Gewoon een heerlijke week!

Wat hebben wij weer een heerlijke week achter de rug, die weer bestond uit genieten en uiteraard weer wat klussen op ons terrein. Ik had jullie al eerder verteld dat wij op ambachtelijke wijze onze grasveldjes kortwieken (op onze knieën, kussentje er onder en snoeischaar of heggenschaar in onze hand en gaan), maar dat er grof materiaal onderweg was. En zo’n anderhalve week geleden werd hij bezorgt hoor, de bosmaaier! Een grote zware doos waar we heel blij van zouden worden. Echter bij het openen van de doos lachten alle onderdelen ons los tegemoet als een heus Ikea bouwpakket. We hebben de doos daarom ook even gelaten voor wat het was, voordat we deze besloten toch maar in elkaar te zetten. Alle onderdelen op tafel uitgestald en samen met de gebruiksaanwijzing met de meest slechte foto’s ooit begonnen we vol goede moed. Al snel kwamen wij er achter dat beter zelf ons gezonde verstand konden gebruiken en hebben we het apparaat in elkaar geknutseld. Nu was het alleen nog even een jerrycan voltanken en een flesje twee tak olie kopen. We moesten toch naar de bouwmarkt voor wat andere zaken dus ook de olie stond op ons boodschappenlijstje. Deze hebben we gevonden, gepakt en afgerekend. Wat er daarna met dat flesje twee tak olie is gebeurt is 1 groot raadsel, want tot op de dag van vandaag is het dus onvindbaar. Omdat vanwege de viering van San Juan alles de 24ste gesloten was moesten we dus even een dag langer wachten voordat de bosmaaier uitgeprobeerd kon worden. Dus de 25ste weer op pad voor een nieuw flesje olie, ik heb hem deze keer niet meer losgelaten van het moment dat ik hem uit het schap haalden tot dat we weer thuis waren. De benzine en olie mengen, apparaat starten en een veiligheidsbril op en Dennis kon starten. Als een ervaren medewerker plantsoenendienst zijn alle veldjes weer keurig gekortwiekt en staat het er weer netjes bij voor de aankomende periode.


Uiteraard zijn wij deze week ook weer op pad geweest om te zien hoe bepaalde plekken of bezienswaardigheden zijn in dit nieuwe normaal. Want sommige dingen zijn niet meer zo spontaan als anders. Al valt het ons tot nu toe nog mee, maar misschien gedurende de zomer hoe drukker het wordt dat bepaalde dingen aangepast worden.
Vrijdag besloten we richting Santa Pola te gaan om daar op de boot te stappen richting het kleine eilandje Tabarca voor de kust van dit kustplaatsje. Een leuk klein en idyllisch eilandje, wat een leuke dagtrip is, maar in de maanden juli en augustus weleens zo druk bezocht kan zijn dat er weinig idyllisch overblijft. Nu dus een mooi moment om te kijken hoe het er aan toe gaat. We zijn op de bonnefooi gegaan en zouden wel zien of er een boot zou gaan. Via internet zijn kaartjes te bestellen voor de verschillende boten. Iets wat de komende maanden misschien aan te raden is, maar nu nog niet nodig was. We waren precies op tijd en konden zo overstappen van auto, snel een kaartje kopen en hup de boor op die meteen vertrok. Een lekker tochtje van een klein half uurtje brengt je naar het kleine eilandje. Het eilandje is in twee delen verdeeld. Vanaf de pier kan je naar links waar je een enorme stilte ervaart, ruige vegetatie ziet en af en toe af kan dalen naar kleine rotsachtige baaitjes. Je ziet nog overblijfselen van de oude vuurtoren, en aan de rechterkant van dit gedeelte van het eiland heb je een strook met zand/kiezelstrand en een wat rotsachtige zee waar je een heerlijk verfrissende duik kan nemen en perfect kan snorkelen. Ga je vanaf de pier naar rechts kom je na wat restaurants en terrassen bij de oude stadsmuur. Als je die doorgaat kom je in de kern van de het oude vissersdorpje waar in de wintermaanden slechts rond de 45 personen wonen en leven van visvangst. Ook hier kan je af en toe afdalen naar kleine rotsachtige baaitjes waar je perfect kan snorkelen om te genieten van de onderwaterwereld, gewoon lekker kan zwemmen of een beetje zonnen. Het eilandje heeft leuke doorkijkjes en schattige huisjes, en tegenwoordig is het zelfs mogelijk te overnachten op het eiland. Wat zeker in de drukke zomerperiode leuk is omdat de laatste boot rond 20.00 weer terug gaat richting Santa Pola en je dan zeker het relaxte en stille mediterrane eiland gevoel kan beleven. Wat ons betreft een aanrader voor een dagje uit, en misschien wel helemaal in deze periode van het nieuwe normaal nu veel plekken rustiger zullen zijn dan andere jaren.


En gisteren was ook weer een top dag! Juan Carlos en Joanquina (je weet wel Deportiva DE beste patatas brava) kwamen samen met wat vrienden op bezoek. Wat een geweldige middag en avond hebben wij met elkaar beleefd. Omdat ze binnenkort een nieuw restaurant openen in Elda was het nu nog even het moment om met elkaar te genieten. Dus dat was samen zwemmen, de nodige biertjes en wijntjes drinken en uiteraard lekker eten. Natuurlijk heeft El Jefe Juan Carlos zijn heerlijke patatas brava voor ons gemaakt, want deze hebben we nu al vanaf september moeten missen. Maar ook een mega pan met een heerlijk typisch gerecht uit onze provincie Alicante. Namelijke fideuà met verschillende soorten vis en heerlijke gamba’s on top. Dat was genieten! Maar wie denkt dat, dat het was heeft het mis. Want rond de klok van negen uur werd de BBQ aangestoken. En nee dan niet met houtskool maar zo als het hoort uiteraard. Een mooi knetterend houtvuur werd opgestookt, zodat er smakelijke carne a la brassa gemaakt kon worden. Speklapjes, worstjes, lamskoteletjes noem maar op. Muziekje erbij uiteraard nog wat biertjes en wijntjes om de boel af te sluiten met Gin tonic en limoncello, al heb ik zelf deze ronde even overgeslagen. Het was een topmiddag/avond/nacht blij dat we weer zulke dagen mogen beleven. Vandaag doen we verder rustig aan en vertrekken wij einde van de middag naar het vleigveld om mijn moeder op te halen. Dus aankomende week wordt weer een leuke week met veel genieten. Denk aan BBQ-en, terrasje pakken ergens wat eten misschien lekker shoppen saampjes en genieten van tropische temeperaturen. Want het kwik tikt woensdag de 36 graden aan, maar gelukkig kunnen wij altijd genieten van een heerlijk windje wat er voor zorgt dat deze hitte goed is uit te houden. Geniet weer van jullie zondag en tot snel.Tropische groetjes uit een zonnig Sax

Renata

Deze slideshow vereist JavaScript.