Zinderende zomer

Hi allemaal hoe gaat het daar? Een beetje later dan normaal is mijn blog dan toch online. Hebben wij het zo druk gehad? Dat niet hoor, hoewel er deze ochtend wel een ritje vliegveld op de agenda stond om onze grote vriend op te halen en het gister wat laat was en we vanmiddag een heerlijke siësta hebben gehouden. En wat met een herfstachtig weer is hij vetrokken uit Nederland! Bizar wat een verschil het op slechts 2 a 2,5 uur vliegen kan zijn. Waar het in Nederland tot voor kort ook gewoon heerlijk zomer weer was zijn de temperaturen de komende tijd overdag lager dan de nacht temperatuur hier. De afgelopen dagen zaten hier dan ook een paar zinderde hete dagen tussen en konden wij genieten van een heuse hittegolf. Daar hebben wij ons maar op aangepast en hadden wij dus niet teveel bijzondere dingen gepland. Wat wij dan zoal gedaan hebben afgelopen week?


Afgelopen zondag togen wij begin van de avond naar het vliegveld om moeders op te halen. Best spannend want hoe zou dat toch gaan in deze soms toch rare periode. Want er moet wat papierwerk ingevuld worden zoals een gezondheidsverklaring en een formulier wat Healthcard genoemd wordt. De tweede moet dus afgegeven worden bij aankomst op de airport in Spanje. In Nederland verliep alles soepel en fijner dan normaal. Het instappen wordt gereguleerd waardoor dat heel soepel gaat, hoewel er wel een kleine vertraging was. Wij stonden al klaar op het vliegveld van Alicante waar het super rustig was vergeleken met dezelfde periode in voorgaande jaren. Wel met mondkapje op want dat in net als in Nederland op het vliegveld verplicht. Al snel kwam moeders door de schuifdeuren en konden wij richting El Capricho Sax rijden. Ook op de airport van Alicante ging alles soepel en was het rustig. De ingevulde papieren werden in ontvangst genomen en temperatuur werd gemeten voordat zij dus door de deuren richting ons mocht. Vriendelijk en gemoedelijk ging het er ook hier aan toe net als in Rotterdam eigenlijk, dus dat is altijd fijn om te horen.
Het is fijn dat er weer gevlogen kan worden en dat de mogelijkheid dus daar is dat wij samen weer wat tijd door kunnen brengen. Nu was het ook meteen heerlijk genieten van de zomerse temperaturen, dus plonsen en afkoelen in het zwembad, wat zonnestralen pakken en begin van de avond ging de BBQ aan en genoten wij met elkaar van een heerlijke zomerse avond.


Omdat onze wandelingen door de campo en de laatste twee weken er een beetje bij inschoten onder andere door het mooie weer, besloot ik dus dinsdag mijn wekker maar om 6.15 te zetten en de wandelschoen aan te trekken. Wat was dat genieten om als enige door te campo heen te stappen met de zon die op komt. De vogels die fluiten en de wind die zachtjes door de pijnbomen ruist en een aangename temperatuur om een heerlijke wandeling te maken. Uiteindelijk heb ik stevig door gestapt en stapte ik een kleine 5 kwartier later het hek van El Capricho Sax weer binnen en had ik een mooie wandeling gemaakt van 8 kilometer. Omdat de temperaturen nog verder stegen die week is het eigenlijk maar bij 1 keer gebleven want ja je moet toch ook een beetje oppassen. Maar aankomede week gaat die wekker zeker weer gezet worden want het was heerlijk stil en genieten zo alleen op de wereld samen met de fluitende vogels en rond huppelende konijntjes.


Moeders had in haar koffer ook een paar Nederlandse tijdschriften verzameld zoals de Flair en Libelle. Dus woensdag en donderdag ging ik dus in de relax modus onder de parasol, fles water en lekker lezen. De wekker was weer vroeg gezet om alle klussen te klaren die op de planning stonden, en ’s middags dus lekker genieten van ons heerlijke zwembad, uitzicht en onze toffe plek. Want waarom niet het kan dus dan genieten wij er zelf ook maar optimaal van.


