Stapje voor stapje met ons mondkapje

Hi daar ben ik weer om jullie weer even bij te praten over al onze belevenissen van de afgelopen tijd. Omdat alles zijn gangetje gaat en er rondom Covid-19 geen bijzonderheden zijn op dit moment hier in de omgeving zoals heel veel besmettingen en nieuwe restricties die daar op volgen of zoals in maart een gehele lockdown voor het land, heb ik besloten (in ieder geval voor dit moment) om jullie eens in de twee weken even bij te praten over ons leven hier.

En de afgelopen tijd was het weer heerlijk toeven hier hoor. De zon schijnt nog steeds uitbundig, en de temperatuur is rond de 30 graden. Niet meer de bizarre hitte die we af en toe in juli of augustus hadden, toen het ruim boven de 35 graden was en op sommige dagen zelfs 40 graden. Dit zijn prima temperaturen om dingen in en rondom het huis te doen, maar ook om lekker op pad te gaan.Zo zijn we weer een middagje naar het strand geweest van Villajoiosa, waar het nog steeds heerlijk toeven is. Niet te druk ook nooit geweest deze zomer, maar wel gezellig. En natuurlijk de kleurrijke vissershuisjes op de boulevard, die een lust voor het oog zijn. We hadden weer een mooi plekje gevonden om onze strandstoeltjes neer te zetten, koelbox erbij, handdoek en zonnebrand. Alle ingrediënten om er een heerlijke middag van te maken. En dat was het zeker! De zon scheen uitbundig en even afkoelen in de zee was zeker geen straf, want deze is ook nog steeds heerlijk van temperatuur. Een lekkere wandeling over de boulevard en even een terrasje pakken zat er ook in deze middag. Dan zie je toch wel weer wat deze crisis allemaal met zich meebrengt hotels die gesloten zijn, en een Belgische uitbater met tranen in zijn ogen vanwege de ene na de andere annulering. Zeker nu België Spanje op code rood heeft gezet. Dan zie je ook goed het verschil met de kust en de dorpen en steden in het binnenland.
Want gelukkig gaat het dagelijks leven bij ons in het dorp gewoon door, met alle maatregelen die daarvoor gelden (o.a. mondkapjes op en niet roken op terras). Maar dat weerhoudt men er niet van om geen terras te bezoeken voor een kopje koffie, lekkere lunch of diner. De sfeer is goed, men is beleefd, geduldig en leeft met elkaar mee. En niet onbelangrijk tot dit moment vallen het aantal positief geteste personen ook mee en zijn er sinds het begin van de pandemie geen mensen meer overleden aan Covid-19.Ook moeders is weer in het vliegtuig gestapt, wat met ongeveer 50 passagiers bijna op een privé jet leek. Dus de komende tijd gaan we er weer een gezellige periode van maken, en hebben we al een aantal leuke dagen achter de rug. Zo zijn we gezellig naar Alicante geweest, waar het ook vele malen stiller is dan gewoonlijk om deze tijd van het jaar. Wat ook weer een voordeel heeft want die 1,5 meter is dus met gemak te bewaren. We hebben heerlijk de toerist uitgehangen, lekker wandelen over de Esplanada de Espana gesnuffeld bij de marktkraampjes met snuisterijen. Daarna straatje in straatje uit om op een heel leuk pleintje te komen met een fontein, mooie bougainvilles en leuke terrasjes om het plein heen. Om vervolgens bij het volgende plein even neer te strijken bij SOHO om te genieten van een lekkere granizado de limon en een ijsthee en even op adem te komen. Dat is echt zo’n toffe plek vind ik altijd, echt een kleine oase midden is de drukke stad.Uiteraard hebben wat winkels aangedaan en lekker geluncht, om daarna aan de klim te beginnen. Stapje voor stapje, trapje voor trapje zijn we door Barrio Santa Cruz gewandeld. Het oudste deel van Alicante waar geen auto’s meer rijden, de stoeltjes voor de deuren staan, en straatjes gevuld zijn met potten vol met planten. En wat misschien wel het meest bijzondere is, is dat het er zo stil is terwijl je midden in de stad bent. Het was een hele klim, zeker in deze hitte en met mondmasker op. Daarom hebben we weer even een pitstop gemaakt bij een te leuk restaurantje, om daarna onze weg weer verder te volgen.Verder vul ik mijn dagen met het opzoeken van nieuwe recepten om deze binnenkort weer uit te proberen, hebben we onze amandels geoogst, lig ik wat in de zon en trek ik 40 baantjes in het zwembad. Ook onze avondwandelingen hebben we weer opgepakt nu de ergste hitte plaats heeft gemaakt voor aangename wandeltemperaturen in de avond.Zaterdag zijn moeders en ik richting Elda gegaan om daar over de markt te struinen, altijd een leuke markt met kleine prijsjes. Daarna even gezellig de winkelstraat door opzoek naar dat ene leuke rokje of toffe trui. En ik kan je verzekeren die hebben we gevonden hoor. Traditiegetrouw hebben we samen geluncht bij 100 montaditos. Ken je dat? Keuze uit 100 verschillende kleine broodjes die niet duurder dan een euro zijn (met uitzondering van de specials). Kortom het was een heerlijke dag, die we hebben afgesloten met een BBQ en geprobeerd de truc die goochelaar Justin ons had geleerd nog even na te doen. Zo dat we hier ook wat magie zouden kunnen creëren. Nou truc mislukt kan ik je verzekeren. Het zorgde voor een hoop hilariteit maar hoe we de kaarten ook wenden of keerden we kregen niet hetzelfde resultaat. Dus laten wij dit maar aan de professionals over, lijkt mij het beste.

Dus zoals jullie kunnen lezen gaat het hier prima en vermaken wij ons opperbest. We hebben nog een lijstje met plekjes die we de komende tijd zouden willen bezoeken. Je weet wel even voor kijken of het echt wel zo leuk is, zodat wij jullie in geuren en kleuren kunnen vertellen hoe het daar is, waar te parkeren hoe er te komen etc. etc.. Wat allemaal? Ja dat ga ik nog niet verklappen dat lezen jullie vanzelf wel.

Zonnige groetjes uit Sax
Renata

Deze slideshow vereist JavaScript.