Niets is verandelijker dan het weer

Hi allemaal wat is het genieten hier op Hollandse bodem, en wat gaat het van het ene uiterste naar het andere. Zo werden we verrast door sneeuw en stevige vorst, wat voor mooie plaatsjes zorgde. Wij hebben dan ook een lekkere wandeling gemaakt zodra de sneeuw er lag en genoten van de mensen die op de singel heerlijk aan het schaatsen waren. Schaatsen heb ik zelf niet meer, en zou het ook niet meer durven. Na een paar onfortuinlijke valpartijen, die een gebroken en een verbrijzelde pols en een gebroken ruggenwervel opleverde, ben ik wat bang geworden. Overigens hadden die valpartijen niets met sneeuw of ijs te maken, maar toch ga ik het risico op weer een valpartij met botbreuk liever uit de weg.


En hoe anders is het dit weekend, begin deze week heeft de dooi overduidelijk ingezet en tikt die thermometer nu zo’n 15 graden aan en is de zon te zien. Ook dat nodigt weer uit om lekker naar buiten te gaan en te genieten. Dus hebben wij gister een toffe stadswandeling gemaakt door Rotterdam, waarbij je een zestal stops had bij lokale horeca en daar op vertoon van je stempelkaart een heerlijk hapje kreeg. Dus ben je opzoek naar een leuke activiteit, dan is dit zeker een aanrader.


In Sax gaat alles ook prima, de lente is inmiddels in volle gang en de amandelbomen hebben de vallei alweer prachtig in bloei gezet, wat super toffe plaatjes heeft opgeleverd. De meeste bomen zijn alweer uitgebloeid en langzaam maar zeker zullen de amandelen de komende maanden gaan groeien, tot het moment ergens eind augustus begin september de oogst kan beginnen. De temperatuur is ook niet slecht, al schommelt die nog wel en kan het alle kanten op gaan. Zo is het al 25 graden geweest, maar is het nu weer normaal voor de tijd van het jaar en steekt de thermometer op op zo’n 18 a 20 graden, maar wordt het volgende week weer wat koeler denk dan aan zo’n graad of 13. Maar he met een zonnetje is dat heel goed te doen. Qua Covid-19 gaat het ook de goede kant op wat ik lees, en is Spanje (en onze regio) bezig met de derde golf achter zich te laten. Hoewel er nog steeds tal van regels gelden in de Communidad Valencia tot 1 maart, verwacht ik dat er vanaf begin maart toch meer versoepelingen gaan komen. Zoals bijvoorbeeld het openen van de horeca die inmiddels alweer een tijdje gesloten is, afsluiten van grote steden in het weekend vanaf 15.00 op vrijdag tot maandagochtend 6.00 en men mag op dit moment geen bezoek ontvangen. Laten we hopen dat die derde golf, de laatste golf is en dat in combinatie met de vaccinatie en het heerlijke lenteweer de samenleving stapje voor stapje dit jaar weer naar een normalere samenleving toe kan gaan.


Want wat kijken wij daar allemaal met elkaar naar uit. Heerlijk zitten op een terras, genieten van een drankje en een hapje. Of wat dacht je van een festival bezoeken, samen met vrienden genieten van artiesten. Ik zat afgelopen week door wat foto’s te scrollen en dat bracht mij terug naar de zomer van 2019. Sax stond toen in het teken van een festival mede georganiseerd door onze vriend Bonny, waar het genieten was van verschillende muzikanten in verschillende genres, mojito’s en bier tot in de vroege uurtjes. Wij hebben daar een top avond/nacht gehad met een aantal vrienden. Maar het meest onvergetelijk was misschien wel dat ij onderdak mochten bieden aan de hoofd act Vinilla von bismark. Zo stond er dus zaterdagmiddag voor ons hek een kleine super vriendelijke Spaanse vrouw, gevolgd door nog een auto waar de rest van de band in zat. Die even kwamen chillen en relaxen en een kleine jamsessie aan de rand van het zwembad, voordat zij richting festivalterrein vertrokken om die avond op te treden. Dat deze kleine super vriendelijke Spaanse dame op het podium in een echt podiumbeest zou veranderen hadden wij een paar uur eerder niet kunnen vermoeden. Wat een vrouw joh! Om bang van te worden gewoon, en wat een show heeft zij neergezet en wat hebben wij daar van genoten. Rond twee uur ’s nachts vertrokken wij richting El Capricho (wij zijn tenslotte ook geen 20 meer 🤣) maar van de band was nog geen teken van leven te bekennen op het terrein. De volgende dag bleek dat zij tot 6 uur in de ochtend zelf ook nog hadden genoten van de acts die na hen op hadden getreden en met de rest van de muzikanten een kleine after party hadden gehouden. Maar ik was net op tijd mijn bed uit om de hele band uit te zwaaien, want om 9 uur in de ochtend (slechts 3 uur later 😳) vetrokken zij alweer richting Madrid voor een volgend optreden. Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen dat dit hele bijzondere momenten zijn, en dat wij er naar uitkijken om nog meer van de bijzondere momenten te mogen ervaren. Dus hopelijk in de toekomst krijgen wij weer van die bijzondere gasten over de vloer, waar wij met veel plezier op terug kunnen kijken.Buiten zulke bijzondere gasten, kijken wij er nog steeds naar uit een leuke zomer te beleven met jullie. Maar eerst gaan we dan nog even aan de klus, want er liggen inmiddels wat klussen te wachten. Zo was er een lekkage die op dit moment is opgelost, maar om dit goed te verhelpen staat ons aardig wat hakwerk te wachten, een reparatie en de boel weer netjes afwerken. Verder hebben wij weer wat leuke ideetjes om de tuin wat op te vrolijken, en wat gezelliger te maken. Uiteraard gaan wij jullie daar weer helemaal in meenemen aan de hand van foto’s en ons blog. Dus houd onze facebook, insta en website in de gaten voor de laatste updates, en zonnige en zomerse foto’s.


Geniet van dit weekend en de heerlijke temperaturen wij gaan dat ook doen. Wij kijken nog steeds positief vooruit en hebben zin in een zomer met jullie. Waar we kunnen genieten van elkaars gezelschap, terrasjes, ergens wat eten, strand, natuur, wijnproeverijen en kleine feestjes kunnen vieren en nieuwe plekken kunnen ontdekken. 💖


Dikke kus van ons en tot snel 😎🌞💃