving was dat zoveel blije mensen aan de wandel in de campo. Een gekke gewaarwording na al die stille weken, waarin de eekhoorn die de boom in snelde de enige was die ik tegenkwam. Moeder en dochter met telefoon en selfiestick, een stelletje met hun hond, een hardloper, een wielrenner, een vader en zoon met een camera waar Joop van Tellingen jaloers op zou zijn. Iedereen breed lachend en zwaaiend naar elkaar, Een bijzondere ervaring en een heerlijk gevoel. We gaan met kleine stapjes vooruit vanaf maandag mogen de restaurant afhaal maaltijden aanbieden, de kappers gaan weer open en de kleine winkeltjes in het dorp mogen ook weer klanten ontvangen uiteraard onder bepaalde veiligheidsvoorwaarden.

De rest van de dag stond ook weer in het teken van OntSpanje aan de rand van het zwembad bij El Capricho met boek. Want jeetje wat spannend zeg! Echt de rest van de middag was ik weer onbereikbaar voor mijn omgeving. Het was in of uit de zon en goed blijven smeren voldoende water drinken en de hoofdstukken verslinden. Uiteindelijk was het zo warm dat ik echt wel aan afkoeling toe was en mijn omgeving toch ook wel even wat aandacht wilde geven. Dus zaterdag was DE dag dat het zwembad officieel werd geopend. Even lekker plonsen, spartelen en afkoelen. Heerlijk geloof mij maar. Binnenkort ga ik maar weer starten met baantjes trekken maar tijdens het weekend OntSpanje was het daar de tijd niet voor. Niets doen, nergens aan denken en allen maar genieten dat was het doel van dit weekend.Ook zondag was weer een heerlijke dag met een strak blauwe lucht en heerlijke temperatuur en een lekker warm windje. Frenky had het weer berendruk met wederom alle hardlopers en fieters en wandelaars een warm welkom toe te blaffen. Omdat maandag het normale leven weer begint en we weer verder gaan met klussen en tuinieren, moest dat boek natuurlijk wel uit. Dus lekker in mijn favoriete rode stoel in de schaduw de laatste hoofdstukken uitlezen. Vandaar dat mijn blog wat later is dan normaal, want ik was weer even voor de buitenwereld onbereikbaar. Spannend dat het was, ik was helemaal gefocust en verslond pagina na pagina. Het boek is uit, de moeite waard wat mij betreft. Ik heb er in ieder geval van genoten. Verder heb ik de dag lekker lummelend doorgebracht, gewoon helemaal niets en even helemaal ontspannen. De dag afgesloten met een lekkere BBQ. En daarna nog lang onder de pergola gezeten met de muziek zachtjes op de achtergrond, een gin tonic in mijn hand, goed gezelschap en leuke gesprekken. Want wat een heerlijke avond was dat, de zomer komt er aan ik kan niet wachten.

Ja ik ben er achter El Capricho is een heerlijke plek om het OntSpanje gevoel te krijgen ik kan het hier nog wel een paar jaar volhouden. Ik heb genoten van de rust, het uitzicht en het lekker chillen aan de rand van en in het zwembad. Uitgerust en bruinverbrand gaan we vanaf maandag weer knallen en er natuurlijk ook weer een feestje van maken. Ik houd jullie op de hoogte.

Veel liefs,
Renata

Deze slideshow vereist JavaScript.