Zon, shoppen, zwemmen en Adje 70

Hoi allemaal hoe is het met jullie? Hier gaat het lekker we hebben een heerlijke tijd achter de rug de afgelopen twee weken. Zoals jullie misschien nog wel weten was moeders natuurlijk in het land, en dat staat gelijk aan leuke dingen doen. Dus zijn we weer lekker samen op stap geweest. Zo hebben we een bezoekje gebracht aan de maandagochtend markt in Sax. Het zal je verbazen hoe groot deze markt is voor een redelijk klein dorp. Ik denk dat er rond de 100 kraampjes in een aantal zijstraten van de Gran Via te vinden zijn. En het aanbod is divers, zo kan je en een aantal plantenkramen vinden, uiteraard een ruim aanbod aan groente en fruit, kruiden, kleding, schoenen. Een prima uitstapje zo op de maandagochtend die we normaliter afsluiten met een lekkere ijskoffie. Maar deze keer besloten wij te gaan genieten van het heerlijke ambachtelijk gemaakte ijs van Heladeria Jijona in het dorp.


Ook hebben wij ons nog prima vermaakt in Villena, waar wij te vinden waren om te genieten van heerlijke hapjes, witte wijntjes en tinto de verano’s. Dit natuurlijk bij ons kleine favoriete restaurantje op het terras. Later die week zijn we nog even terug gegaan om heerlijk te shoppen, want dat kan je daar prima. Er is een ruim aanbod van kleding, accessoires, schoenen en leuke spulletjes voor in en rond het huis. Het was een heerlijke ochtend met een tussenstop tussendoor en leuke dingen hebben ook nog gescoord.


Totaal onverwacht kregen wij ook nog bezoek van Ad. Nou ja niet helemaal onverwacht, want eigenlijk stond dit al in de planning maar code oranje gooide roet in het eten. Nadat nieuwe plannen werden gemaakt, die ook niet door konden gaan werd het toch plan A. En zo gebeurde het dat Ad ons toch een bezoekje bracht om tijdens zijn verblijf zijn 70ste verjaardag te vieren. En dat was zeker geen slechte keuze. Want wat een heerlijke tijd hebben wij met elkaar gehad, en wat is Ad in het zonnetje gezet. Slingers, versierde rollator (die nog even een paar jaar de kast in moet), gebak, cadeaus en een beregezellig etentje later die dag. Want op verzoek van Ad ging Vicente dus speciaal voor ons open. Zodat wij konden genieten van een tafel vol hapjes (denk aan ham, calamares, garnalen pan con aioli, queso frito) waarna de hete steen met flinterdunne stukjes biefstuk op tafel kwam, gevolgd door een heerlijk dessert. Uiteraard mocht het bier en de wijn niet ontbreken en was het een avond die de boeken in kan als zeer geslaagd.


Het weer is hier nog heerlijk trouwens, anders dan bij jullie. Hoewel het in Nederland toch nog even lekker nazomeren was is de herfst volgens mij inmiddels in volle gang. Maar hier zijn de temperaturen nog steeds rond de 30 graden en de lucht over het algemeen strak blauw. De afgelopen twee dagen was de wind wat meer aanwezig, maar gelukkig is deze weer verdwenen en houden wij hier het zomergevoel nog even vast. En dat terwijl 21 september de herfst officieel is begonnen. Dat was dan ook een uitgelezen dag om de BBQ aan te steken, te zwemmen en tot ’s avonds laat buiten te zitten.

Vanwege de wind hebben wij afgelopen vrijdag toch wel voor het eerst sinds maanden weer eens binnen gegeten. Maar ook daar weten wij het gezellig te maken. Na wat uurtjes in de keuken stond de tafel vol met lekkere hapjes zoals albondigas, kip kroketjes, knoflook garnalen, kipspiesjes met dadel en spek, homemade tapenades en een focaccia met verse vijgen. Muziekje erbij, wijntje, biertje kaarsjes aan helemaal gezellig kan ik je vertellen.


En vandaag is ook weer zo’n dag dat wij ons niet te druk maken, en gaan genieten van deze heerlijke zomerse zondagmiddag. De ochtend hebben we gevuld met klussen, zoals wasjes draaien, het huis lekker schoonmaken en het zwembad stofzuigen zodat we rond de klok van 2 uur neer kunnen strijken en veen wat vitamine D op kunnen doen. Want met de winter in het vooruitzicht kan je die vitamientjes maar binnen hebben toch?
Misschien aankomende week richting de salinetas de Novelda om te relaxen in het zoutmeer en ons in te smeren met klei. Wat helemaal zuiverend en helend moet werken en hartstikke goed voor je zou moeten zijn. Mocht dat zo zijn dan zal ik de plaatjes met jullie delen. En verder heb ik nog een heel lijstje met plekjes in de omgeving die ik graag zou willen ontdekken. Dus we gaan zien of we daar de tijd en zin voor hebben om deze te ontdekken. Het is zo leuk dat we nog steeds mooie leuke plekken te ontdekken hebben, en dat we deze kunnen delen met jullie.
Wat betreft Covid-19 gaat het hier in het dorp nog steeds prima, af en toe komt er een positief getest persoon bij. Maar geen schrikbarende stijging gelukkig. De Communidad Valencia (waar wij onder vallen) doet het trouwens sowieso goed. Op nummer 1 staat namelijk Aragon met de minste besmettingen gevolgd door de Communidad Valencia. Hopelijk kunnen we dat zo houden, en hopelijk komt er snel een betere tijd aan voor iedereen. Stay safe, eet gezond beweeg genoeg en blijf positief. Wij blijven jullie gewoon meenemen naar onze uitstapjes en belevenissen, zodat jullie er toch een beetje bij zijn. En hopelijk kunnen wij deze volgend jaar gewoon weer met elkaar maken.

Dikke kus

Renata