Auto keuren en terrasen weer

Goedemorgen allemaal hoe gaat het met jullie? Deze week was alweer de tweede week in fase 1. Ook een week dat het tijd was om weer eens naar de kapper te gaan, want dat was best wel weer nodig. Nou heb ik de afgelopen weken hup bed uit elastiekje erin en met een soort ananas op mijn hoofd rond gelopen wat een perfect kapsel was tijdens de periode dat we veel thuis waren en lekker aan het klussen waren. Maar ik kon er verder dan weinig meer mee. Dus gezellig naar Linda om daar mijn uitgroei van de highlights bij te laten werken en er weer een leuk modelletje van te maken en uiteraard even bijkletsen. Wordt je meteen weer zo vrolijk van, van zo’n hoofd met haar waar je weer wat mee kan. Trouwens elke week kwam wel naar voren dat wij zo lekker aan het klussen zijn en het grootste deel van deze klussen bestaan dus eigenlijk uit verven. De buiten muren, de vensterbanken, de tralies die voor de ramen zitten, het zwembad, trappetjes noem maar op. Bijna alles hebben we onder handen genomen. Echt onze finca El Capricho staat als een ware diamant te shinen hier in de campo. Omdat jullie het resultaat nog niet kunnen komen bewonderen heb ik wat foto’s bijgevoegd. Wil je wat actie foto’s zien? Neem dan even een kijkje op onze facebookpagina. Waar je onze trouwe huisschilder in actie ziet en Dennis ook halsbrekende toeren uit ziet halen. Want kosten nog moeite werden de afgelopen tijd bespaart om het hier zo prachtig te maken, zoals je daar dus kunt zien.

Wat wij verder hebben gedaan deze week? Nou fase 1 houdt ook in dat de ITV stations weer open zijn. Wat dat is? Nou dat is dus de plek waar je heen gaat als je auto voor de APK moet. Anders dan in Nederland waar je, je auto bij een garage brengt deze meestal eind van de dag weer op kan halen en dat deze dan er weer een jaar tegen kan, ga je hier dus zelf naar zo’n APK station. Normaliter ging je daar heen en stond je soms wel een uur te wachten tot dat je aan de beurt was, nu is het verplicht een afspraak in te plannen via de website. Dus omdat de ITV was verlopen tijdens periode dat wij helemaal niets mochten en deze ITV stations dus ook gesloten waren, dit maar meteen gedaan zodra deze dus weer open gingen. Afgelopen vrijdag stond deze afspraak dus gepland. In het kantoortje waar je de autopapieren moet overhandigen en betaald voor de keuring bekroop mij al een akelig gevoel. Want was het nou ECHT de bedoeling dat je tijdens de hele keuring in je auto moest blijven zitten? Nee toch zeker? Want waar je normaal je lichten ontsteekt, normaal, groot, mist, rem en alarmlichten om te checken of die correct werken, mocht je daarna de auto verlaten en nam de inspecteur het van je over. Maar nu in het nieuwe normaal werd mijn angstige gevoel waarheid en moest ik zelf in die auto blijven zitten en deze door de inspectiestraat rijden waar ik de aanwijzingen van de inspecteur op moest volgen. Blinde paniek echt waar. Want autorijden doe ik namelijk al jaren op de automatische piloot en als er een lampje brand of ik hoor een raar geluid dan is daar Dennis mijn redder in nood. Maar nu stond ik er dus helemaal alleen voor. Het begon al met het openen van de motorklep, echt geen idee waar die hendel zit. Dus de aardige meneer hielp mij daar mee, toen waren de ruitenwisser aan de beurt na eerst naar links te hebben geknipperd en daarna naar rechts, had ik dus door dat ik de verkeerde hendel had. Of ik ook even wilde toeteren. Ja natuurlijk hoe simpel kan het zijn zou je denken, nou ik wist hem even niet te vinden. Toen mocht ik remmen en gas geven om weet ik wat te testen dat gedeelte ging gelukkig goed, maar ik zat al met zweet in mijn handen want nu moest ik gaan rijden. En niet zomaar rijden maar ken je zo’n straat die ze in een garage hebben, waar de monteur onder de auto kan kijken? Dus met zo’n opening in het midden en dan misschien 15 a 20 meter lang zonder dat je daar dus even in stuurt. Dat dus, gelukkig zag de beste man de bui al hangen en heeft hij mij keurig geholpen om op het rechte pad te blijven. Waar je dan met je wielen vast staat op iets (vraag mij niet wat) en de beste man dus onder je auto staat (doodeng) en je als een gek aan je stuur moet trekken links, rechts, links, rechts. En die auto dus alle kanten op gaat alsof je in een attractie van de Efteling zit. Daarna mocht ik weer een stukje rechtdoor om vervolgens weer vast te staan op iets en ik aan de handrem moest trekken ook hier schiet je alle kanten op en voelde ik mij alsof ik in de wildwaterbaan in Duinrell zat en was al benieuwd naar mijn gezicht op de foto die ze dan op een bepaald moment maken, want wat zou die er goed uitzien zeg. De beste man kwam weer tevoorschijn en vertelde mij dat ik de auto mocht parkeren en dat hij de papieren in orde ging maken. Gelukkig alles goed en kunnen we er weer een jaar tegen aan. Hopelijk zitten we dan weer in het normale normaal zodat ik gewoon weer kan toekijken aan de zijkant hoe de inspecteur deze klus weer van mij overneemt.


Omdat de temperatuur zomers warm is en de lucht strak blauw en ik na dit avontuur wel toe was aan een beetje relaxen. Stond zaterdag in het teken van lekker luieren op een luchtbedje in het zwembad, beetje baantjes trekken, weer de Flair digitaal lezen via tijdschrift.nl en ’s avonds lekker BBQ-en. Wel stond er in de ochtend nog een ritje ecopark in de planning om de emmers onkruid af te voeren die ik afgelopen week heb verzameld. Toen hebben we ook maar meteen van de mogelijkheid gebruik gemaakt om even neer te strijken op een terras bij onze vriend Vicente. Niet voor zijn specialiteit carne a la piedra, maar gewoon voor een koud biertje met wat Spaanse kaas. Ook vandaag trek ik deze vakantiemodus maar even door, pak ik er een boek bij af en toe afkoelen in het zwembad en ruikt het in de keuken alweer goed naar kip gestoofd in bier. Ben benieuwd kwam het ergens tegen en klonk goed ben erg benieuwd hoe het smaakt, ik laat het jullie weer weten.


Vanaf maandag gaan een hoop gebieden naar fase 2, wij blijven nog even in fase 1. De communidad Valencia wil vanaf 1 juni als 1 geheel overstappen naar fase 2. In ons gezondheisgebied gaat het nog steeds heel goed. Al ruim twee weken zijn er geen sterfgevallen in ons gebied en zijn er minimale nieuwe besmettingen, tot geen de afgelopen 4 dagen. Het dorp komt weer tot leven de terrassen zitten vol het normale leven gaat weer vorm krijgen, al is het dan met een mondkapje op. De noodtoestand is voorlopig verlengt tot 7 juni, of dit de laatste keer is weet ik niet zeker. Ik dacht zoiets ergens gelezen te hebben, wij hopen nog steeds dat er snel gevlogen mag worden en dat wij samen met jullie alsnog een gezellige tijd kunnen beleven hier bij ons. Heb je vragen stel ze gerust en als wij wat meer weten houden wij jullie uiteraard op de hoogte.


Geniet van jullie zondag tot snel.


Veel liefs,
Renata

Deze slideshow vereist JavaScript.