Struinen door Alicante en nog veel meer

Zondagochtend beloofde het weer een heerlijke dag te worden, een mooie dag om de wekker vroeg te zetten en richting Alicante te gaan. Want daar waar wij in het nieuwe normaal nog niet geweest en is echt een heerlijke stad waar wij graag te vinden zijn. Wat Alicante zo leuk maakt? Wat ons betreft heeft de stad alles! De mooie jachthaven, waarlangs het “nieuwe” gedeelte ligt, een soort boulevard waar je verschillende restaurants en bars kan vinden op te genieten van een hapje eten of een lekkere cocktail met uitzicht op al die jachten. Je kan er heerlijk winkelen op bijvoorbeeld de Avenida Masionnave waar je alle grote namen vind zoals Zara, Mango, El Corte Ingles, Bershka, Stradivarius, Desigual etc.. Een bezoekje aan het Volvo Ocean Museum is hartstikke leuk, zeker met kinderen! Maar een bezoek aan het kasteel van Alicante de Santa Barbara mag ook niet ontbreken. Normaliter kan je dit te voet of met de lift doen, maar vanwege Covid-19 is de lift en de gang daar naar toe op dit moment gesloten. Dus wil je genieten van het kasteel en het waanzinnige uitzicht, dan is de klim omhoog op dit moment de enige optie. Het strand van Postiguet, het heerlijke drukke stadsstrand waar wij normaliter graag op een muurtje zitten met een koude fanta en een ijsje lekker mensen kijken. De Esplanada d’Espanya waar in de zomerperiode tal van kraampjes staan waar je, je souveniertjes in kan slaan, straatmuzikanten en tal van restaurants. De Hoguares feesten die zich normaliter in juni afspelen en wat 1 groot spektakel is, met knal vuurwerk (mascaleta), siervuurwerk, verbena’s, metershoge kunstwerken ( denk aan Falla’s in Valencia). De markthal gebouwd in 1921 in Modernistsche stijl en de tardeo’s op zaterdagmiddag. En zo kan ik nog wel even doorgaan waarom wij Alicante zo ontzettend tof vinden. Maar met stip op 1 staat het oude centrum van Alicante. De wijk (barrio in het Spaans) Santa Cruz, dat is dus ook de plek waar wij deze zondag naartoe togen. Heerlijk struinen door deze smalle straatjes, met kleurrijke huisjes, potten vol met planten, zitjes voor de huizen en af en toe een klein pleintje. Op sommige punten heb je zelfs nog zeezicht, en wat was het stil zo op de zondagochtend. Heel Alicante moest nog ontwaken, maar dat gold ook zeker voor de Barrio Santa Cruz, langzaam gingen de deuren open en groeten de buren elkaar, nemen plaats op een van de stoelen voor hun deur om even een sigaretje te roken en langzaam verder wakker te worden. Wij gingen straatje in, en straatje uit, trapje op, hoekje om, om te zien wat voor een pittoresk stukje Alicante er nu weer tevoorschijn zou komen. Geen auto’s, geen brommers, geen fietsen dat maakt dit deel ook zo bijzonder in een best drukke stad.

De temperatuur liep al snel op dus na een uurtje struinen door de oude wijk werd het tijd om weer langzaam af te dalen naar beneden uiteraard met een tussenstop op een terras om daar even uit te puffen en te genieten van een typisch Spaans ontbijt. Namelijk een kop koffie en een medio tostada con tomate y queso en even een lekker koud glas cola. Om vervolgens onze weg te vervolgen richting beneden om even bij het strand te kijken, daar misschien nog even neer te strijken. Maar wat was het daar om 11 uur in de ochtend al druk! Okay en staan meer ligbedjes dan normaal, en deze staan uiteraard op voldoende afstand. En uiteraard is er nog plek om gewoon lekker op je eigen handdoekje te liggen, maar dat was ook best al druk bezet. En dan was het nog zo vroeg in de ochtend, okay het was al 30 graden dus even afkoelen in de zee is uiteraard lekker, maar wij besloten toch maar even verder te gaan. Het Postiguet strand deze zomer? Wat ons betreft een No Go! Wil je naar het strand zoek dan de stranden van Villajoyosa of El Campello op. En ontdek Alicante zelf te voet of per fiets met een van de toffe fietstours van Bluebike Alicante, zelfs mogelijk met Engelse maar ook Nederlandse begeleiding. Want Alicante is tof! En zeker ook in deze tijd de moeite waard om te bezoeken.Verder zijn wij deze week weer lekker druk geweest met wat klussen. Zo moest er nog een muurtje geverfd worden binnen, hier en daar wat gesnoeid en alle naalden van de pijnbomen weer eens opgeveegd en netjes afgevoerd naar het milieupark. Ook een van de oude matrassen in onze loungehoek boven het zwembad was toe aan vervanging dus daar hebben wij ook afscheid van genomen en is daar een nieuw matras voor in de plaats gekomen. Dus dat wordt weer heerlijk tukkies doen in de schaduw 😉 .


