Het nieuwe normaal en zinderende hitte

Wat een zinderende hitte, de zomer is officieel begonnen en dat is goed te merken aan de temperaturen van dit moment. Er is voor aankomende week dan ook een hittegolf voorspeld, dus dat wordt afkoelen in het zwembad, lekker in de schaduw van de grote boom siësta houden op de loungebank, of onder de pinus bomen in de hangmat. En tot ’s avonds laat buiten zitten onder de sterrenhemel, met een muziekje op de achtergrond en de gezellige verlichting in de bomen. Want de zomer is begonnen en vanaf vandaag is dan ook de noodtoestand opgeheven in Spanje en bevinden wij ons in het nieuwe normaal. Wat inhoud dat de inwoners van Spanje weer vrij door het land mogen reizen, en de grenzen zijn weer geopend voor EU-burgers die van heerlijke Spaanse zonnestralen kunnen genieten. Bars en restaurants mogen naast hun terras ook binnen weer tot 75% van de normale bezetting gebruiken. De parken en stranden zijn weer geopend en de meeste bezienswaardigheden hebben hun deuren weer geopend. Wel kan het zo zijn dat voor sommige musea, attracties of bezichtigingen afspraken gemaakt dienen te worden in verband met het maximaal toegestaan aantal bezoekers. Maar een beetje plannen maken in je vakantie is helemaal niet erg toch? En hoe heerlijk is het dat je alle ruimte hebt, om die toffe foto te maken vanaf het kasteel van Alicante met spectaculair uitzicht.


Om een beetje feeling te krijgen hoe het nieuwe normaal nu is, gaan we met regelmaat weer op pad nu dat is toegestaan. Zo hebben wij natuurlijk al een heerlijke baai in El Campello bezocht en stond deze week een bezoekje aan het kleurrijke Villajoyosa. Je weet wel bekend van het chocolademuseum Valor, en de leuke boulevard met tal van terrassen en restaurants en de leuke gekleurde gevels van de oude vissershuisjes. En natuurlijk het lange en best brede zandstrand met af en toe een groepje palmbomen op het strand. We hadden al gelzen dat Benidorm het strand heeft verdeeld in vakken van 4×4 meter waar je dan met twee personen 4 uur zou mogen verblijven. Zou het in Villajoyosa er net zo aan toe gaan? We hadden er niets van kunnen vinden op internet, dus hup de auto in met stoeltjes, handdoeken, zonnebrand en een koelbox met koude drankjes en weer wat lekkere wraps als lunch. En het was een heerlijke dag! Natuurlijk zijn er nog geen buitenlandse toeristen en was het een doordeweekse dag, dus was het zeker niet te druk. Geen vakken afgezet, wel twee lifeguards aanwezig, en plek zat om onze stoeltjes neer te zetten. Social distancing was dus zeker geen probleem, en als dit een voorbode is voor de komende maanden, dan is het hier prima toeven. De temperatuur van het zeewater was heerlijk, het wolkje wat zo af en toe voor de zon kwam zeer aangenaam. En gelukkig rond vijf uur leek het nieuwe normaal weer gewoon of het normale normaal. De koorden werden tussen de palmbomen gespannen en werd er weer druk geoefend met koorddansen en evenwicht bewaren. En de kegels om mee te jongleren kwamen weer tevoorschijn om te oefenen en trucen uit te voeren. Heerlijk om te zien dat bepaalde dingen dus niet veranderen. De meeste zaakjes op de boulevard waren ook weer open, maar die hebben wij gelaten voor wat het was (ik had die wraps tenslotte niet voor niks gemaakt). Eind van de middag besloten we de boel weer in te pakken en nog even te toeren door Villajoyosa, en wat kleine baaitjes te bezoeken om te zien of dat eventueel de moeite waard zou zijn voor een volgende dagtochtje, voordat we weer richting Sax zouden gaan. En wat was het weer gezellig toen we Sax binnen reden. Echt bizar dat alle dagen van de week men er gezellig op uit gaat om even wat te drinken of een hapje te eten.


Uiteraard hebben we ook deze week de handen weer uit de mouwen gestoken en niet alleen maar geluierd op het strand. Jullie weten dat we de buitenboel al aardig hebben aangepakt met verfklussen. Maar binnen zitten we ook niet stil hoor. Zo zijn muren weer gewit, heb ik leuke gordijntjes gemaakt voor in de slaapkamer, en werd het tijd om dat sombere schilderij eens te vervangen voor een wat vrolijker en zonnigere afbeelding. Herkennen jullie de afbeelding? Jazeker voor een dagje strand hoeven wij niet meer op pad, maar kunnen we gewoon op de bank blijven zitten, al is dat toch anders zonder zand aan je voeten en tussen je wraps.


Zaterdagavond zijn we heerlijk uit eten geweest in het restaurant van onze vrienden Mauri en Marga in Salinas. Wat heerlijk was dat! Zalige goedgerijpte manchego kaas, heerlijk hammetje, goede ensadilla de rusa, huevos roto con chistorra met een wat brood en als hoofdgerecht een perfecte entrecote en heerlijke biefstuk. Wil je lekker eten dan is Capricho de Leyre echt een aanrader, goede kwaliteit en zeker niet te duur.
Vandaag is het zondag en doen we weer niet teveel, het is daar ook veel te warm voor. Dus dat wordt plonsen en in de namiddag beginnen we weer lekker met wat huisgemaakte tapas, smeersels en wat vers stokbrood met een lekker biertje van de brouwerij Postiguet in Alicante. Een brouwerij die wat ons betreft zeker een bezoekje waard is. Een leuke kleine brouwerij met 6 soorten bier op de tap en je kan er ook nog eens heerlijk eten. Ik zal jullie daar binnenkort eens wat meer over vertellen.
Aankomende week staan er verschillende afspraken op de planning, gaan we aan de laatste verfklus beginnen en uiteraard proberen we weer op pad te gaan om te zien hoe het er in het nieuwe normaal aan toe gaat. Geniet van jullie zondag en de tropische temperaturen die ook jullie te wachten staan aankomende week, dan zien wij elkaar snel.

Dikke kus voor jullie.
Veel liefs,

Renata

Deze slideshow vereist JavaScript.