De tijd vliegt, en Dennis ook maar dan over het water

Het is hier echt te lang stil geweest, maar het was gewoon een beetje druk. Het is geen excuus ik weet het, maar het kwam er gewoon even niet van. Daarbij was ik ook niet helemaal fit. Dus besloot ik in plaats van alles maar te willen, gewoon te zien waar ik wel tijd voor had en andere dingen te laten. Wat er dus op neer kwam dat ik een blog schrijven steeds voor mij uit schoof. Maar hier ben ik weer en ga jullie meenemen in de afgelopen weken. Want het was druk, maar dat houdt niet in dat wij niet genoten hebben. Het weer is geweldig geweest tot laat in november gewoon super stabiel. Dat vroeg er dus om, om maximaal van te genieten.


Zo hebben wij dus bijna dagelijks heerlijke wandelingen gemaakt door de campo, waar het super genieten is en ook zo mooi deze tijd van het jaar. Paddenstoelen die uit de grond schieten, eekhoorntjes die dennenappeltjes zitten te peuzelen in de boom, de heerlijke niet te omschrijven geur die bij deze tijd van het jaar hoort. En de temperatuur die perfect is om weer lekker op pad te gaan.


Maar ook aan het strand was het nog heerlijk toeven. Dus tijd om naar een van ons favoriete kustdorpjes te vertrekken. Namelijk Villajoiosa, het vissersdorpje met de boulevard vol met leuk gekleurde huisjes. Normaliter parkeren wij daaraan het eind van de boulevard op het strand, maar deze keer niet. Deze keer kreeg de auto een plekje bij de jachthaven om iets heel speciaals te doen. Tenminste ik heb een heerlijk plekje op het strand gezocht, stoeltje, boekje, zonnebril en watte drinken. Terwijl Dennis zich in zijn zwemvest moest hijsen samen met twee van onze vrienden. Want met elkaar gingen zij namelijk de kust onveilig maken samen met een gids op ieder op een waterscooter. Een tocht van een uur, waar je vanuit Villajoiosa richting Benidorm gaat en het eilandje voor Benidorm aandoet. Tussendoor uiteraard even een stop om lekker te plonzen vanaf de jetski, en te genieten van het Las Vegas aan de Costa Blanca vanaf zee. Je zou denken een uur op zo’n ding is best lang, maar het zal je verbazen hoe snel dat eigenlijk voorbij gaat. Enthousiast en tijd om even uit te puffen en bij te komen van alle indrukken, werden de stoeltjes om mij heen ook bezet. De verhuurder van het bedrijf stuurde ondertussen ook nog wat foto’s en filmpjes door van deze ervaring. Zowel Dennis als onze vrienden waren het er over eens dat het een super toffe ervaring was, al was het niet de goedkoopste.


Maar na een dag fun in the sun, was het ook weer nodig om op ons stekkie weer de handen uit de mouwen te steken. Oleanders die gesnoeid moesten worden, de passiebloem die weer een kopje kleiner gemaakt moest worden, hout voor de kachel in stukken zagen. En na de drie regenbuien die we sinds eind september hebben gehad wist het onkruid zich ook weer een weg naar boven te werken. En buiten deze klussen was het wachten tot het moment dat de bodega van Sax haar deuren weer zou openen en de olijven ingeleverd konden worden, zodat deze weer geperst konden worden tot olijfolie. Begin november was dit zover. De grote tonnen schoon maken, net om de bomen draperen en het keukentrapje erbij voor de olijven dien het wat hoger opgezocht hadden en buiten mijn bereik hingen te shinen. Na 1 dag intensief plukken hadden we de eerste 76 kilo in de auto staan, en konden wij op weg naar de Bodega om deze te laten persen. Dus volgend jaar kunnen wij weer genieten van gerechten gemaakt met onze enige echte eigen olijfolie. Dat is toch super leuk!


Uiteraard was het ook Halloween in Spanje, iets dat daar groots wordt aangepakt. Zelf zijn wij beide niet van de enge, bloederige horrorachtige taferelen en gaan dat dan ook een beetje uit de weg. Maar in elke winkel, bar en restaurant komt het thema ruimschoots aan bod, dus er was geen ontkomen aan. Spinnenrag, pompoenen, grafstenen, afgehakte bloederige handen en armen je zag het overal. Maar waar wij onze echt uitkeken was toch wel in de Carrefour, waar het personeel dus gewoon met een mes door hun hoofd, en bebloed geschminkt achter de kassa en servicebalie stonden. Het was hilarisch en wij konden ons er geen voorstelling van maken dat dit bij de AH of Jumbo ook zou gebeuren.


Gelukkig ligt Halloween alweer een tijdje achter ons, en komt de feestelijke kerstverlichting hiervoor in de plaats. Dit is toch echt meer mijn ding, knus en gezellig. Het weer heeft zich inmiddels ook wat meer aangepast aan de tijd van het jaar. Waar ik 9 november nog heerlijk met mijn snoet in de zon zat om wat vitamine D op te doen, is de temperatuur inmiddels wat gedaald en haalt het kwik overdag de 18 tot 20 graden en hebben we ook alweer wat regen gehad met een goede wind. Maar wat kunnen wij terug kijken op een geweldig heerlijk zomers en stabiel seizoen. Nu gaan we gewoon lekker bijkomen en genieten van al het leuks dat wij hebben meegemaakt en nieuwe plannen maken om ons stekkie nog leuker en mooier te maken. Om er volgend jaar weer een heerlijke tijd van te maken met elkaar en te genieten van zon, zwembad, lekker eten en op stap gaan met elkaar naar de leukste plekjes in de omgeving. En wat die leuke plekjes allemaal zijn? Daar ga ik jullie de komende maanden alles over vertellen, zodat er al een lijstje met must sees kan worden gemaakt.

Voor nu dikke kus en veel liefs,

Renata