We hadden jullie natuurlijk ook beloofd dat wij het strand van Arenales del Sol even zouden testen. Helaas is dat er deze week niet van gekomen. Het is niet dat het weer er niet naar was, maar ondanks de hoge temperaturen werd er ook gewaarschuwd voor harde wind, wat ook weer hele hoge golven met zich mee zou brengen. Daarom hebben we maar besloten gewoon te plonzen en te dobberen en te zwemmen in ons eigen zwembad, wat natuurlijk ook helemaal geen straf is.


Vrijdag was het Date Night, even lekker samen op stap en een hapje eten in het dorp. Het idee was om naar Casa Vieja te gaan voor heerlijke witte wijn en goede biertjes met echt goede net even anders dan anders lekkere tapas gemaakt door Sebastiaan. Omdat het zaakje sowieso niet zo groot is dachten wij, we zorgen dat we op tijd zijn. Maar helaas waren alle tafeltjes al bezet, dus besloten we naar onze andere favoriete stek te gaan, namelijk Chito’s. Om daar te genieten van wat kleine hapjes een lekkere bel Latino en een ijskoude bier.

Een heerlijke en super gezellige avond hebben we zo saampjes gehad. De temperaturen zijn zo goed dat het gewoon heerlijk genieten is tot laat in de avond, zelfs tot diep in de nacht. Maar later dan 01.00 is het niet geworden, want zaterdag had ik weer een lekkere wandeling door de campo gepland, en gezien de tropische weersomstandigheden moet je zulke activiteiten niet te laat op de dag doen. Dus rond de klok van negen uur was ik alweer vrolijk aan het rond stappen, werd ik zo af en toe ingehaald door een fanatieke hardloper of een clubje mountainbikers. Maar verder werd ik alleen omringd door vogels en wegschietende konijntjes, genoot ik van de zon op mijn bol en de geur van de pijnbomen en rozemarijn.


Dan wil ik jullie uiteraard ook even bijpraten wat betreft Covid-19, want zowel hier als in Nederland eigenlijk elk Europees land stijgt het aantal positief geteste personen, dit vooral omdat overal steeds meer personen getest worden. Er verschijnen een hoop berichten in de media die maar een halve waarheid bevatten en mensen een onrustig gevoel kunnen geven. Daarom heb ik tijdens de hele lockdown eigenlijk al onze informatie vergaard via de facebookpagina van de Nederlandse ambassade in Spanje, in plaats van Nu.nl, de telegraaf, het AD en Spanje Vandaag. Zij geven een duidelijke omschrijving van de huidige situatie en komen regelmatig met een update, zeker als de situatie verandert is de ambassade heel snel met het verstrekken van informatie en stel je een vraag krijg je zo snel mogelijk een duidelijk antwoord. Dus heb je vragen voordat je aan je reis begint en weet je even niet meer waar je het moet zoeken? Uiteraard mag je ons benaderen en kunnen wij kijken of wij de antwoorden hebben, maar je kan dus ook een kijkje nemen op deze facebookpagina. Ook houdt ik lokaal de berichten goed in de gaten. Zo was er tijdens de wekelijkse update te lezen dat er in ons gezondheidsdistrict (200.00 personen) de afgelopen week 8 personen positief zijn getest, maar alleen milde klachten hebben. De milde klachten komen trouwens veel voor bij alle positief geteste personen over heel Spanje, het aantal mensen dat op dit moment opgenomen wordt in het ziekenhuis is laag. Dus geen rede tot paniek, gewoon gezond verstand gebruiken, maar vooral genieten maar wees gewoon voorzichtig en houdt je aan de regels in het gebied waar je, je begeeft.


Vandaag doen wij het weer rustig aan en gaan wij weer verder met genieten van tropische temperaturen, zonnestralen en een goed boek en vanavond van een heerlijke homemade paella. Geniet van jullie zondag.

Zonnige groetjes,

Renata