Ook van de zomeravonden hebben wij weer heerlijk genoten en dan niet hier bij El Capricho, maar zijn we gezellig op pad geweest en besloten wij donderdag een hapje te eten in ons favoriete stadje Villena op ongeveer 10 minuten rijden vanaf Sax. Villena is echt wel ons favoriete stadje een beetje alternatief wat misschien ook komt door de grote festivals die er gehouden zoals Leyendas del Rock (denk Thin Lizzy, Mr. Big, Whitin Temptation, Megadeth) en Rabolagartija (reggae en ska) normaliter in augustus, maar dit jaar helaas niet. En Villena heeft een heerlijk grote markt op donderdag met kleding, schoenen, tassen potten en pannen etc. ook kan je er heerlijk winkelen van leuke kleine boetiekjes tot de bekende ketens. Maar het leukste vinden wij toch de super leuke barretjes en restaurantjes die je kan vinden in deze stad. Net even anders dan anders en van uitstekende kwaliteit. Binnen het nieuwe normaal hadden wij nog geen bezoek gebracht aan deze stad, maar wat was het weer leuk. We begonnen met een drankje op een van onze favoriete terrassen, om daarna al wandelend richting het kleine pleintje te vertrekken waar graag komen. Een super leuk zaakje met een klein terras en heerlijke wijnen en super lekkere kleine hapjes. Het weerzien was weer leuk en het eten weer heerlijk. Langzaam aan begonnen wij ons weer te begeven richting auto om nog even een afzakkertje te halen op het plaza mayor binnen te stadsmuur in het oude centrum. Het plein vol met tafels ( op gepaste afstand) met mensen die genieten van een drankje soms gepaard met wat te eten, spelende kinderen en zwaluwen die ver boven ons hoofd zweven en met een temperatuur die nog steeds zeer aangenaam is. Ook vrijdag trokken wij er samen met moeders weer op uit om ergens te gaan eten en werd dat deze keer Salinas bij Mauri en Marga voor een paar heerlijke aperativos en een super zacht en mals biefstukje. Zo gezellig dat we weer met elkaar op stap kunnen en samen kunnen genieten.


Zaterdag stond Elda op het programma een stadje op 10 minuten rijden, waar het zaterdag en dinsdag een grote markt is. Ook hier was ik in het nieuwenormaal nog niet geweest, dus zou er markt zijn? Is er nog wat open in het leuke winkelstraatje? En ja hoor de markt was er, wel op een andere locatie. Maar de rede daar voor was dat er anders wel veel mensen dicht op elkaar zouden lopen, dus was er besloten de markt voorlopig op een brede weg te houden en slechts kramen aan 1 kant van de weg te houden waardoor er genoeg afstand gehouden kon worden tussen iedereen. Bij het betreden van de markt stonden dranghekken die er voor zorgen dat er een ingang en een uitgang is, en bij de ingang staat een vrijwilliger van het rode kruis met gel klaar om de handen te ontsmetten. Echt keurig geregeld allemaal! Omdat de ergste hitte van eerder die week wat minder was, was het ook totaal geen probleem om de markt te bewandelen met het mondmasker wat verplicht is op de markt. Prima te doen en weer een super leuke ochtend samen.
Zaterdag zijn we op pad geweest om weer een leuk plekje te ontdekken. Wat waar en hoe? Daar ga ik jullie binnenkort meer over vertellen. Aankomende week gaan we er weer een leuke week van maken. We hebben nog geen vastomlijnde plannen, alles staat nog open. Maar dat het gezellig gaat worden staat vast. De zon is volop aanwezig de temperatuur is heerlijk zomers en het gezelschap goed dus alle ingrediënten zijn aanwezig om er weer een top week van te maken. Ik ga jullie weer op de hoogte houden van onze belevingen.

Geniet ook van jullie week en tot snel.

Liefs Renata

Deze slideshow vereist JavaScript.