Het El Capricho gevoel

Hi allemaal hoe gaat het met jullie? Hier alles zijn gangentje nog steeds lekker aan het werk bij het leukste wijnbedrijf van Nederland met de leukste collega’s waar ik het enorm naar mijn zin heb. Maar diep in mijn hart verlang ik naar het leukste plekje op aarde ons eigen kleine paradijsje. Waar wij bijna hele dagen buiten zijn, in deze periode normaliter lekker in de tuin bezig zijn om die weer mooi en zomer proof te maken, genieten we van het lente zonnetje, en maken we wandelingen samen met onze pluizige vriend en tevens de mascotte van El Capricho Sax namelijk Frenky. Helaas laten die dagen nog even op zich wachten, maar wordt ik dagelijks op de hoogte gehouden van het wel en wee op ons unieke stekkie. Dus vermaak ik mij hier dan maar, en trek ik er na een werkweek lekker op uit, door bijvoorbeeld een lekkere wandeling te maken rondom de Kralingse Plas. Pluis ik tijdschriften, boeken en internet uit opzoek naar nieuwe recepten. En is het af en toe relaxen met een lekker maskertje en een leuke serie op Netflix. Want helaas is er verder niet veel mogelijk en ziet het er voorlopig nog niet naar uit dat er op korte termijn meer versoepelingen komen.Gelukkig ziet het er in Sax en omgeving al wat rooskleuriger uit, de cijfers qua positief geteste mensen daalt in rap tempo. En veel gebieden kleuren gelukkig alweer groen in de Communidad Valencia. Vanaf 1 maart mag de horeca ook weer open al is dat alleen het terras en slechts tot 18.00 ’s avonds. De avondklok is weer wat opgeschoven naar 22:00 uur en las ik dat de parken in ons dorp weer geopend zijn en ook de maandag markt is sinds een week of twee weer te vinden in de straten van Sax. Laten we hopen dat er dit jaar toch echt een einde komt aan al deze gekkigheid! Ik zal zeker niet ontkennen dat er een virus is, maar af en toe trek ik alle genomen maatregelen zeer in twijfel, en vraag mij soms af of deze niet meer schade aanrichten dan dat zij goed doen. Maar helaas hebben wij daar weinig invloed op, en moeten we het geluk in kleine dingen zoeken.


Dus dan maar even dagdromen en dat brengt mij toch naar een normale zomer waar weer kunnen genieten met elkaar. Heerlijk bommetjes in het zwembad kunnen maken, lekker luieren op een luchtbed in het water, een boek lezen op de loungebank, lekker potje poolen of jeu de boule. De BBQ aansteken en genieten met elkaar van een heerlijke zomeravond, met een sangria en vlees van de BBQ. Gewoon zoals het was en zoals het hoort. Gelukkig gaan er toch wat berichten rond dat rond juni het leven weer aardig normaal zou moeten zijn. Dus fingers crossed ik teken er voor.


Want hoewel we een heerlijke plek hebben is die toch net even wat leukere met jullie om ons heen. En ik denk dat we er rond de zomer allemaal wel aan toe zijn om er een gezellige boel van te maken. Even een klein feestje bouwen en proosten met elkaar, zo’n zin in! Maar voor het zover is gaan we eerst even samen genieten op onze heerlijke plek. Want dat is straks best wel verdiend na maanden werken in het Hollandse. En zoals ik al eerder aan gaf liggen er ook al wat klussen te wachten, dus hoeven wij ons ook zeker niet te vervelen. En dan is er ook de lange lijst met plekken die wij willen ontdekken, een lijst waar gewoon nooit een einde aan komt. Want op het moment dat ik iets heb afgevinkt, zie, hoor of lees ik wel weer wat nieuws wat de moeite waard is om een bezoekje aan te brengen. Dus wij vermaken ons wel totdat jullie komen .


Want als we straks weer kunnen genieten van ons heerlijk plekje, gaan we uiteraard het aangename uiteraard lekker afwisselen met het noodzakelijke. Dus zullen we zo af en toe een snipperdagmiddagje nemen om te genieten van koude biertjes en wijntjes en lekkere hapjes. Zoals homemade aioli en olijventapenade en zelf gebakkenbrood met olijven en zongedroogde tomaatjes en verse kruiden zoals tijm en rozemarijn. Of wat dacht je van lekkere kroketjes met chorizo of spinazie/kaaskroketjes. Ik zal hier onder wat receptjes delen, dat is misschien wel leuk. Want al is op dit moment het voor jou misschien niet mogelijk om naar El Capricho te komen, dan haal je toch gewoon dat El Capricho gevoel naar huis.


Recepten


Aioli in twee stappen
• 6 eetlepels mayonaise
• 1/2 limoen
• 2 teentjes knoflook
• 2 eetlepels olijfolie (met truffel)
• snuf peper
• snuf zout
stap 1:Doe de mayonaise in het schaaltje, pers de limoen erbij uit en schenk ook de olijfolie in de schaal. Roer goed door.
Stap 2: Maak de knoflook schoon en pers de teentjes uit boven de schaal. Voeg naar smaak peper en zout toe en roer de aioli met limoen goed door. Bewaar in de koelkast tot het opdienen. Enjoy!


Een erg makkelijk én erg lekker recept voor olijventapenade. Heerlijk met een stokbroodje als tussendoortje.
Benodigdheden
100 gram zwarte olijven zonder pit
3 ansjovis filets
1 teen knoflook
rasp van 1/2 citroen
10 gram kappertjes
2-3 el olijfolie
Snuf peper en zout

Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie en peper en zout in een keukenmachine. Voeg 1 el olijfolie toe en maal zo fijn mogelijk. Voeg nogmaals 1 el olijfolie toe en mix. Indien gewenst voeg je nog een keer 1 el olijfolie toe voor een smeuïg resultaat. Blijft jouw tapenade droog? Voeg gerust nog een eetlepel olijfolie toe. Voeg eventueel nog een snuf zout of peper toe.


Heerlijk met zelfgemaakt brood een lekker Turks brood of afbakstokbroodje.


En dan hier nog een receptje voor heerlijke spinazie/kaaskroketjes altijd een lekkere tapa,hoewel het wel altijd een aardig klusje is.


Wat heb je daar voor nodig? Nou onderstaand kan je op je boodschappenlijstje noteren


500 gram (verse) spinazie
250 gram Manchego (geraspt)
50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
250 gram paneermeel
4 eieren
nootmuskaat
zout en peper


Bereiding:
Kook de spinazie net gaar en fijnhakken. Klop 2 eieren en meng met de Manchego. Voeg de Parmezaanse kaas, peper, zout en nootmuskaat erdoor en voeg de goed uitgelekte spinazie toe.
Verdeel het mengsel in kleine kroketjes op een met bloem bestoven werkblad en laat ze goed afkoelen. Haal de bolletjes door geklutst ei en paneermeel. Vervolgens frituren totdat ze goudbruin zijn.


Nou met deze recepten moet het de aankomende weekend borrel toch wel lukken om dat El Capricho gevoel te voelen en te proeven.


Wij hopen dat alles goed gaat met jullie. Dat jullie gezond zijn, werk hebben en er het beste van maken in deze rare tijd. Als jullie aan de slag gaan met de recepten voor het El Capricho Gevoel zien wij graag de foto’s zodat we er toch een beetje bij zijn.


Dikke kus voor jullie allemaal en tot snel

Renata