Magische tijd en gitaarmuziek klinkt in de Spaanse nacht

Hi allemaal hier weer even een update van onze belevenissen de afgelopen tijd. Het was even stil op mijn blog maar dat komt omdat wij van de ene verbazing in de andere vielen. En even geen woorden hadden voor alle gebeurtenissen. Want wat hebben wij vol verbazing zitten kijken naar alle trucs die Justin zo pal onder onze neus deed. Wat een man is deze man! En wat heeft hij ons vol verbazing laten genieten, laten glimlachen, laten schateren en met een hoop vraagtekens achter gelaten. Want hoe kan het dat harten zes zo onder onze neus verandert in schoppen acht. Dat er in het rode kaartspel toch een blauwe kaart blijkt te zitten. Dat de klaver vrouw onder een flesje wordt weggelegd en dat dit uiteindelijk toch de ruiten drie is, die Dennis eerder getrokken had en in de stapel verdween. Vingervlug, steengoed en vakman dat zijn de woorden die wij voor deze man hebben. Je zal het moeten zien om te geloven wat ik bedoel, want het is haast niet uit te leggen je moet het zien. Nou zou je dat dus heel eenvoudig kunnen doen, want wat wil nou deze held is te zien in het Zalmhuis in Rotterdam waar hij een aantal keer per week je laat verbazen aan tafel terwijl je dus heerlijk zit te eten. Wij gaan het zeker in gedachten houden en als wij deze winter in Rotterdam zijn, kan het zomaar gebeuren dat wij aanschuiven om te genieten van een heerlijke maaltijd en een avond vol magie.Ook zijn we weer gezellig in Sax op stap geweest en hebben wij genoten van een typisch Spaanse maaltijd. Namelijk carne a la brassa, vlees wat wordt klaargemaakt op houtvuur. We begonnen met wat aperativos, zoals Spaanse ham en Manchego kaas, gebakken kaas, aardappeltjes met aioli en brood met tomaat en aioli. Daarna kwamen de schalen met vlees op tafel Chorizo, Morcilla, longaniza, speklapjes en lamskoteletjes. Spaanser dan dit kan je het niet hebben, uiteraard met wat koude biertjes erbij en uitzicht op het kasteel van Sax. Een eenvoudige plek, met dus waanzinnig zicht op het kasteel, en een aanrader als je echt een avondje typisch lokaal Spaans wil eten.Ook is het nog steeds heerlijk genieten van zomerse temperaturen, het zwembad is heerlijk van temperatuur het gezelschap is goed en we maken er fijne dagen van samen. De avonden worden zo nu en dan gevuld met gitaarmuziek en zang. Want Justin is niet alleen vingervlug met zijn kaarten maar ook met zijn gitaar weet hij de juiste snaar te raken en zingt hij samen met zijn zus aardig wat nummertjes de Spaanse nacht in.De ochtenden bestaan uit rondjes met het hondje om lekker vers brood bij de bakker te halen en te genieten van de zonsopgang, konijntjes die snel wegschieten als wij aan komen lopen en eekhoorntjes die de dennenappeltjes aan het oppeuzelen zijn zodat ze straks weer kunnen genieten van een welverdiende winterslaap.We hebben niet alleen vol verbazing naar de goocheltrucs van Justin gekeken, maar ook naar het onvoorstelbare reisadvies van de Nederlandse overheid. Voor ons totaal onverwacht kwam afgelopen week ’s middag rond 17.00 de mededeling dat buitenlandse zaken code oranje heeft afgegeven voor heel Spanje vanaf 00.00 die nacht. Wat in zou houden dat als je na 00.00 een voet op Nederlandse bodem zou zetten 10 dagen in quarantaine zou moeten. Er wordt meer en meer getest in Spanje en daar komen aardig wat positief geteste personen uit, mensen die over het algemeen weinig tot geen klachten hebben en het aantal ziekenhuisopnames is nog steeds heel laag. Het overgrote deel van deze positief geteste mensen bevinden zich in Madrid, Barcelona en een deel van Baskenland . En uiteraard op nog wat meerdere plekken in Spanje zijn wat plekken met meerdere positief geteste mensen te vinden. Maar het overgrote deel van dit land heeft weinig tot geen positief geteste mensen, zoals je kan zien op onderstaande kaart van het land (gele stip is het gebied waar wij ons bevinden). Zo ook het gebied waar wij ons in bevinden, afgelopen week kwam er weer een update vanuit het ziekenhuis in Elda waar wij onder vallen (het ziekenhuis voor een gebied van 200.000 inwoners), daar zijn nu al bijna 3 maanden geen patiënten aanwezig met Covid-19. Ook in Sax zijn er de afgelopen twee weken geen nieuwe besmettingen bijgekomen en ziet de gehele Communidad Valencia er goed uit. De rondom stad Valencia ligt het positief geteste mensen wat hoger, maar nog steeds vele malen lager per 100.000 inwoners dan bijvoorbeeld Rotterdam of Amsterdam. Deze cijfers zijn ook voorgelegd aan de Nederlandse ambassade in Madrid, waar men werd doorverwezen naar het RIVM, die op zijn beurt weer wees naar het ministerie van Buitenlandse zaken om vanuit daar weer doorverwezen te worden naar het RIVM. Hopelijk wordt code oranje snel weer opgeheven of in ieder geval aangepast per regio zoals eerder het geval was.Wij voelen ons in ieder geval veilig hier en hopen nog even heerlijk te genieten van zomerse temperaturen en hebben nog wat leuke uitstapjes in petto die we graag uit zouden willen voeren. Hopelijk krijgt men toch binnen afzienbare tijd grip op deze gekke situatie en kunnen we weer over naar het leven van alle dag. Mocht je alvast plannen willen maken voor 2021 en zin hebben in wat Spaanse zonnestralen, koude cerveza’s, lekker wijntjes, tapas, zwembad, strand, natuur en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dan kan je nu alvast je ticket boeken op Transavia, want zij hebben eerder dan normaal hun tickets voor zomer 2021 gepubliceerd. #plannenmaken #vooruitkijken #zoekdezonop

We spreken elkaar snel
Veel liefs,

Renata