Terugblik naar een fantastisch weekend

Hi allemaal hoe is het met jullie? Het is weer zondag, en zoals jullie inmiddels gewend zijn kom ik dan weer met een update over onze belevingen van afgelopen week en hoe het ons vergaat tijdens de lockdown en de fases naar het “nieuwe’ normaal.


Sinds 11 mei bevinden wij ons in fase 1, en mocht er dus weer wat meer. Dit was niet voor de hele provincie Alicante het geval, maar gelukkig wel voor het district waar wij ons in begeven. Wat dus inhoud dat terrassen weer open mogen met 50% van de normale capaciteit. Hoewel wij daar zelf nog geen gebruik van hebben gemaakt, ziet het er wel weer enorm gezellig en vertrouwd uit! De keren dat wij door het dorp reden zaten de terrassen dan ook goed vol, en zijn wij dus duidelijk niet de enige die naar dit oment hebben uitgekeken. Ook mochten de meeste winkels weer open, zo konden wij weer verf, kwasten en andere klusspullen halen bij onze vertrouwde ferretria (ijzerwarenwinkel) en is het nu zelfs mogelijk om samen in een auto naar een andere gemeente te gaan. Deze moet zich echter wel in hetzelfde gezondheidsdistrict bevinden. Ook mogen de meeste beroepen weer worden uitgeoefend, dus al met al wordt het weer gezellig druk op straat.
Gelukkig hebben de gebieden die nog in fase 0 zaten zich ook positief ontwikkeld de afgelopen week. Wat dus inhoud dat vanaf maandag 18 mei heel de provincie Alicante in fase 1 zit. Sterker nog heel de communidad Valencia waar onze provincie onder valt zal zich vanaf maandag de 18de in fase 1 bevinden. Het aantal besmettingen gaat steeds verder omlaag, net als de ziekenhuisopname en overlijden er gelukkig steeds minder mensen. Hopelijk zet deze trend zich voort en mogen wij snel over naar fase 2.

Verder vermaken wij ons hier nog prima met klussen, er lijkt soms geen einde aan te komen hoor ik jullie denken. Dat valt best mee hoor, maar een waar paradijs wordt het zeker daar binnenkort meer over. Want wij hadden het ook liever anders gezien, want wat zouden wij de afgelopen dagen en dit weekend leuke dagen voor de boeg hebben. Wat zou het hier nu een drukke boel en wat zouden wij een pret hebben met elkaar. Want ik denk medio oktober werden er namelijk weer plannen gesmeed. Door wie? Nou door het veteranen elftal van V.V. Hillegersberg natuurlijk. Want na een geweldig weekend inclusief een partijtje voetbal tegen de veteranen van U.D.SAX VETERANOS, een hoop lol en gezelligheid ergens een weekend in maart in 2018, was het dus tijd om dit nog eens dunnetjes over te doen.

 


Dus een werd een Whatsapp groep aan gemaakt, er werd een datum geprikt, plannen werden gemaakt. De groep werd groter en groter want niemand ECHT niemand wilde dit missen natuurlijk! Er werd contact gezocht met de heren van U.D.SAX VETERANOS om alvast zaterdag 16 mei vast te leggen voor een leuk partijtje onder elkaar en deze af te sluiten met de nodige biertjes en een lekkere Chili van meesterkok Ed. Want het was zo leuk twee jaar geleden dat iedereen dit weer een dunnetjes over wilde doen. Ook de heren van U.D.SAX VETERANOS stonden er weer positief tegenover, we zouden contact houden en alles nog nader bespreken tegen die tijd. Hoe anders is het allemaal gelopen. Geen flyers en aanplakbiljetten in het dorp om ervoor te zorgen dat niemand dit evenement hoeft te missen, geen lokale pers die klaar staat om “diepte” interviews af te nemen met beide teams, geen mannen die brak op het veld staan na een biertje teveel de dag ervoor. Geen avondje bij Bar-Restaurant Vicente met het hele elftal. Geen karten in Villena met een deel van het elftal. Geen avontuur met de trein vanuit Sax richting Alicante om daar terrassen te pakken met koude pilsen en tapas. Geen bommetjes in het zwembad. Geen rumoer, humor, slap geouwehoer, gezelligheid en commentaar op het ontbijt 😉 ( ja Marien ik heb het over jou ja). Want daar was corona dus het hele feest ging niet door. Maar wat in het vat zit verzuurt niet en er komen betere tijden, dus tot die tijd blikken we maar terug en teren we nog even op het geweldige weekend van maart 2018. En hopen dat we de volgende editie (waarschijnlijk 2021) ECHT onvergetelijk gaan maken. Gelukkig hebben we de foto’s nog, dus voor nu moeten we het daar maar even mee doen. Ohh en een tig tal trays San Miguel die we alvast hadden ingeslagen voor de heren, maar we doen ons best tussen het klussen door om deze weg te werken hoor. Maar toch ook al lukt dat vrij aardig het is toch echt allemaal net wat gezelliger met jullie om ons heen.


Maar tot die tijd gaan wij verder met verfkwast, wordt de palletbank gebeitst, onkruid getrokken en genieten we tussendoor ook volop. Want reizen kan dan wel geen optie zijn op dit moment, dan maken we maar een reis aan tafel. Zo genoten wij afgelopen week van een heerlijke Griekse Stifado, homemade Italiaanse pizza en staat de kip in de marinade zodat we vanavond gaan genieten van een lekkere Indiaanse kip tandoori. In mijn vorige blog vertelde ik jullie natuurlijk ook over de Oreo tiramisu die op de planning stond. Ook al had het wat mij betreft weinig met tiramisu te maken op mascarpone en lange vingers na, en vind ik persoonlijk Oreo koekjes behoorlijk overschat. Maar het resultaat was echt heerlijk en zal ik hem met veel plezier nog een keer maken, dus als je ons een bezoekje komt brengen en ik ben het even vergeten help mij herinneren ik maak hem graag dan kunnen we samen genieten.
Vandaag staat er niet veel op de planning lekker luieren in de zon en op de bank binnen, beetje lezen, tv kijken gewoon niet te veel. Ik wens jullie weer een fijne week, het wordt ook in Nederland heerlijk weer dus geniet daarvan en dan hopen wij jullie snel te zien.

Veel liefs,

Renata

Deze slideshow vereist JavaScript.